Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Advertisements

GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
PODÁVÁNÍ HLAVNÍCH JÍDEL
VY_32_INOVACE_11_ODV_653_Str
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
OBĚDY Příprava pracoviště Příprava na provoz:
charakteristika kovového inventáře
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_377 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_282 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Inventář příbory Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  24.7.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – dělení příborů do skupin včetně speciálních. Použití a ošetření

Inventář - příbory JÍDELNÍ

Lžíce a lžičky Polévková Dezertní Koktejlová Kávová Čajová Moka Zmrzlinová vajíčková Lžíce a lžičky

Masová Dezertní Moučníková Masový Na máslo Vidličky a nože

Komplety příborů Masový – masová vidlička a masový nůž Hlavní jídla Dezertní – dezertní vidlička a dezertní nůž Předkrmy Moučníkový – dezertní vidlička a dezertní lžíce Moučníky dezerty – ty větší Koktejlový – moučníková vidlička a kávová lžička Předkrmové koktejly a malé moučníky Komplety příborů

Speciální příbory Steakový - na masa podávaná vcelku a větší gramáži Rybí – na veškeré ryby podávané vcelku Na raky příbor používaný při servisu raků a krabu Na humra obsahuje dlouhou vidličku pro vyjídání klepet Na ustřice obsahuje nůž s ostrou špičkou pro otevření ústřice Na ovoce – byl podáván při servisu ovoce .Dále pak speciální k servisu grapefruitů a hroznového vína – dnes již není používán Nůž na sýry- podává se při servisu sýrů ale není to standardní . Setkáme se sním ve specializovaných restauracích Na hlemýždě – obsahuje kleště k uchopení ulity a mini dvouzubou vidličku Speciální příbory

Kontrolní otázky Co rozumíme pod pojmem příbor Jaké známe druhy Jak můžeme jednotlivé skupiny dělit Jaké jsou speciální příbory a jejich použití K čemu / jakému jídlu lze přiřadit určitý druh příboru Kontrolní otázky

http://www. google. com/imgres http://www.google.com/imgres?q=p%C5%99%C3%ADbory&hl=cs&tbm=isch&tbnid=ZWqIzGBIvSoxxM:&imgrefurl=http://www.ho stovka.cz/clanek.php%3Fclanek%3D203&docid=fPjGeinQjrkc6M&imgurl=http://www.hostovka.cz/soubor/25-12- http://www.google.com/imgres?q=p%C5%99%C3%ADbory&hl=cs&tbm=isch&tbnid=d9_UwHteQ6qa6M:&imgrefurl=http://diskuse .gastronews.cz/kuchyne/slavnostna-tabula&docid=-aR8D8j3lqja9M&imgurl=http:// http://www.google.com/imgres?q=zmrzlinov%C3%A1+l%C5%BEi%C4%8Dka&hl=cs&tbm=isch&tbnid=MpmXTf8MDolVUM:&imgref url=http://www.tescoma.cz/katalog/stolovani/pribory/classic/391427-lzicka-na-zmrzlinu-classic-3-ks/& http://www.google.com/imgres?q=l%C5%BEi%C4%8Dka+%C4%8Dajov%C3%A1&hl=cs&tbm=isch&tbnid=lgPAOK5AYoOb- M:&imgrefurl=http://www.eva.cz/zbozi/DOP06180/lzicka-cajova-tescoma-classic- 6ks/&docid=2QWVohSfx9ie4M&itg=1&imgurl=http://i2.eva.cz/eva/400/d/o/p/ http://www.google.com/imgres?q=n%C5%AF%C5%BE+na+m%C3%A1slo&hl=cs&tbm=isch&tbnid=BMGovtDZYescTM:&imgrefurl =http://eshop.tescoma.cz/scripts/product.php%3Fid%3D795464&docid=NDAwWr8CwMd6rM&itg=1&imgurl=http://www1.tescoma .com/imag http://www.google.com/imgres?q=vidli%C4%8Dka+na+mou%C4%8Dn%C3%ADky&hl=cs&tbm=isch&tbnid=_XdaZBFhvpEJ4M:&i mgrefurl=http://www.vseprokuchyne.cz/moucnikova-vidlicka-berghoff-cosmos-mala-sid-1211268- detail&docid=lKbwtDW7TyofgM&imgurl=http:/ http://www.google.com/imgres?q=dezertn%C3%AD+vidli%C4%8Dka&hl=cs&tbm=isch&tbnid=zML_w6EuRzPUHM:&imgrefurl=http ://www.e-nadobi.cz/Z-NEREZAVEJICI-OCELI/&docid=tbf2ug34QlENpM&imgurl=http:// http://www.google.com/imgres?q=p%C5%99edkrmov%C3%BD+koktejl&hl=cs&tbm=isch&tbnid=YpI16tC4azTt9M:&imgrefurl=htt p://www.svet-bydleni.cz/zivotni-styl/netradicni-vanocni-recepty.aspx&docid=h78I8E_xAVLA7M&imgurl=http:/ http://www.google.com/imgres?q=p%C5%99%C3%ADbor+na+%C5%A1neky&hl=cs&tbm=isch&tbnid=rG5nZwlieWy6BM:&imgref url=http://www.nakupujvpohode.cz/nadobi-stolni-podnosy/pribor-na- sneky.html%3FItemIdx%3D10%26id%3D25161&docid=LHO2v-fjUvcu2M&imgurl zdroje