Zákon o elektronických komunikacích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Advertisements

Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Alena Paulová Zákon o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu 1.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Facility management ČSN EN
Jan Husák: Digitální výzvy 2012 „ICT z pohledu PS“
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Legislativní rámec v sektoru telekomunikací
Základní registry veřejné správy
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Vývoj regulace a dohledu nad finančním trhem Shrnutí poznatků Ing.
Právní úprava v oblasti elektronických komunikací Zákon č. 121/2005 Sb. o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.
Soustava veřejných rozpočtů II.
 2007 Ministry of Industry and Trade, Energy Department Nová evropská energetická legislativa Cíle a opatření „energetického balíčku“ Ladislav Pazdera.
Členění a organizace veřejné správy
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Očekávaný vývoj trhu s elektřinou v kontinentální Evropě Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
Zásadní změny v novele energetického zákona
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
MARKETINGOVÝ MIX.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Důvody a metody regulace dohledu nad finančním trhem Ing. Dalibor.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Volný pohyb služeb a kapitálu Evropské soutěžní právo Michal Částek.
Ekonomika elektrotechniky a telekomunikací aneb JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE V TELEKOMUNIKAČNÍ BRANŽI ?!?
Spolupráce operátorů a spojování sítí Motivy spojování – potřeba komunikovat: na co možná největší vzdálenosti s co nejvyšším počtem účastníků (informačních.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
TRH (tržní mechanismus)
Připravované změny ve VaVaI. Obsah prezentace Posuzování výzkumných organizací Novela zákona č. 130/2002 Sb.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Advokátní kancelář Pokorný, Wagner & spol. Karolíny Světlé 301/8, Praha 1 tel.: , fax:
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Síťová neutralita od revize regulačního rámce do DigiČeska ver. 2.0 Praha, 18. května 2015.
nabídka, poptávka, trh, utváření ceny, základní pojmy Michal Janovec
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Informační zdroje české veřejné správy
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Rozpočtové právo 3. května 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Zákon o elektronických komunikacích aneb STÁTNÍ (evropská) REGULACE TELEKOMUNIKAČNÍHO TRHU

Historický vývoj : Způsoby sdělování zpráv na dálku byly vždy v centru zájmů panovníků V Evropě se rozvíjel telegraf na objednávku státu a pod státním dohledem – byrokratický přístup V USA šlo od počátku o podnikání – tržní přístup Presidiální dekret dvorské komory Rakouska č.2581/1847 – první legislativní krok „Telegrafní“ zákon z č.60/1923 období první republiky ustavuje výhradní právo státu na zřizování a provozování telegrafů Telekomunikační zákon č.72/1950 – důraz na zabránění zneužívání telekomunikací Jednotná telekomunikační síť v zákoně č. 110/1964, po Listopadu novelizace zákonem č.150/1992 Sb. Nový telekomunikační zákon na přelomu tisíciletí č.151/2000 Nyní zákon o elektronických telekomunikacích č.127/2005

OBSAH ZÁKONA Úvodní ustanovení – předmět úpravy a definice pojmů Cíle a základní zásady regulace Regulace komunikačních činností - Komunikační činnosti a podnikání - Všeobecné oprávnění - Správa rádiového spektra - Radiokomunikační účet - Správa čísel, číselných řad a kódů, adres a jmen - Univerzální služba - Analýza relevantních trhů a podnik s významnou tržní silou - Ceny a regulace cen

OBSAH ZÁKONA - pokračování Práva a povinnosti podnikatelů, účastníků, spotřebitelů a koncových uživatelů - Poskytování veřejně dostupných služeb a zajišťování veřejných komunikačních sítí - Přístroje, pronájem okruhů, propojení a přístup k síti - Oddělená evidence nákladů a výnosů Ochrana údajů, služeb a sítí - ochrana osobních údajů - bezpečnost a integrita sítí - ochrana sítí, styk s jinými sítěmi a ochranná pásma - oprávnění k využívání cizích nemovitostí

OBSAH ZÁKONA - pokračování 2 Státní správa v elektronických komunikacích Správní úřady v oblasti elektronických komunikací – - Ministerstvo + Úřad Spolupráce s Komisí a mezinárodní styky Správní delikty Správní řízení Rozhodování sporů Závěrečná ustanovení „Přílepky“

ZÁKLADNÍ POJMY Účastník Veřejná síť Uživatel Koncový uživatel Spotřebitel Operátor Zajišťování sítě Přiřazené prostředky Síť el.kom. Zařízení Regulace Veřejná síť Veřejná telefonní síť Rozhraní a koncový bod sítě Služba Veřejně dostupná .. Radiokomunikační .. Škodlivá interference Integrita sítě Interoperabilita služby

Český telekomunikační úřad Sídlo – Praha, Sokolovská 19 Webové stránky – ctu.cz

CÍLE REGULACE nahradit chybějící účinky a vytvářet předpoklady pro hospodářskou soutěž, ochranu účastníků trhu až do plně konkurenčního prostředí Věcná regulace - rozdělování přírodních zdrojů - prosazování veřejného zájmu (– technická normalizace) Řešení sporů mezi operátory Cenová regulace - cenový strop - přiměřený výnos Univerzální služba

Regulovat jen to co je nezbytně nutné! EVROPSKÉ PRÁVO Elektronické komunikace jsou v Evropě upraveny směrnicemi, které se snaží aby ve všech státech EU bylo dosaženo cílů nového regulačního rámce s těmito zásadami: technologická neutralita podpora rozvoje nových technologií omezování přímé regulace dle vyspělosti trhu regulace sektoru jediným regulátorem pravidla ochrany hospodářské soutěže Regulovat jen to co je nezbytně nutné!

Směrnice o elektronických komunikací Rámcová – definuje pojmy Přístupová – propojování sítí Autorizační – harmonizuje schvalovací procedury, poplatky apod. O univerzální službě – služba cenově dostupná pro každého Evropana O ochraně osobních údajů Soutěžní – odstranění institucionálních monopolů

Další opatření Nařízení o místní smyčce – jde o zpřístupnění přístupové sítě dominantních operátorů (dříve národně monopolních) dalším podnikatelským subjektům Rozhodnutí o rádiovém spektru – jde o koordinaci a harmonizaci hospodaření s tímto omezeným přírodním zdrojem v rámci EU

Univerzální služba Je definována jako minimální úroveň telekomunikačních služeb za dostupné ceny na území státu pro každého občana. Je to v podstatě „veřejný statek“. Problém financování veřejného statku – je podobný nereálnému ideálu komunismu: „Každý přispívá dle svých možností a každý je uspokojen dle svých potřeb“.

Veřejné rozpočty Do veřejných rozpočtů také každý přispívá dle svých možností (tedy svých individuálních schopností platit daně). Z veřejných rozpočtů pak bere dle svých potřeb veřejné statky. Problémem však je fakt, že potřeby lidí jsou neomezené, kdežto prostředky k jejich uspokojení omezené. Z toho plyne standardní problém rostoucích deficitů veřejných rozpočtů.

Price Cap Regulation – cenová „čepice“ neboli ceny v „aspiku“ Cenový strop Price Cap Regulation – cenová „čepice“ neboli ceny v „aspiku“ V naší zemi:

Přiměřený výnos kapitálu Vážené náklady kapitálu: