12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ K612 Ústav dopravních systémů K612ZADI Základy dopravního inženýrství CVIČENÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Advertisements

Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Dopravní infrastruktura a její hodnocení
Orientace na mapě a v krajině
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
ČÁST B – ÚZEMNÍ STUDIE Definice dle stavebního zákona č. 183/2006 Sb. a jeho prováděcích vyhlášek - § 30 (1) Územní studie navrhuje, prověřuje a posuzuje.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Orientace na mapě a v krajině
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
úřad územního plánování
Kartografie.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
STUDIE ROZVOJE DOPRAVY V AGLOMERACI CHOMUTOV-JIRKOV
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
NAVRHOVÁNÍ STAVEB PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB NEVIDOMÝCH A SLABOZRAKÝCH OSOB Doporučený standard technický (ČKAIT) z r Nezajištěný prostor –
Dopravní a liniové stavby
Kartografická generalizace
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
VENKOVSKÁ SÍDLA SÍDLA:
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
STRAŠNICE Pavel Tománek Tereza Vybíralová 2009/2010, letní semestr
Prezentace podnikatelských ploch pro investory 1 Prezentace průmyslových ploch pro investory STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Propojení dálnice D1 a propojení Přerova.
Colour a picture Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Řez Pravoúhlou a Malou Xaveriovou ulicí Analýza využití území 1 Fotografie území 1 Prostorově hmotová analýza 1 OBSAH Území 1 Schwarzplann Charakteristika.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
Dopravní průzkum Petr Chocholouš.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Základy dopravní politiky obce, města, regionu.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Doprava v klidu – parkování vozidel Podklad ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
ABSOLUT-IN inteligentní poradenství. Poradenská společnost ABSOLUT-IN působí na českém finančním trhu od roku Poskytuje služby v oblasti pojištění,
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Jindřichův Hradec pilotního projektu 6 měsíců po zahájení Integrovaného dopravního systému v Jihočeském kraji.
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
ANALYTICKÁ KARTOGRAFIE Úkol 3 – zadání Z vrstev ArcCR 500 vytvořte mapu vybraného kraje v měřítku 1 : Výsledek porovnejte s Mapou.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
OÚPSŘ NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo (na příkladu 1. úplné aktualizace ÚAPo) ORP Chotěboř Krajský úřad Kraje.
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
Veřejná doprava pro všechny Město Beroun. Poloha města Beroun.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Problematika dopravy na Rychnovsku
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Mapa buzola
Města Moravské Budějovice Město Moravské Budějovice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Osnova 1 Úvodní snímek 2 Fotogalerie 3 Barvy 4 Délka 5 Kdy vychází
Dopravní řešení v územním plánování Úvod do cvičení předmětu DRUP
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Prezident SPS Ing. Václav Matyáš
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
Změny v soutěži Vesnice roku
Wien – Baden: integrace tramvaje se železnicí
Informace o vyhlášených výzvách
Vlakem z Prahy na letiště
Transkript prezentace:

12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ K612 Ústav dopravních systémů K612ZADI Základy dopravního inženýrství CVIČENÍ 05 ÚLOHA 4 – DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA MĚSTA

12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ soustavně a komplexně řeší funkční využití území stanoví zásady organizace území věcně a časově koordinuje výstavbu vytváří předpoklady k zabezpečení trvalého souladu všech hodnot v území

12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ÚZEMNÍ PLÁNOVÁNÍ

12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZADÁNÍ Základní pomůckou je mapa vám známého města: min. okresní město (min. 20 tis. obyv.) nebo část města s min. 20 tis. obyvatel velikost mapy A3 přidejte i ukazatel měřítka s vynesením kilometrů Dvě kopie! do obou map vyznačte směry k sousedním čtvrtím, obcím, městům,...

12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 MAPA 1 V mapě vybarvěte plochy dle funkce území: červená: bydlení (min. 2 odstíny – indiv. a hromadné) šedá: průmysl hnědá: historické jádro zelená: zeleň modrá: vodní plochy fialová: železnice (plochy) tm. modrá: plochy občanské vybavenosti A dále označit: nákupní střediska, školy a školky, zdravotnická zařízení

12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 MAPA 2 Vedení a označení silnic a řešení jejich zaústění do města: oranžově: nejvýznamnější komunikace žlutá: dopravně významné komunikace bílá (žádná): ostatní komunikace vedení linek MHD a označení zastávek vedení železničních tratí umístění autobusového nádraží a železniční stanice umístění parkovišť a garáží pěší zóny a cyklistické stezky

12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 OSTATNÍ Legenda: popsat všechny plochy a čáry vysvětlení značek (např. žst., parkoviště apod.) měřítko název města, příp. jeho části směrová růžice (označení severu) V Mapě 2 označte 1-2 nové nebo zrekonstruované dopravní stavby popište na zvláštním listu doplňte fotografiemi