TECHNOLOGIE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Prezentace společnosti Koramex a.s. (Czech republic)
TEPELNÉ ZPRACOVÁNÍ.
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
Technická dokumentace
Třískové obrábění v Kamax, s.r.o. Turnov
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
Prezentace nástrojárny BRANO SBU CS Rakovník
Tato prezentace byla vytvořena
Strojírenství Technologické postupy (ST6) Ing. Josef Martinák.
. VÝZNAMNÉ INVESTIČNÍ AKCE VÝZNAMNÉ INVESTICE. INVESTICE A OPRAVY => 40 mil. Kč 2012 – 2013.
Strojírenství Strojírenská technologie Metalurgie (ST10)
přehled základních technologii zpracování kovů
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Strojírenská technologie Tváření (ST28) Ing. Elena Nová STROJÍRENSTVÍ.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tato prezentace byla vytvořena
Druhý – učebního oboru „Karosář“
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální učební materiál
Člen skupiny JSC Tyazhmash
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Strojírenství Strojírenská technologie Výroba spékaných výrobků (ST30)
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Automobilní a dopravní systémy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tepelné zpracování v praxi
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Firemní prezentace Taforge a.s.
Úprava zařízení pro rázové zkoušky tahem
Tato prezentace byla vytvořena
ODPORNÍKY TRAKČNÍ APLIKACE
Třískové obrábění I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
BRUSKY.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_660_STROJNÍ OBRÁBĚNÍ MATERIÁLŮ Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
ŽÍHÁNÍ Je způsob tepelného zpracování. Podle teploty žíhání rozlišujeme žíhání na : a. S překrystalizací – nad 727°C. b. Bez překrystalizace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
13. červen 2013 Firemní prezentace HAAS+SOHN Rukov 13/06/13.
Nekonvenční technologie – závěrečný test. Nekonvenční technologie – závěrečný test Nekonvenční technologie – závěrečný test A tepelném zpracování (kalení,
ZKOUŠENÍ MATERIÁLU Defektoskopie a technologické zkoušky.
Použitelnost kovů se určuje v praxi podle vlastností materiálu: Fyzikální Chemické Technologické Mechanické.
Objemové a plošné tváření
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Montáže Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru Strojírenství a Ekonomika podnikání.
Tváření kovů – kování v praxi
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Pneumatické řízení. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
INTEGROVANÝ SYSTÉM MĚŘENÍ A OBRÁBĚNÍ DVOJKOLÍ KOLEJOVÝCH VOZIDEL.
Strojírenské výrobky Zbožíznalství 1. ročník Strojírenské výrobky ➔ Tvoří výrobní základnu každého průmyslově vyspělého ➔ státu ➔ Výroba navazuje na.
PŘEHLED SORTIMENTU AUTOMOTIVE
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
O PressMetalu Založeno v roce 2002 Výrobní hala umístěna v Třinci
19. Zpracování technolog. postupu pro výrobu pera palné zbraně
VÝROBA A ZNAČENÍ LITIN Litiny jsou slitiny Fe s C + další prvky,
Zkoušky mechanických vlastností materiálů za teplot
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2.ročník oboru Strojírenství.
Zpracovala Ing. Bc. Petra Řezáčová
Bezhroté broušení.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Strojní obrábění – základní způsoby frézování
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Kování klasika Kování je tváření materiálu za tepla. Materiál ohřátý na kovací teplotu se působením tvářecí síly tvaruje, aniž se poruší jeho soudržnost.
Tepelné zpracování v praxi. Tepelné zpracování Druhy tepelného zpracování: 1. Žíhání 2. Kalení 3. Popouštění Druhy chemicko tepelného zpracování: 1. Cementace.
Speciální kování velkých výkovků na velkém bucharu
Transkript prezentace:

TECHNOLOGIE

Dělení materiálu Materiál s maximálním průměrem Ø 250 mm zpracováváme na kotoučové a pásové pile Kasto. Kotoučová pila KASTO SPEED C15

Materiál s maximálním průměrem Ø 120 mm dělíme za tepla či za studena. Dělení materiálu Materiál s maximálním průměrem Ø 120 mm dělíme za tepla či za studena. Sochorové nůžky SCKU 800

Ohřívání materiálu před kováním Materiál určený pro kování zahříváme v plynových pecích nebo v plynové komorové peci.

Ohřívání materiálu před kováním Materiál určený pro lisování zahříváme v silných elektrických indukčních pecích s automatickým podáváním materiálu a vibračními zásobníky.

