Soutěž RISK Poznáváme ryby, obojživelníky a plazy Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Afrika SOUTĚŽ RISKUJ Pokračovat Zdroje obrázků
Advertisements

Opakování učiva přírodopisu 7. třída
Puzzle – jehličnaté stromy
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pohádkový okruh Pacifikem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
RYBY poznávání zástupců
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Soutěž RISK Severní Evropa Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
MLÁĎATA ZVÍŘAT KVARTETO
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Oceány a moře HYDROSFÉRA
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Násobilka se zvířaty 3x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
HAD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Najdi dva stejné obrázky
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název učebního materiálu
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Soutěž RISK Měkkýši Pokračovat Zdroje obrázků
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

Soutěž RISK Poznáváme ryby, obojživelníky a plazy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Hrát Zdroje obrázků Zdroje obrázků

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. RYBYOBOJŽIVELNÍCIPLAZI

1000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 1

2000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 2

3000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 3

4000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 4

5000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 5

1000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 6

2000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 7

3000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 8

4000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 9

5000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 10

1000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 11

2000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 12

3000 Poznej živočicha na obrázku Obr. 13

4000 Poznej živočicha na obrázku. Obr. 14

5000 Poznej živočicha na obrázku Obr. 15

BONUS Rybář chytil rybu a není si jistý, zda lína, nebo kapra. Poraďte mu alespoň 2 znaky, jak od sebe odlišit kapra obecného a lína obecného.

BONUS Jak od sebe nejlépe rozeznáme kuňku obecnou a ropuchu obecnou?

BONUS Náš jediný jedovatý had (zmije obecná) se často může zbarvením blížit naší nejedovaté užovce hladké. Jmenuj alespoň 2 znaky, podle nichž rozpoznáme užovku hladkou od zmije obecné.

Zdroje obrázků Obr. 1: NEIL916. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 2: BETTACOMMANDBOT. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 3: NEIL916. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 4: HILLEWAERT, H. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora – Zachovejte licenci 3.0 z WWW: Obr. 5: HILLEWAERT, H. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution – Share Alike 2.5 Generic z WWW: Obr. 6: SZCZEPANEK, M. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora – Zachovejte licenci 3.0 z WWW: Obr. 7: TAKA. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora – Zachovejte licenci 3.0 z WWW: Obr. 8: BOTAURUS. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 9: VAN DER PIJL, E. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 10: LOLIGO75. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 11: BÖHRINGER, F. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution – Share Alike 2.5 Generic z WWW: Obr. 12: HINI. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 13: PANDANUS. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí public domain z WWW: Obr. 14: ALIENTOOL. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Attribution – Share Alike 2.5 Generic z WWW: Obr. 15: SÉVI, I. Commons.wikimedia.org [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons Uveďte autora – Zachovejte licenci 3.0 Unported z WWW: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.