Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ENERGETICKÉ SUROVINY - ELEKTRÁRNY
Advertisements

Vodní elektrárny Marek Mik.
Fyzika Ekologie ©2008 (PowerPoint) Petra Křenová, Jirka Juřena a Lukáš Gottwald™
vypracovala: Monika Čápová, Michaela Modrová
Rozvodná elektrická síť
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
2 Výroba elektrické energie
Vodní elektrárny -V České republice se nacházejí v povodí Labe,Vltavy,Odry,Ohře a Moravy. -Jednu z prvních vodních elektráren postavil T.A.Edison roku.
Sluneční elektrárna.
EKO KVÍZ.
zpracovaly: Alice Dortová,Markéta Nováková,Tereza Fabrigerová
ALTERNATIVNÍ ZDROJE ENERGIE
VODNÍ ELEKTRÁRNY.
VODA A ENERGIE František Čermák 13 let Zdeněk Hrubý 13 let 8
Registrační číslo projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Popis a funkce elektrárny
OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE
Elektrárny.
Větrné elektrárny.
Autoři: Adam Lavička Martin Novák Nabídka pro ministerstvo průmyslu.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Vypracoval: Michal Schöniger Výroba el. energie, bezpečnost v elektrotechnice.
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
Větrná energie.
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Michael Faltýnek, 2L VOŠ a SPŠE Olomouc
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
Energetika.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Výukový.
vypracovaly: Simona Bernatiková Michael Froml Aneta Bartovská
Společenské a hospodářské prostředí
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_352
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
Fyzika Elektrárny.
Česká republika: Tepelné elektrárny Hospodářský zeměpis
ATOMOVÁ,VODNÍ,VĚTRNÁ, SLUNEČNÍ
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
Výroba elektrické energie
Větrná elektrárna Autoři: Jakub Vlasák Jiří Folta Nabídka pro ministerstvo průmyslu.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Vodní Elektrárny.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Využití energie Slunce
Vodní elektrárny.
Těžký průmysl Energetika.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výroba a přenos elektrické energie Číslo DUM: III/2/FY/2/2/17 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
energie má své dobré stránky ale i špatné ENERGIE.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Elektrárny VY_32_INOVACE_2A_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotacePřehled.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Vodní elektrárny. Vypracovala: Veronika Prokešová, 15 let, třída 9.A a Jana Máčková, 15. let, třída 9.B ZŠ Chomutov, ak.Heyrovského Ak.Heyrovského 4539.
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Obnovitelné zdroje energie
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOUNY, PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_18_TYPY.
Větrná energie Dominik Šnajdr 8.A.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
ELEKTRÁRNY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Druhy elektráren Výroba a přenos elektrické energie Název školy
VY_32_INOVACE_109_Fyzika_elektrárny_II
Transkript prezentace:

Alternativní Zdroje Energie Autoři: Jiří Preclík Pavel Kopáček Emil Pišta : VII. D třída: VII. D

Větrná energie

Základní charakteristika větrná turbína umístěná na stožáru převádí energii větru na rotační energii mechanickou ta je poté prostřednictvím generátoru zdrojem elektrické energie

Výhody a nevýhody získávání energie z větru počáteční náklady jsou značné a návratnost je dlouhodobou záležitostí tyto náklady jsou vyšší než u solárních systému o stejném výkonu investice se vyplatí při výkonech turbogenerátoru na 300 kW

Sluneční energie

Základní charakteristika slunce je nenahraditelným zdrojem života primárním zdrojem dále využívaných zdrojů energie za jednu hodinu vyzáří slunce na Zemi tolik energie, že by při současné spotřebě energie lidstvu vystačila na dva roky

Výhody a nevýhody sluneční energie sluneční elektrárny využívají zdroje energie, kterého je a ještě dlouho bude v přírodě dostatek technologie výroby má obrovský růstový potenciál k životnímu prostředí nejčistší a nejšetrnější způsob kolísání slunečního svitu roční křivka průběhu takto získané energie má opačný průběh než spotřeba energie domácností v průběhu roku

Vodní elektrárny

Charakteristika voda roztáčí turbínu ta je na společné hřídeli s elektrickým generátorem mechanická energie proudící vody se díky turbogenerátoru mění na energii elektrickou

Pozitiva a negativa vodních elektráren neznečišťují ovzduší nedevastují krajinu jsou vysoce bezpečné průtoky vody jsou kolísavé, silně závislé na počasí v ČR nejsou optimální podmínky pro to, aby se tento způsob stal plnohodnotnou alternativou (např. elektráren jaderných)