Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_516 Ročník: 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Advertisements

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Hnědé polévky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_114_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Vaření živočišných potravin
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Polévky Tec 1 / str
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_505 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_501 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_514 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_281 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_284 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Předběžná příprava potravin Téma: Předběžná příprava.
Omáčky.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_508 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Předběžná příprava potravin Téma: Zpracování.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_282 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_504 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_512 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_506 Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ročník:2. Vzdělávací obor: H/01 Kuchař - číšník Předmět: Nauka o výživě Tematický okruh: Maso. Téma: Hovězí vnitřnosti Jméno autora:Roman Rumler.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_297 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_287 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_293 Ročník: 2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
Čtvrtek BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Podkrkonošské kyselo 16,60 Kč / 21,- Kč.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Příprava drůbeže vařením, dušením
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_516 Ročník: 2. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh: Základní technologické úpravy vývarů a polévek Téma: Rozdělení polévek Jméno autora: Roman Rumler Vytvořeno dne:  23. 11. 2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – žák si osvojí vědomosti - rozdělení polévek, hnědé polévky – vývarové, bílé polévky, jíškové, šlemové, kašovité, krémové, přesnídávkové, speciální…

Hnědé polévky (vývarové): vývar A (hovězí) Rozdělení polévek Hnědé polévky (vývarové): vývar A (hovězí) vývar B (z telecích a vepř. kostí) vývar C (drůbeží) ostatní – jednotlivé vývary rybí, zvěřinový, telecí, skopový,obrázek č. 1 houbový, zeleninový…

Rozdělení polévek Bílé polévky zahuštěné jíškou: kašovité polévky šlemové polévky smetanové (krémové) polévky Speciální polévky: národní - Boršč, Tarator krajové - Kulajda, Podkrkonošské kyselo obr. č. 3 zdravotní - dle charakteru diety přesnídávkové (s větším množstvím vložky či zavářky) pivní - studené i teplé, ze světlého i tmavého piva obr. č. 4 vinné - většinou z bílého vína, studené mléčné - kokosová, skořicová, mandlová ovocné - jahodová, rybízová… studené zvláštní - želví, šnečí, z vlaštovčích hnízd

VY_32_INOVACE_TPP_516_pracovní_list Doplň názvy speciálních polévek: Boršč, Tarator - ____________ Kulajda, Podkrkonošské kyselo - _____________ dle charakteru diety - _______________ s větším množstvím vložky či zavářky - _________________ studené i teplé, ze světlého i tmavého piva - __________ většinou z bílého vína, studené - _____________ kokosová, skořicová, mandlová - ______________ jahodová, rybízová… studené - _______________ želví, šnečí, z vlaštovčích hnízd - _____________

VY_32_INOVACE_TPP_516_pracovní_list_řešení Doplň názvy speciálních polévek: Boršč, Tarator - národní Kulajda, Podkrkonošské kyselo - krajové dle charakteru diety - zdravotní s větším množstvím vložky či zavářky - přesnídávkové studené i teplé, ze světlého i tmavého piva - pivní většinou z bílého vína, studené - vinné kokosová, skořicová, mandlová - mléčné jahodová, rybízová… studené - ovocné želví, šnečí, z vlaštovčích hnízd - zvláštní

http://www.receptyonline.cz/rozdeleni-polevek--1395.html http://clanky.vareni.cz/polevky-a-vyvary/ Obrázky č. 1 – bujabéza, č. 2 – vývar, č. 3 – fazolová č. 4 - brokolicová http://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zky+zvl%C3%A1%C5%A1tn%C3%AD+pol%C3%A9vky&hl=cs&qscrl=1&rlz=1T4ADFA_csCZ483CZ488&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=H09EUYhQy9Y898uA2AY&ved=0CCsQsAQ&biw=1366&bih=540