Zdroj energie pro provoz bucharů Energii pro provoz bucharů tvoří stlačený vzduch, vyráběný šroubovými a pístovými kompresory.

Kování Výkovky s maximální hmotností 60 kg jsou kovány na bucharech. K dispozici máme rovněž malé předkovací buchary. Buchary: Vzduchový dvoustojanový buchar-předkovací Vzduchový protiběžný buchar Beche 160 kJ Vzduchový buchar Eumuco-předkovací Vzduchový buchar MPM 160 kJ Vzduchový buchar Banning 30 kJ Hydraulický buchar KJH 2

Volné kování Volně kované výkovky (hřídele, háky aj.) vyrábíme na dvoustojanovém bucharu. Jedná se o režim vhodný zejména pro malosériovou výrobu.

Ruční kování Toto specifické oddělení je zaměřeno na malosériovou výrobu. Vyrábíme zde řadu nejrůznějších výkovků a třmenů.

Lisování Složité výkovky s maximální hmotností 25 kg vyrábíme na kovacích lisech. Spolu s moderními předkovacími válci, roboty a silnými indukčními pecemi tvoří následucjící lisy hlavní páteř naší produkce. Kovací lisy: Maxilis LZK 4000 s předkovacími válci Maxilis LZK 4000 Maxilis LMZ 2500 Horizontální kovací stroje

Lisování za tepla Lisování za tepla provádíme na hydraulickém, klikovém a šroubovém lisu. Maximální velikost je 3 x 3 m. Ohřev je prováděn v plynové peci.

Lisování za studena Lisování za studena (zejména díly pro osobní a nákladní vozy) provádíme na hydraulických, klikových, výstředníkových a ohraňovacích lisech.

Tepelné zpracování Vlastníme moderní linky tepelného zpracování k provádění kalení, popouštění, normalizačnímu a izotermickému žíhání a žíhání naměkko.

Broušení a tryskání Broušení je jednou z finálních operací v procesu kování, které provádí naši vyškolení pracovníci.

Obrábění Díly nárazníků jsou obráběny na jednoúčelových strojích a CNC soustruzích. Nový SBL 280Y soustruh Díly narážedel

Obrábění Háky, táhla a šroubovky jsou vyráběny na speciálních linkách a nových CNC soustruzích.

Závity na vřetena šroubovky a táhla jsou válcované za studena. Obrábění Závity na vřetena šroubovky a táhla jsou válcované za studena. Válcování závitu na vřeteni šroubovky

Svařování Produkty jsou svařovány ručně nebo na poloautomatických strojích. Svařování probíhá následujícími způsoby: elektroda, MAG, MIG, pod tavidlem. Všichni naši svářeči vlastní potřebný certifikát, odpovídající normám EN.

Sestava nárazníků Ročně sestavíme téměř 10 000 nárazníků.

Podsestavy kolejových vozidel Podsestavy kolejových vozidel jsou montovány pomocí speciálních hydraulických příslušenství, ověřenými postupy a školeným personálem.

Kontrola povrchových vad Povrchové vady výkovků jsou kontrolovány za pomocí kapilární metody nebo využitím metody magnetoflux.

Zkouška tvrdosti Výkovky vyžadují 100% testování tvrdosti. Testování se provádí Brinelem - kamerovým systémem a automatickým hodnocením tvrdosti.

Testování Vzorky připravujeme na pásových pilách, soustruzích a frézách. Zkoušky nárazové práce provádíme na kyvadlovém kladivu až do teploty -50 °C. K trhacím zkouškám využíváme trhací stroj s průtahoměrem.

Testování V mechanické zkušebně provádíme také zkoušky tvrdosti Brinelem, Rockwelem a Vickersem. Všechny přístroje jsou počítačově řízeny.

Testování Provádíme tahové zkoušky háků, táhel a šroubovek do zatížení 1000 kN. Podsestavy převyšující toto zatížení jsou zkoušeny v akreditovaných laboratořích.

Testování Metalografická zkušební laboratoř testuje zkoušky makrostruktury a mikrostruktury. V chemické laboratoři provádíme kompletní chemickou analýzu vzorků.

Balení a skladování Všechny naše produkty balíme dle požadavků zákazníků. Výrobky vždy chráníme proti korozi pomocí speciálního obalového materiálu a vnitřního skladování.

Dodávání výrobků Výrobky dodáváme k našim zákazníkům ze skladu hotových výrobků. Kovárna má vlastní železniční trať včetně lokomotivy.

Sklad nástrojové oceli Vedeme stálou zásobu nástrojové oceli a materiálu, která odpovídá požadavkům vycházejících z nástrojárny.