Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

autor Mgr. Alena Marková
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
ZPŮSOBY VAŘENÍ 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZADĚLÁVÁNÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130104
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vložky a zavářky do polévek
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Hnědé polévky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_114_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Vaření živočišných potravin
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Polévky Tec 1 / str
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_505 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_501 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů z drůbežího masa.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava.
Charakteristika pokrmů z hovězího masa. TÚ - vaření
Omáčky.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_508 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_516 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
PÁTEK Polévka Slepičí vývar s drůbky a těstovinou 20,- Kč Polévka Rybí polévka 25,- Kč.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Drůbeží vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Květáková 25,- Kč.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
9. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
10. – 14. října PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Hnědé polévky Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne:  23. 11. 2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák bude znát rozdělení vývarů – A,B,C. ostatní, příprava vývarů, příklad hnědých polévek…

Hnědé polévky Příprava vývaru A: Očištěné hovězí kosti (spaříme) a maso  studená voda  sůl + celý pepř, nové koření, bobkový list  vaříme táhnutím 4-5 hodin  sbíráme pěnu 30 minut před koncem přidáme omytou cibuli ve slupce a kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel)  scedíme a dochutíme. Příprava vývaru B: Očištěné telecí a vepřové kosti a maso  studená voda  sůl + celý pepř, nové koření, bobkový list  vaříme táhnutím 3 hodiny  sbíráme pěnu 30 minut před koncem přidáme omytou cibuli ve slupce a kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel)  scedíme a dochutíme. Příprava vývaru C: Očištěné drůbeží kosti (skelety, drůbky) nebo slepici  studená voda  sůl + celý pepř, nové koření, bobkový list  vaříme táhnutím 1-3 hodiny  sbíráme pěnu 30 minut před koncem přidáme omytou cibuli ve slupce a kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel)  scedíme a dochutíme.

Ostatní vývary: Rybí vývar - Z ryb, vnitřností, hlav  do st. vody sůl+koření+kořenová zelenina  vaříme max. hodinu lze dochutit bílým vínem. Zvěřinový vývar - Z kostí (zprudka zapéct a opláchnout), méně kvalitních částí mas (srnčí, dančí, z bažantů), postup jako u „A“ včetně zeleniny, koření výraznější – divoké - celý pepř, nové koření, bob.list + tymián, jalovec. Zeleninový vývar- Kořenovou zeleninu, doplněnou cibulí se slupkou vkládáme do studené vody, sůl, pozvolna vaříme. Vaříme cca. 45 minut, hotový vývar scedíme. telecí vývar, vepřový vývar, houbový vývar, skopový vývar…

Příklad polévek z vývaru A Hovězí polévka s krupicovými noky; Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi; Hovězí polévka s játrovými knedlíčky; Hovězí polévka s kapáním; Hovězí polévka s masem a nudlemi; Hovězí polévka se smaženým hráškem.

Příklad polévek z vývaru B Selská polévka; Bramborová polévka s houbami; Chřestová polévka; Rajčatová polévka; Kulajda; Zelná polévka se salámem; Frankfurtská polévka;

Příklad polévek z vývaru C Slepičí polévka s nudlemi; Kuřecí vývar s masem a nudlemi; Slepičí vývar s masem a nudlemi; Drůbeží krém se zeleninou; Bílá polévka z drůbeže; Slepičí vývar s domácími nudlemi; Kuřecí vývar se zeleninou a drobením;

VY_32_INOVACE_TPP_517_pracovní_list Polévky z vývaru A označ modře. Polévky z vývaru B označ zeleně. Polévky z vývaru C označ hnědě. -------------------------------------------------------------------------------------- Selská polévka; Slepičí polévka s nudlemi; Hovězí polévka s kapáním; Chřestová polévka; Kuřecí vývar s masem a nudlemi; Hovězí polévka s krupicovými noky; Kuřecí vývar s masem a nudlemi; Frankfurtská polévka; Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi; Slepičí vývar s masem a nudlemi; Zelná polévka se salámem; Bílá polévka z drůbeže; Hovězí polévka s játrovými knedlíčky; Rajčatová polévka; Kulajda; Kuřecí vývar se zeleninou a drobením;

VY_32_INOVACE_TPP_517_pracovní_list_řešení Polévky z vývaru A označ modře. Polévky z vývaru B označ zeleně. Polévky z vývaru C označ hnědě. -------------------------------------------------------------------------------------- Selská polévka; Slepičí polévka s nudlemi; Hovězí polévka s kapáním; Chřestová polévka; Kuřecí vývar s masem a nudlemi; Hovězí polévka s krupicovými noky; Kuřecí vývar s masem a nudlemi; Frankfurtská polévka; Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi; Slepičí vývar s masem a nudlemi; Zelná polévka se salámem; Bílá polévka z drůbeže; Hovězí polévka s játrovými knedlíčky; Rajčatová polévka; Kulajda; Kuřecí vývar se zeleninou a drobením;

Použité zdroje http://www.receptyonline.cz/rozdeleni-polevek--1395.html http://clanky.vareni.cz/polevky-a-vyvary/ Obrázky polévek - http://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zky+b%C3%ADl%C3%BDch+pol%C3%A9vek&hl=cs&qscrl=1&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=OhNGUZ6-JITbswaLxICwDA&sqi=2&ved=0CC8QsAQ&biw=1366&bih=540