Číslovky s obrázky I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronická učebnice - I
Advertisements

EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ČÍSLOVKY Český jazyk - 8. ročník ( základní seznámení )
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Rovnost, rozšiřování a krácení.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Co víme o číslovkách.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_02
ČÍSLOVKY Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_04.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ČÍSLOVKY.
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Číslo v digitálním archivu školy
Číslovky Český jazyk 5. ročník ZŠ
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Číslovky.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Mgr. Michal Oblouk. slova číselného významu, vyjadřují počet, pořadí, množství druhů, násobenost a kolikrát se něco vyskytuje rozlišujeme číslovky: 1)URČITÉ.
Číslovky.
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_491_Druhy číslovek AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Číslovky.
ČÍSLOVKY Druhy číslovek a jejich užití 6. ročník.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Čj8-číslovky.
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
S Olgou hodinu za hodinou Mgr. Renata Nogolová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Renata Nogolová. Autor obrázků Tomasz.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník ČÍSLOVKY Co už známe Pokud v závodě předběhneš závodníka na druhém místě, na jakém místě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Linda Tůmová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ČJ_18 TÉMA:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 6 - číslovky Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová SKLOŇOVÁNÍ ČÍSLOVEK.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
Autor: Mgr. Leon Maršík Datum: Název: VY_32_INOVACE_08_Čj5
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_199_ ĆÍSLOVKY
Číslovky Bc. K. Matějková.
DRUHY ČÍSLOVEK Tvarosloví
Český jazyk – 3.ročník, Číslovky
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
Začínáme s podstatnými jmény I
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_07_CISLOVKY Název materiálu: Číslovky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
PŘEVODY JEDNOTEK ČASU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ČÍSLOVKY Vyjadřují množství čtyři (koně), tři (mušketýři) pořadí
Najdi dva stejné obrázky
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Lucie Strejcová
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C56Čj6_Číslovky
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ČÍSLOVKY - DRUHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Desetinná čísla (1) Základní pojmy
Transkript prezentace:

Číslovky s obrázky I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Co to vlastně jsou číslovky? Spočítej a doplň podle vzoru: mnoho peněz _____ klád pět _____ houby tři _____ černoši dva ____ hodin osm _______ ovoce hodně Číslovky pojmenovávají číselné pojmy a označují množství.

Kolik? základní Kolikátý? řadové Kolikrát? násobné Kolikerý? druhové Můžeme je rozdělit na několik skupin: otázka určité neurčité číslovky Vyjadřují přesný počet, můžeme je zapsat číslicemi. Nevyjadřují přesný počet, nemůžeme je zapsat číslicemi. Kolik? Kolikátý? Kolikrát? Kolikerý? základní řadové násobné druhové mnoho šesterý pět několikátý třetí několikerý stokrát vícekrát

Číslovky základní Ptáme se na ně: Kolik? Kolik má moucha nohou? Kolik je na obloze hvězd? mnoho šest 6

Číslovky základní č. neurčitá č. určitá Vyber, které z následujících číslovek odpovídají na otázku „kolik?“, a zařaď do správného sloupce. č. neurčitá č. určitá tři pátý osmnáctý málo sedmero pět mnoho deset hodně

Ptáme se na ně: Kolikátý? Číslovky řadové Ptáme se na ně: Kolikátý? Kolikátý byl Petr? Kolikátou stranu v sešitě jsi už popsala? první 1. několikátou

Číslovky řadové č. neurčitá č. určitá Vyber, které z následujících číslovek odpovídají na otázku „kolikátý?“, a zařaď do správného sloupce. č. neurčitá č. určitá čtvrtý čtyři osmdesát několikátý sedmero první mnoho stý poslední

Ptáme se na ně: Kolikrát? Číslovky násobné Ptáme se na ně: Kolikrát? Kolikrát jste se na dovolené koupali? Kolikrát jsi byl v Egyptě? čtyřikrát několikrát

Číslovky násobné č. neurčitá č. určitá Vyber, které z následujících číslovek odpovídají na otázku „kolikrát?“, a zařaď do správného sloupce. č. neurčitá č. určitá osmkrát pátý osmnáctý několikrát sedmero sedmkrát párkrát třikrát mnohokrát

Ptáme se na ně: Kolikerý? Číslovky druhové Ptáme se na ně: Kolikerý? Kolikery kalhoty si vezmeš na tábor? Kolikery máš boty? čtvery několikery

Číslovky druhové č. určitá č. neurčitá Vyber, které z následujících číslovek odpovídají na otázku „kolikerý?“, a zařaď do správného sloupce. č. určitá č. neurčitá čtverý čtyři osmnáctý několikerý sedm paterý mnoho dvoje mnohé

Najdi číslovky: 15. května se odehrálo fotbalové utkání mezi Horní a Dolní. Na stadion přišlo dvě stě dvacet tři domácích diváků a několik málo diváků podporujících tábor hostů. Utkání začalo ve třináct třicet. Ve čtvrté minutě obránce hostů fauloval hráče domácích. Spustil se pískot stovky nedisciplinovaných diváků. Byla odpískána penalta. Padl gól. Po čtvrté minutě bylo skóre 1:0 pro domácí. Až do pětačtyřicáté minuty se nedělo nic zvláštního. Následovala přestávka a po patnácti minutách hráči začali hrát dál. V šedesáté minutě padl gól z rohu. Tentokrát skórovali hosté a vyrovnali na 1:1. Za celý zápas už nepadl žádný gól, ani po prodloužení. A nastaly penalty… 15. května se odehrálo fotbalové utkání mezi Horní a Dolní. Na stadion přišlo dvě stě dvacet tři domácích diváků a několik málo diváků podporujících tábor hostů. Utkání začalo ve třináct třicet. Ve čtvrté minutě obránce hostů fauloval hráče domácích. Spustil se pískot stovky nedisciplinovaných diváků. Byla odpískána penalta. Padl gól. Po čtvrté minutě bylo skóre 1:0 pro domácí. Až do pětačtyřicáté minuty se nedělo nic zvláštního. Následovala přestávka a po patnácti minutách hráči začali hrát dál. V šedesáté minutě padl gól z rohu. Tentokrát skórovali hosté a vyrovnali na 1:1. Za celý zápas už nepadl žádný gól, ani po prodloužení. A nastaly penalty…

Chceš vědět, jak dopadlo fotbalové utkání? Pokud ano, budeš muset odpovědět na následující otázku: Jsou tato slova číslovky základní? dvacet, pět, šest, čtyři Ano Ne

Špatně! Vrať se zpět a oprav se.

Správně! Zde je tvá odměna: Nastaly penalty. Rozběhl se první hráč domácího týmu a … skóroval. Hráč druhého týmu rovněž skóroval. Stav po první sérii byl tedy nerozhodný. Znovu kopal hráč domácího týmu. Vykopl míč. Míč netrefil bránu a vletěl přímo mezi diváky. Míč chytil jeden divák a se svou kořistí začal ihned utíkat. Protože se jednalo o venkovský zápas a místní klub vlastnil pouze jeden míč, byl zápas ukončen… Fanouška se už nikdy nepodařilo vypátrat, a tak těžko říct, zda se jednalo o fanouška z Dolní, nebo Horní.