Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
VY_32_INOVACE_11_ODV_651_Str
PODÁVÁNÍ HLAVNÍCH JÍDEL
VY_32_INOVACE_11_ODV_653_Str
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Obor: H/01 Kuchař-číšník
charakteristika kovového inventáře
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět : Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Inventář vhodný.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_364 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_375 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_361 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_378 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_362 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_385 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_377 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_365
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_508 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_367 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_515 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_391 Ročník: 1.
Ro č ník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Praktická část kalkulace.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:
Ro č ník:2. Vzd ě lávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kucha ř - č íšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha.
Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:
Ro č ník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list sklad.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_287 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_373 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_393 Ročník: 1.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list rezervace.
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Ročník:3./4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Předmět: Software hotelového provozu Tematický okruh: Práce s HSW Téma: HSW Pracovní list kalkulace.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_124
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_390 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_388 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Kvíz Kvíz
Ročník:2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh:Složitá obsluha Téma:SO.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_139
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_392 Ročník: 1.
Transkript prezentace:

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01  Hotelnictví 65-51-H/01  Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO příbory překládací Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne:  5.8.2012 Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu překládací příbor – použití při servisu a praktická ukázka s nácvikem

Překládací příbory Jejich použití

Druhy dle použití Velký překládací – překládání při servisu na keridonů a ve větším množství Běžný překládací – jinak bajlák – skládá se z masové vidličky a polévkové lžíce - univerzální Dranžírovací – velká masové dvouzubá vidlička a velký ostrý nůž – dělení a porcování masa Nůžky na drůbež – urychlují práci při porcování drůbeže tam kde se nehledí na detail servisu

Další příklady Rybí – používá se při překládání ryb nesloží k jídlu Salátový – používá se výhradně na míchání salátů Naběračka na polévku – při překládání polévky u stolu hosta Naběračka na omáčky – menší než polévková použití u servisu omáček a šťáv Lopatka na dorty – při překládání dortů a zákusků

kleště Kleště na pečivo – překládání pečiva ve velkém množství Kleště na cukr – v případě servisu různého cukru Kleště na led – při práci za barem či přímo host u stolu Kleště na těstoviny – při překládání těstovin – zejména špaget Kleště na zmrzlinu – servis zmrzliny – není to časté

Kontrolní otázky Co jsou překládací příbory – obecná charakteristika Druhy překládacích příborů Použití překládacích příborů Co je a z čeho se skládá bajlák

zdroje http://www.google.com/imgres?q=speci%C3%A1ln%C3%AD+p%C5%99%C3%A Dbory&hl=cs&tbm=isch&tbnid=x2PSMhi4RDFI2M:&imgrefurl=http://www.e- pribory.cz/specialni-pribory-za-specialni-ceny- 29.htm&docid=h7KKucobyr4MrM&imgurl=http://ww http://www.google.com/imgres?q=n%C5%AF%C5%BEky+na+dr%C5%AFbe%C 5%BE&hl=cs&tbm=isch&tbnid=bDWLoEBThwUhwM:&imgrefurl=http://www. gastrosuper.cz/inventarkuchune/nozirstvi/nastip- nozirstvi/&docid=Mjs2kGnYrlnCKM&imgurl=http://w http://www.google.com/imgres?q=p%C5%99ekl%C3%A1dac%C3%AD+p%C5%9 9%C3%ADbor&hl=cs&tbm=isch&tbnid=xakcnN_GzJHLYM:&imgrefurl=http:// www.mujplan.cz/postupy/ostatni/domaci-stolovani-zachazeni-s- priborem/nabirani-prekladacim-priborem/&docid=g77IQlHIbEl3f http://www.google.com/imgres?q=sal%C3%A1tov%C3%BD+p%C5%99%C3%AD bor&hl=cs&tbm=isch&tbnid=x5zmDSDDMiAycM:&imgrefurl=http://www.mar point.cz/dum-byt/pribory/pribory-pro-gurmany/% http://www.google.com/imgres?q=kle%C5%A1t%C4%9B+na+pe%C4%8Divo&hl =cs&tbm=isch&tbnid=BT0G6rR8Al609M:&imgrefurl=http:// http://www.google.com/imgres?q=kle%C5%A1t%C4%9B+na+zmrzlinu&hl=cs&t bm=isch&tbnid=aD6_jU_5NdSsnM:&imgrefurl=http://www.domacipotreby.cz/t escoma-kleste-na-zmrzlinu--5cm-presto-2020.html&docid=fcIMY6- VIpz9qM&imgurl=http://