Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem."— Transkript prezentace:

1 Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Vysvětlení a rozdělení
Půdní druhy Jsou vymezené tzv. zrnitostí. Zrnitost souvisí s velikostí půdního zrna. Velikost půdního zrna rozhoduje o schopnosti vsakovat a zadržovat vodu v půdě. Rozdělení: písčité hlinité jílovité přechodné typy (hlinito-jílovité apod.) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Půdy písčité relativně velké zrno špatná schopnost zadržovat vodu
velmi lehké půdy vhodné pro pěstování méně náročných plodin Obr.2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Půdy hlinité menší zrno než písčité půdy dobrá míra vsakování
středně těžké vhodné pro zemědělské využití pěstování náročnějších plodin Obr.3 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Půdy jílovité malé půdní zrno špatná propustnost vody těžké půdy
Obr.4 malé půdní zrno špatná propustnost vody těžké půdy nevhodné pro pěstování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Použité zdroje Všechny uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Creative Commons na Obr. 1 – Obr. 2 – Obr. 3 – Obr. 4 – Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem."

Podobné prezentace


Reklamy Google