Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví 65-42-M/01 Kuchař – číšník 65-51-H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma: Vinařský zeměpis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tradiční odrůda Znojemska
Advertisements

VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
SÍDLA V ČESKÉ REPUBLICE
Připravil: Jan Polehňa
Autor výukového materiálu:
Složitá a slavnostní menu
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Listopad 2011 Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_16.
Region Slovácko Igor Dostal.
Autor výukového materiálu:
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJižní Morava Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
Česká románská kultura
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _14_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NNA_476 Ročník: 3.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_284 Ročník: 2.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma: Austrálie.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Modré odrůdy.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojíchauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor:Hotelnictví M/01, Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Bílé odrůdy.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Hovězí vnitřnosti Jméno autora:Roman Rumler.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník – H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Výroba šumivých.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světová vinařství Téma:Výroba.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_287 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
malebný kraj na jihovýchodě Moravy
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje Pracovní skupina pro dopravní infrastrukturu Pořízení železničních vozidel elektrické trakce.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_02_ Nížiny v ČR TÉMATICKÝ CELEK:Místo,
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Název: VY_32_INOVACE_29_Zpracovatelský průmysl_Sluková Téma:Zpracovatelský průmysl Číslo projektu:
Střední škola služeb a řemesel Stochov J. Šípka 187, EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Třídění vína Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Lokalizace ČR - vybraná místa 2. /vodstvo ČR/
FRANCOUZSKÉ VINNÉ OBLASTI
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
STŘEDOČESKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-27 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Kraje ČR - základní symboly, poloha
ASIE - CENTRÁLNÍ ASIE VY_32_INOVACE_07-38 Ročník: VII.
Národ VY_32_INOVACE_03-46 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
Příjemce podpory – škola:
Lokalizace ČR - vybraná města 2.
Šumivá vína 245,00Kč Bohemia sekt brut 245,00Kč
1 PhDr. Tomáš Jeřábek Gotika na Moravě.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Příjemce podpory – škola:
Transkript prezentace:

Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma: Vinařský zeměpis od roku 2004 Jméno autora: Ivana Prokešová Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora tématického celku sommeliérství, žáci se podrobně seznámí rozdělením vinařských u nás. Dovedou je vyjmenovat a rozlišit. ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_NNA_321

Zóny Oblasti Podoblasti Obce a tratě

Oblast Čechy Podoblasti Mělnická Litoměřická ( 335 ha – 113 pěstitelů) (295 ha – 85 pěstitelů)

Oblast Morava Podoblasti Velkopavlovická Mikulovská (4743 ha – 9057 pěstitelů) (4462 ha – 3394 pěstit.) Slovácká Znojemská (4310 ha – 9233 pěstitelů) (3162 ha – 1385 pěstit.)

 335 ha  113 pěstitelů  42 vinařských obcí např.: Mělník, Svatý Mikuláš, Roudnice, Karlštejn, Praha, Čáslav, Kutná hora, Kralupy atd.  91 viničních tratí  Nejpěstovanější odrůdy : MT, RR, SZ, RM, MP, SV

 295 ha  85 pěstitelů  30 vinařských obcí : Most, Blšany, Kadaň, Lovosice, Velké Žernoseky atd.  80 viničních tratí  Nejpěstovanější odrůdy : RR, RB, RŠ, MT, TČ SV, MP, RM, ZW

 4743 ha  9057 pěstitelů  75 vinařských obcí např. Velké Pavlovice, Hustopeče, Bořetice, Rakvice, Brno atd.  321 viničních tratí  Nejpěstovanější odrůdy: VZ, RŠ, TČ, PA, FR, SV, RM, MP

 4462 ha  3394 pěstitelů  30 vinařských obcí např. Mikulov, Novosedly, Bavory, Perná, Valtice, Popice atd. o 177 viničních tratí  Nejpěstovanější odrůdy: RB,Cha,VZ,RR,TČ,PA,AU

 4310 ha  9233 pěstitelů  117 vinařských obcí např. Mutěnice,Žarošice, Bzenec, Kyjov, Uherské Hradiště, Šardice  238 viničních tratí  Nejpěstovanější odrůdy: MT,RB,RŠ,MM,FR,ZW CS

 3162 ha  1385 pěstitelů  90 vinařských obcí např. Znojmo, Nový Šaldof, Šatov, Hrušovany, Žerotice  215 viničních tratí  Nejpěstovanější odrůdy: VZ,MT,RR,SG,PA,RB,FR,RM

1/ Jaké vinařské Zóny se nacházejí na území ČR? 2/ Znáte vinařské oblasti v ČR? 3/ Kolik vinařských podoblastí je v celé ČR? 4/ Pamatujete si kolik je ha vinařských ploch u nás?

         Vlastní zdroje autora