Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty Výukový materiál pro 1. ročník obor cukrář Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Ingredience Potřebujeme na 9-10 buchet: Náplň: 30 švestek 750g polohrubé mouky 300ml mléka 3 žloutky 50g másla 150g cukru špetka soli 30g droždí lžíce hladké mouky Náplň: 30 švestek Skořice cukr krystal 100g másla.
Postup v části vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme lžíci cukru, hladké mouky a zaděláme kvásek, který necháme kynout na teplém místě do velké mísy prosejeme polohrubou mouku, přidáme cukr, špetku soli, žloutky, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek
zadělané těsto necháme hodinu kynout vykynuté těsto rozdělíme na devět až deset dílů a na každý položíme 2-3 švestky, posypeme jemně skořicí a osladíme cukrem (asi půl lžičky na každou buchtu)
připravené buchty ze všech stran namočíme v rozpuštěném másle a naskládáme do pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě 40-60minut
Dobrou chuť! buchty upečené dozlatova necháme vychladnout servírujeme pocukrované moučkovým cukrem Dobrou chuť!