Vyvození a procvičení učiva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
Advertisements

Obsah (čtverec, obdélník, pravoúhlý trojúhelník)
Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Vzdělávací obor: Matematika
Anotace Prezentace, ve které je zaveden pojem podobnosti rovinných útvarů, poměr podobnosti a věty o podobnosti trojúhelníků. Obsahuje také příklady na.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autor: Mgr. Lenka Šedová
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
síť, objem, povrch opakování
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Obsahy základních obrazců
Vyvození a procvičení učiva
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vyvození a procvičení učiva
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vyvození a procvičení učiva
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Obvody základních obrazců
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Vyvození a procvičení učiva
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Převody jednotek obsahu
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vyvození a procvičení učiva
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
FUNKCE 18. Exponenciální funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Kusendová. Dostupné z
Tělesa –S krychle Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_13
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_16 _Obsah obdélníku, obsah čtverce
Povrch krychle a kvádru VY_32_Inovace_18SOU-2
Vyvození a procvičení učiva
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvod obdélníku VY_32_Inovace_09KJ-1
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník – obsah čtverce
Obsahy rovinných útvarů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
Čtverec (známe-li délku jeho strany)
Transkript prezentace:

Vyvození a procvičení učiva OBSAH ČTVERCE Vyvození a procvičení učiva žák určí obsah obrazce pomocí čtvercové sítě, podle vzorce výpočtu obsahu čtverce a užívá základní jednotky obsahu; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

Anotace Název projektu – OP VK1.4 46750495 Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/21.0704 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák vyvodí pojem obsahu ve čtvercové síti, rýsuje čtverec ve čtvercové síti podle obsahu; vypočítá obsah čtverce; nachází v realitě jejich reprezentaci Klíčová slova - čtverec, obsah, čtvereční jednotka Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 347 kB

Čtverec Čtverec je rovinný útvar, pravidelný čtyřúhelník ohraničený čtyřmi stejně dlouhými úsečkami (stranami).

Obsah čtverce Pokud čtverec narýsujeme do čtvercové sítě, můžeme zjistit jeho plochu (obsah). Tento čtverec má obsah 1 jednotku. Čtverec ABCD má obsah 1 jednotku. E F G H Čtverec EFGH má obsah 9 jednotek.

Obsah čtverce Když má čtvercová síť oka tvaru čtverce o straně 1cm, je obsah jednoho oka 1cm x 1cm = 1 𝑐𝑚 2 E F G H Jaký je obsah čtverce EFGH ? ___ 𝑐𝑚 2

Obsah čtverce Narýsuj do čtvercové sítě čtverec o obsahu 16 𝑐𝑚 2 .

Obsah čtverce Jaký bude obsah čtverce, který má stranu a =5 cm ? Obsah S = a . a S = 5 cm . 5 cm S = 25 𝒄𝒎 𝟐 5 cm 5 cm

Obsah čtverce Vypočítej obsah čtverce, jehož strana měří 36 cm ? ______________________ _______________________________ Jaký bude obsah čtverce, který má délku strany 12 mm ? ______________________ ____________________________ Strana čtverce je 21 dm, zjisti jeho obsah.

Obsah čtverce Vypočítej, kolik plechovek barvy budeš potřebovat k natření vrat, když jedna plechovka stačí na 50 𝑑𝑚 2 . Vrata mají tvar čtverce o straně 20 dm. ______________________________________________________________

Obsah čtverce Zahrada má tvar čtverce o straně 20 m. Kolik travního semene budeš potřebovat k jejímu zatravnění, když půlkilové balení stačí na 10 𝑚 2 ? ______________________________________________________________