ZNĚLÉ A NEZNĚLÉ SOUHLÁSKY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Před, za, pod, nad aktivita
Advertisements

(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
VÝRAZ OBLIČEJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Skloňování přídavných jmen po členu neurčitém EIN EINE EIN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Elblová. Dostupné.
Německý jazyk předložky se 3. pádem nácvik pasivně i aktivně 2 sekundy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslav Pěnička.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KDE JSOU MÍČE – NA, POD, ZA, PŘED aktivita
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dělení lomených výrazů
Rozklad mnohočlenů na součin
Příprava na lomené výrazy
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Také ukládáš peníze do prasátka? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
SLOVA NADŘAZENÁ, PODŘAZENÁ A SOUŘADNÁ Jméno: třída: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
Vyber, co na obrázek nepatří, a řekni proč.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Rybičky 1−10 Popis pomůcky:
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
PŘIŘAZOVACÍ KARTY K VYTISKNUTÍ
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Skloňování přídavných jmen po členu určitém
Orofacionální cvičení III.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Černý Petr 1−10 Pomůcka se skládá z 21 karet. Na deseti kartách jsou čísla od 1 do 10, na deseti kartách jsou odpovídající skupiny teček a na poslední.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

ZNĚLÉ A NEZNĚLÉ SOUHLÁSKY PLOT nebo PLOD ? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

NĚKTERÉ SOUHLÁSKY VE SLOVĚ JINAK VYSLOVUJEME A JINAK PÍŠEME. Například: Slovo „nůžky“ vyslovujeme „Š“, ale píšeme„Ž“. Vyzkoušej si to.

Znělé a neznělé souhlásky tvoří páry:                                                                                                                                         Znělé a neznělé souhlásky tvoří páry: B - P V - F D - T Ď - Ť Z - S Ž - Š H - CH Ale jak máme vědět, které písmeno napsat?

Jak ověříme správnost zápisu? 1. Správnost psaní si ověříme, řekneme-li si ono slovo v MNOŽNÉM ČÍSLE: = mnoho trubek p nebo b? = mnoho hřibů

Jak ověříme správnost zápisu? 2. Správnost psaní si ověříme, řekneme-li si ono slovo jako ZDROBNĚLINU: hezká = hezoučká = křehoučký křehký lehké = lehoučké

Jak ověříme správnost zápisu? 3. Správnost psaní si ověříme, řekneme-li si ono slovo v JEDNOTNÉM ČÍSLE: nehty = jeden nehet h nebo ch

B nebo P DOPLŇ: Je tam velká hlou_ka. Zubař mi dal sli_, že vyléčí můj zu_. V rybníku plavou malé ža_ky a ry_ky.

D nebo T DOPLŇ: Přečtu ti krásnou pohá_ku. Na stříšce bu_ky se tvoří silný le_. Starý hra_ může skrývat pokla_.

V nebo F DOPLŇ: Jose_ se zranil a teče mu kre_. Václa_ a Stanisla_ jsou kamarádi. Fotogra- fotil sportovní soutěž dě_čat.

Ď nebo Ť DOPLŇ: Rybáři vypluli na lo_kách na moře. Letní déš_ je velmi příjemný. Je chladno, obleč si pláš_.

Z nebo S DOPLŇ: Ráno jsme se vydali na blí_kou hrá_. Na lesní ste_ce kvete vře_. Přines mi řetě_ nebo prova_.

Ž nebo Š DOPLŇ: Obdivovali jsme Pra_ský hrad. Petr a pes Koke_ vylezli na vysokou vě_. Eli_ka uklízí tatínkovu gará_.

H nebo CH DOPLŇ: Máš kře_ké zdraví, proto nelízej sní_. Nejprve utři pra_ a potom běž koupit tvaro_. Domem se rozléhá dětský smí_.

DOPLŇ Mám velmi kře_ké ne_ty. Vystřelil jsem ší_ na terč. Byla to jen krá_ká zastávka u ptačí bu_ky. Pozor na dřevěný plo_! Opravili jsme dřevěnou lá_ku přes most. Vo_ka spěchal domů, protože ho trápil mrá_. Z ní_ké chaloupky se ozývaly dětské hlá_ky. Bě_ k oknu. Le_ klidně. Se_ rovně! Odnes kone_ na zahradu.

KONTROLA h h p t d t v z z s z ž ž ď v Mám velmi kře_ké ne_ty. Vystřelil jsem ší_ na terč. Krá_ká zastávka u ptačí bu_ky. Pozor na dřevěný plo_! Opravili jsme dřevěnou lá_ku přes most. Vo_ka spěchal domů, protože ho trápil mrá_. Z ní_ké chaloupky se ozývaly dětské hlá_ky. Bě_ k oknu. Le_ klidně. Se_ rovně! Odnes kone_ na zahradu. p t d t v z z s z ž ž ď v

Správnost psaní si ověříme, řekneme-li si ono slovo v jiném tvaru. OPAKUJEME: Správnost psaní si ověříme, řekneme-li si ono slovo v jiném tvaru. 1. Množné číslo - trubka = mnoho trubek - hřib = mnoho hřibů 2. Zdrobnělina - hezký = hezoučký - křehký = křehoučký 3. Jednotné číslo - nehty = jeden nehet

ZAPAMATUJ SI TATO SLOVA! AŽ KDYŽ UŽ TOTIŽ JIŽ NEŽ

Citace obrazového materiálu: snímek 1.: [cit. 2010-06-09].dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-27036.html>. [cit. 2010-06-09].dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-9696.html>. snímek 2.: [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-10236.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4455.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-26076.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11426.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-1768.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-snake-colour.html>. snímek 4.: [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4459.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4451.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4458.html>. [cit.2011-02-05]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-1997.html>. snímek 5.: [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-2392.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3938.html>. [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-peacock-feather.html>. snímek 6.: [cit. 2010-06-09]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-23584.html>. [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-9627.html>. snímek 7.: [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-25035.html>. [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-9837.html>. [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11825.html>. snímek 8.: [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-2392.html>. [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-15232.html>. [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-26700.html>. [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-16802.html>. snímek 9.: [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-28712.html>. [cit. 2010-10-15]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-71000.html>. [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3322.html>.

snímek 10.: [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-chinese-man-in-a-boat-under-a-sunset.html>. [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-6488.html>. [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: < http://www.clker.com/clipart-13937.html>. snímek 11.: [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-boat1.html>. [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-13703.html>. [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-2689.html>. <http://www.clker.com/clipart-seizings-hitches-splices-bends-and-knots7.html>. snímek 12.: [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-12773.html>. [cit. 2010-10-18]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-9384.html>. snímek 13.: [cit. 2010-10-14]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-6490.html>. [cit. 2010-10-18]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-15971.html>. [cit. 2010-10-18]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-2975.html>.