ZVUKOVÁ KUCHAŘKA MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání • Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
DSC Monitor DSC Monitor Obsah Tato PowerPointová prezentace je rozdělena do několika různých sekcí. Stisknutím názvu sekce.
Projektový den s prvky OSV
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
KIP - KM 3. Myšlenkové mapy.
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Myšlenkové mapy Nina Čevorová
Návod na složení jména z písmenkových log
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
- Označování buněk - Jedna buňka Řádek a sloupec Více buněk Všechny buňky.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C19 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Moderní učitel.
MYŠLENKOVÉ MAPY Udělej si svoji myšlenkovou mapu „Smysluplný obchod“ (semináře)
Prezentace.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
Vítá vás PowerPoint Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
Personální písemnosti I
VYUŽITÍ MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 2.
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Myšlenkové mapy Jedním z prvních uživatelů byl Porfyrios z Tyru (232–304) -novoplatónský filosof. Jeho rodné jméno bylo Malchos („král“), ale po příchodu.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
MYŠLENKOVÉ MAPY ÚVOD A PRÁCE S NIMI MODUL KURZU PRÁCE S INFORMACEMI
Základy hudební abecedy
Pravděpodobnost Žákyně č. 2 ZL 3 / Pozor, „možná“ je ve výpočtu chyba, takže neopisuj bezhlavě ! Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Radka Tintschlová. Takto vypadá logo aplikace SimpleMind+
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (2) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Myšlenkové mapy Myšlenkové mapy ("Mind maps") jsou jedním z mnoha způsobů strukturovaného záznamu informací. K vynálezu "moderních" myšlenkových map se.
Hledáte práci? Víte jak na to? Tenhle průvodce ANO.
Co dodělat  Nerozumím úvodnímu snímku – děti budou?  Přidej úvod – ne rovnou začít vyjmenovávat jedy, ale: co to je, kde to je, proč se tam vůbec vyskytují.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Grafický editor GIMP (8) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  vyvážení barev  napodobení černobílé fotografie Dostupné z Metodického portálu
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY MYŠLENOVÉ MAPY a jejich využití při.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
GPS souřadnice Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B Ostrava-Zábřeh.
VY_32_INOVACE_
Grafický editor GIMP (8)
Klasické fotoalbum.
Naše město - Jablonec nad Nisou
Management Tvorba prezentací ppt.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
PowerPoint.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
5 tipů pro zjednodušení práce
Vývoj motýla Vnímání.
(nabídka kreslících nástrojů)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Elektronické součástky a obvody
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Název: Národní symboly Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová
Prezentace v Power Pointu
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Jak poznáme policistu Bc. Lenka Sokolová.
Transkript prezentace:

ZVUKOVÁ KUCHAŘKA MENTÁLNÍHO MAPOVÁNÍ SEDM KROKŮ K VYTVOŘENÍ MYŠLENKOVÉ MAPY PRO MODUL KURZU PRÁCE S INFORMACEMI Bc. Tereza Matýsová KISK FF MU

Manuál pro kuchařku najdete zde 7 základních kroků, které doporučuje Tony Buzan pro tvorbu myšlenkové mapy jednotlivé kroky jsou označeny v levém horním rohu a vyskytují se ve dvojicích první snímek z každé dvojice obsahuje vždy i zvukový doprovod, v němž si po kliknutí můžete poslechnout základní informace druhý snímek z dvojice je názorným příkladem, toho, jak postup tvorby myšlenkové mapy vypadat nemá  PŘEJEME HODNĚ DOBRÝCH NÁPADŮ! Klikni pro poslech

Vždy začínejte s tvorbou myšlenkové mapy uprostřed papíru! Kroky 1 a 2  Vždy začínejte s tvorbou myšlenkové mapy uprostřed papíru! Ústřední myšlenku vyjádřete obrázkem! Klikni pro poslech

Neomezujte své nápady předem! Kroky 1 a 2  Neomezujte své nápady předem!

Krok 3  Používejte barvy! Klikni pro poslech

Krok 3  Nuda a šeď jsou špatně!

Krok 4  K centrálnímu obrázku připojte hlavní větve, k nim větve druhé úrovně atd. Podpoříte tak práci svého mozku s asociacemi. Klikni pro poslech

Krok 4  Takto bychom odřízli ze svého uvažování všechny ostatní větve, asociace by tedy nemohly probíhat volně.

Větve zakreslujte jako křivky, nenuďte svůj mozek! Krok 5  Větve zakreslujte jako křivky, nenuďte svůj mozek! Klikni pro poslech

Rovné čáry působí stroze, nepřívětivě a mozek se nudí. Krok 5  Rovné čáry působí stroze, nepřívětivě a mozek se nudí.

Krok 6  Pro zvýšení účinnosti a flexibility svých myšlenkových map používejte pro každou linku jen jedno klíčové slovo nebo jednoduché slovní spojení. Klikni pro poslech

Dlouhý text působí nepřehledně a brzdí myšlení. Krok 6  Dlouhý text působí nepřehledně a brzdí myšlení.

Užívejte obrázky po celé ploše mapy, je to inspirativní a zábavné.  Krok 7  Užívejte obrázky po celé ploše mapy, je to inspirativní a zábavné.  Klikni pro poslech

Krok 7  Bez obrázků mapa zůstává funkční, ale ztrácí část inspirativnosti…vždyť jeden obrázek vydá za tisíc slov. 

Více inspirace příklady map, tipů pro jejich tvorbu, podpora kreativity na blogu workaholic.bloguje myšlenkové mapy v kostce: teorie, tvorba, nástroje extrawindows.cz návod na brainstorming pomocí myšlenkové mapy na MapYourMind platforma pro online sdílení a tvorbu myšlenkových map MindMapPedia