Komunikační inteligence. www.mass.cz Cíle a obsah kurzu  definice asertivity  charakteristiky pasivity, pasivní agresivity, agresivity a asertivity.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Asertivita.
Advertisements

Náročné komunikační situace v práci s lidmi s duševním onemocněním
Konflikt a agrese Mgr. Gabriela Mahrová.
Jak na to, aniž bychom se zničili
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
ČLOVĚK V SOCÍÁLNÍCH VZTAZÍCH
ASERTIVITA Společenská kultura Asertivita ; VY_32_INOVACE_D3_03
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE _2206_VO8 Umím se prosazovat? © Mgr. Jana Báčová, 2012Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec nad Nisou.
Vybrané typy verbální komunikace Robin Šimek Ondřej Kašpar.
Komunikace citů „Každý se může rozzlobit – to je snadné. Avšak rozzlobit se na toho pravého člověka, tou pravou mírou, v ten pravý čas, z toho pravého.
Seminář pracovní parta Komunikace. To podstatné Jak jste hodnoceni pro následující výběr pracovníků – docházka (dochvilnost), plnění úkolů, aktivity,
Asertivita Je-li člověk nespokojen se svým stavem, může jej změnit dvěma způsoby: buď změní podmínky svého života, nebo změní svůj duševní postoj. První.
Asertivita jako obrana proti manipulaci
KONFLIKTY V MEZILIDSKÝCH VZTAZÍCH
Komunikační dovednosti
Učte se anglicky 4krát rychleji Úvod Dr. Arkady Zilberman *US Patent 6,341,958.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Principy, zásady a chyby
Obrana proti působení stresu a budování vlastního sebevědomí
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE _2211_VO8 KONFLIKT A STRES © Mgr. Jana Báčová, 2012Masarykova základní škola Zásada, okres Jablonec nad Nisou.
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
Jak efektivně komunikovat s klientem?
Prezentace je forma komunikace
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství PSYCHOSOMATIKA Psychosociální vlivy působící na vznik infarktu myokardu.
VY_32_INOVACE_PSYM25560ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Alternativní a augmentativní komunikace
ASERTIVITA.
Komunikace s rodiči.
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
M K I malý komunikační instrumentář. Chápat a být pochopený -příčiny nedokonalé komunikace- Nedostatečné vzdělávání v komunikaci Nedostatečné umění vést.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Fáze poradenského procesu
Diagnostika třídních kolektivů Práce s třídními kolektivy
ZÁKLADY ASERTIVITY.
Absolventi na trhu práce
Manager nebo leader? Management je pozice
ASERTIVITA Alena Krákorová. Asertivita základy asertivního chování základní asertivní způsoby jednání asertivita DESATERO asertivita a obtížný klient.
Holistic management – celostní řízení Řeší: Formální strukturu vs. reálné work-flow Nefunkční strtategické nastavení firmy Špatnou.
Komunikace Asertivita. Komunikace Asertivita ceskatelevize
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová 1 UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Komunikace a jednání mezi lidmi III. PROBLÉMOVÉ SITUACE A ASERTIVITA 1)Pasivita, agresivita, manipulace 2)Asertivita 3)Konflikt a jeho řešení 4)Chování.
Asertivita ve sportu doc.PaedDr. Marie Blahutková, Ph.D.
1 ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Eva Jarolímová. 2 Odborné sociální poradenství se dle zákona vůči základnímu sociálnímu poradenství vymezuje jednak širším.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
DOBRODRUŽSTVÍ ZMĚNY A SEBEPOZNÁNÍ. 3 HLAVNÍ TÉMATA:
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
KONFLIKTY V MEZILIDSKÝCH VZTAZÍCH
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
VY_32_INOVACE_17_12_Asertivita
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
Asertivita.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2a
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Osobnost supervizora Jitka Navrátilová
Náročné životní situace
Charakteristika.
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_12 Komunikace
Rodičovství biologické a pěstounské
Transkript prezentace:

Komunikační inteligence

Cíle a obsah kurzu  definice asertivity  charakteristiky pasivity, pasivní agresivity, agresivity a asertivity  jak definovat vlastní chování  jak komunikovat asertivně  proč být asertivní  překážky pro asertivitu

Úvod Znáte tu o zaměstnanci, který se chtěl přihlásit na kurz asertivity, ale nemohl sebrat dost odvahy, aby o to požádal?

Definice asertivityAsertivita je vaše schopnost vyjadřovat se otevřeně a opravdově, aniž byste popírali stejná práva jiných.

Asertivní osobnosti  umějí se hájit sami  užívají otevřenou řeč těla  udržují oční kontakt  bez obav kladou otázku „proč“, nebo říkají „ne“ říkají „ne“

Pasivní osobnosti  málokdy se zapojují  mají nedostatek sebevědomí  snadno upadají do rozpaků  málokdy si stěžují

Pasivně agresivní osobnosti  vyhýbají se konfliktu  zřídkakdy se vyslovují  stěžují si na vás nebo na situaci za vašimi zády vašimi zády

Agresivní osobnosti  mají sklon k vybuchnutí  jsou umíněné  dokončují věty jiných lidí

Proč být asertivní  snižuje se fyzický a mentální stres  problémy se řeší rychleji  zvyšuje se produktivita  umožňuje dosahovat oboustranně výhodných řešení výhodných řešení

Jak být asertivní  vycházejte z pozitivních předpokladů  buďte proaktivní  uvědomte si, co chcete  používejte zájmeno „já“ a „pocitová“ slovesa  mluvte hlasitě  „ne“ říkejte pevně a klidně, to, co říkáte, nechť je v souladu se způsobem, jak to říkáte je v souladu se způsobem, jak to říkáte  hledejte řešení