Etiopská federativní demokratická republika. 1.127.127 km 2 Vnitrozemský stát ve východní Africe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Etiopská federální demokratická republika
Advertisements

Opakování Afrika.
Registrační číslo projektu
AFRIKA Geografická poloha.
Charakteristika kontinentu
Afrika – obyvatelstvo a sídla
IRSKO Robin Plch 8.A
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
Zeměpis pro 7. ročník Blízký východ Učebnice fraus
Afrika - povrch Afrika je třetím největším světadílem, je považovaná za kolébku lidstva. Zde byly nalezeny nejstarší kosterní.
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
KEŇA Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR a EU.
VÝCHODNÍ AFRIKA POLOHA,ROZLOHA:
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
Portugalsko Info a obrázky.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh: 6.
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Island.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Povrch ZŠ TGM Rajhrad Mgr. Zdeňka Hohnová
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
„Kolébka lidstva“  území na východě Afriky, ohraničené Etiopskou vysočinou na severu, rozvodím Konga na západě, 10° j. š. na jihu a Indickým oceánem.
ASIE - Tibet. ASIE - Tibet OBSAH Mapa Základní informace Sídla Náboženství Vlna sebeupalování Zajímavosti.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Peru a Ekvádor.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
JAK SE JMENUJE ZVÍŘE NA OBRÁZKU?
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Afrika.
Afrika - obyvatelstvo Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , září.
Afrika – SES - obyvatelstvo
Východní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Finsko.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Afrika – celkový přehled
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres.
AFRIKA.  Druhý největší kontinent  Cca 1 mld. Obyvatel – 15%  54 států  Z větší části je obklopena oceány  Středozemní moře - odděluje Afriku od.
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Podnebí, podnebné pásy.
KEŇA. Vlajka Č erná – svoboda Č erná – svoboda Č ervená – boj za svobodu Č ervená – boj za svobodu Zelená – vegetace Zelená – vegetace Uprost ř ed štít.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
PODNEBÍ AUSTRÁLIE.
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY I. Autor: Hana Brýdlová.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
Česká republika Povrch.
Země 30% chudoby. Základní údaje Rozloha se činí km 2 Počet obyvatel se rovná obyvatel Hlavní městem je Addis Abeba Obyvatelé se skládají.
Libanon
Afrika.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 6
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Šablona VY_52_INOVACE_Z
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
REGIONY AFRIKY.
Obecná charakteristika kontinentu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jalovcová Pavla. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Melanésie
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Transkript prezentace:

Etiopská federativní demokratická republika.

km 2 Vnitrozemský stát ve východní Africe.

Národnostní složení Přes 70 etnických skupin (národů, národností a kmenů). Uvádíme početně nejvýznamnější etnické skupiny: Oromo 40% Amhara a Tigray 32% Sidamo 9% Shankela a Somali 6% Afar 4% Gurage 2% ostatní 1% Oromové

Hlavní město Addis Abeba= 3,5 milionu obyvatel

Měna V Etiopii se platí birry (ETB).=1 birr je 1,60 K č Pro nás je v Etiopii p ř íjemn ě levno. Pro informaci p ř ibližné ceny vybraných potravin: smažená ryba s hranolkami... 8B pivo v restauraci... 4B limo v restauraci... 3B

obyvatel v Etiopii.

48 % sunnitský islám (zejména Oromové, Afaři nebo Somálci); podíl muslimů se zvětšuje; 42 % křesťanství – etiopská ortodoxní církev (hlavně Amharové, Tigrejci, někteří Oromové); 6 % ostatní křesťanské církve (zejména pentekostalismus) 4 % tradiční africká náboženství (animismus), například některé jižní a jihozápadní kmeny.

Zvířata Do Simien mountains se jezdí především za pozorováním endemických paviánů gellada [dželada] - žije jich tam opravdu početná populace. Dále jsou k vidění kozorožci a zvířátko zvané etiopský vlk. V nižších polohách žijí hyeny. V Nilu prý lze načapat hrochy a krokodýly.

Zvířata Pavián GelladaKozorožec

Počasí Po č así se zna č n ě liší podle oblastí a podle ro č ní doby. V horách je v zim ě sucho, p ř es den p ě kn ě teplo a v noci t ř eba i slušný mráz. To platí o všech výše položených plošinách. Nižší polohy jsou pak výrazn ě teplejší.

Povrch Etiopie Etiopie leží v severovýchodní Africe, v oblasti tzv.Afrického rohu. V ě tšinu povrchu tvo ř í Etiopská vyso č ina s pr ů m ě rnou výškou 2500 m n. m., nejvyšší vrchol je Ras Dashen (4620 m n. m.) Na východ ě zem ě se rozkládá polopouš ť, jedno z nejteplejších míst na Zemi, teploty tady dosahují až 50°C. Na jihu se sm ě rem k oceánu postupn ě snižuje Somálská plošina. Etiopií probíhá od severu k jihu Velká p ř íkopová propadlina, na které se vytvo ř ilo n ě kolik jezer. Západn ě od tohoto riftového zlomu je krajina p ř evážn ě hornatá. Na severu zem ě se nachází jezero Tana. Jsou zde i známé vodopády Modrého Nilu, který na území Etiopie pramení.

Modrý NilVodopády-Modrý Nil

Obrázky