Určeno prožáky 4. ročníku Sekcezákladní PředmětPřírodověda Téma / kapitolaZelenina „Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Rostliny rybníka a jeho okolí
Použití Power Pointu v hod. zeměpisu.
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
VYŠŠÍ ROSTLINY III. – jejich znaky krytosemenné rostliny Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
BYLINY A KEŘE LESA 14..
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Digitalizace výuky Příjemce
Zelenina.
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Krytosemenné rostliny
ZNAKY ŽIVOTA ROSTLIN.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Čeleď brukvovité Přídopis Autor: Mgr. Irena Hudcová

Zelenina – druhy, význam
Konopovité rostliny Cannabaceae.
Zelenina – hádanky Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Lilkovité rostliny Zpracovali Simona Rušarová- vše společně
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno prožáky 4. ročníku.
AZ KVÍZ Krytosemenné rostliny
H ORNINY Mgr. Miroslava Zbavitelová Fotografie z vlastních zdrojů 2014/15 „Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky čeledi miříkovitých,
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Mgr. Věra Vasiljevičová
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Okrasné a užitkové rostliny Název sady: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.7 Zelenina Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Ekosystém pole Rostliny
Význam zeleniny ve výživě  Zelenina je soubor různých rostlin a jejich částí, které se zasyrova nebo vhodně upravené významně uplatňují ve výživě lidského.
Poznej druhy zeleniny Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_74_ Poznej druhy zeleniny Šablona III/2.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková ROČNÍ OBDOBÍ PODZIM? JARO? LÉTO? ZIMA?
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 04) Rozmanitost.
NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©. Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od.
Název projektuZlepšení podmínek vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ ŠablonaIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_36_ČS TEMA: Ekosystém okolí lidských.
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
POZNÁŠ ? Anotace: Materiál je určený pro práci s interaktivní tabulí.
čeledi krytosemenných rostlin I
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Přírodověda – opakování.
Části rostlin podzemní části rostlin - kořeny nadzemní části rostlin
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
Rostliny Prvouka – 3. ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Červenková, Peňázová, Exnerová
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
ČELEĎ LILKOVITÉ Borovková Kasíková Kolářová QA.5
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_09_PRVOUKA_ZELENINA.
obecná charakteristika, praktické cvičení
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_32_INOVACE_55_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
POUŠŤ Jak bys popsal POUŠŤ….
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: ZELENINY2
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_První ovoce, výživa
VY_32_INOVACE_17_STROMY, KEŘE, BYLINY_BLECHOVÁ
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
jsou rostliny, které se pěstují na polích je označení pro skupinu rostlin a jejich plodů Plody luštěnin poskytují velké množství bílkovin.
Transkript prezentace:

Určeno prožáky 4. ročníku Sekcezákladní PředmětPřírodověda Téma / kapitolaZelenina „Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Do jaké skupiny patří tyto dva druhy zeleniny? Pojmenuj je. 1.Jsou to byliny nebo dřeviny? 2.Jaký mají druh plodu? 3.Podobný plod jako rajče má i jedna okopanina. Co z rostliny jíme? Co z ní vaříme? JÍDLA IPLACKY KITÁLAS AKVÉLOP ŠÁLUGII EDORTICH KÍLDENK

Poznáváš? 1.Které zelenině patří toto květenství? 2.Jak se květenství jmenuje? Nápověda: k lík 1.K čemu se tato zelenina užívá?

Zelenina nemusí být vždy zelená 1.Do jaké skupiny patří fazol? Které jsou příbuzné rostliny? Jaké důležité látky obsahuje tento druh zeleniny? 2. Co mají podobného kedlubna a zelí? Které rostliny se jim podobají?

Zdroje: Fotografie archiv autora