Věda na scéně Science on Stage

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Advertisements

Představení zajímavých projektů OPVK
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
INTENSIVE PROGRAM 2010 THE HANZE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Věda na scéně Science on Stage Jitka Houfková, KDF MFF UK Praha Vojtěch Hanák, PřF MU Brno Václava Kopecká, ZŠ Horoměřice.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
POZVÁNKA na devátý ročník Festivalu sportu, hudby, tance a moderního umění cup Hořice na Šumavě 2005.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zdarma pro Vás aneb nabídka MFF UK, ČEZu a Eduforu školám
SPRÁVNÁ PRAXE Malé a střední podniky. Evropský týden BOZP (EW BOZP) Evropský týden BOZP každý rok vrcholí prezentací výsledků programu SPRÁVNÁ PRAXE 
Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Spolupráce ČR - Slovinsko v aplikované výpočetní geometrii v rámci projektů Kontakt v l Řešitelé : Doc.dr.ing.Ivana Kolingerová, Západočeská univerzita,
Kreativní tvorba studentů uměleckoprůmyslových škol zaměřená na průmyslovou výrobu.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
KRIZE ČESKÉHO POPULÁRNĚ-VĚDECKÉHO FILMU ?! JAKUB KORDA Univerzita Palackého v Olomouci Mezinárodní festival populárně-vědeckého filmu AFO.
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ REGIONÁLNÍ KOLA SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ INOVATIVNÍ PODNIKATELSKÝ.
Pokračující aktivity Soutěžní přehlídka
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
CERN a Česká republika. Spolupráce českých fyziků s CERN se datuje od počátku 60. let 20. století, tehdy převážně na úrovni individuálních kontaktů.
Nástroje daňových úlev
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Úlohy pro rozvoj přírodovědné gramotnosti
JITKA HOUFKOVÁ KDF MFF UK Praha
Elixír do škol Irena Dvořáková, Leoš Dvořák KDF MFF UK Praha.
Třebíč – duben 2014 – Sdružení Tereza a ZŠ Kpt. Jaroše.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Co je Science on Stage Mezinárodní projekt – 25 zemí, učitelů Od roku 2000 (Physics on Stage) Navazování kontaktů mezi učiteli z různých zemí.
Trocha historie na úvod začalo to v 90. letech zálibou několika nadšenců pro hlavolamy, kvízy a matematické hádanky 2004 vznik Muzea zábavného poznávání.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
KAMPUS ALBERTOV – BIOCENTRUM, GLOBCENTRUM ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
CLIL zkušenosti Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Rozvojová spolupráce Města Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící/ pracovní skupinu pro fair trade. Duben 2011 – začal mezinárodní.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Jitka Houfková Zdeněk Drozd
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Program CZ07 – Spolupráce škol
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
Z historie komise pro historii matematiky a fyziky na MFF UK
soutěž pro SŠ z Libereckého kraje v rámci konání EYOWF 2011
Pohár vědy (Science cup)
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
Projekt ERASMUS
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Statutární město Ostrava
konference Jak se žije malotřídkám Praha
Transkript prezentace:

Věda na scéně Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK

Věda na scéně - Science on Stage Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage Co je Věda na scéně 1 Science on Stage mezinárodní projekt – v současné době 27 zemí, především evropských navazování kontaktů mezi učiteli z různých zemí a sdílení zkušeností rozvoj spolupráce učitelů a škol se špičkovými odborníky, vědeckými pracovišti a průmyslem určen učitelům přírodních věd na základních a středních školách v posledních letech se zaměřuje i na učitele z předškolních vzdělávacích zařízení Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage Co je Věda na scéně 2 Projekt probíhá v jedno až tříletých cyklech V rámci každého cyklu probíhají nejdříve národní akce Vyvrcholením každého cyklu je mezinárodní festival, na kterém se setkávají vybraní reprezentanti ze všech zúčastněných zemí Festival je vlastně několikadenní mezinárodní „veletrh nápadů“ (jednotliví účastníci mají přidělené své stánky, na kterých předvádějí své dovednosti) doplněný dílnami, ukázkovými hodinami, přednáškami a pódiovými vystoupeními i kulturním a společenským programem Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage Historie Vědy na scéně 1 Physics on Stage – Fyzika na scéně Projekt začal v roce 1999 PoS 1 první mezinárodní festival v roce 2000 CERN, Ženeva 22 zemí, >500 učitelů PoS 2 mezinárodní festival v roce 2002 ESA, Noordwijk PoS 3 mezinárodní festival v roce 2003 ESA, Noordwijk Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage Historie Vědy na scéně 2 Science on Stage – Věda na scéně SoS 1 mezinárodní festival v roce 2005, CERN, Ženeva SoS 2 mezinárodní festival v roce 2007, ESFR/ILL, Grenobl Od roku 2008 bez finanční podpory Evropské komise SonS 1 mezinárodní festival v roce 2008, Urania, Berlín SonS 2 Srdce a mozek vítězí mezinárodní festival v roce 2011, Ørestad Gymnasium, Kodaň, 27 zemí, 350 učitelů, video Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage SonS 2011 - Národní kolo podzim 2009 – jaro 2010 Národní kolo – korespondenčním způsobem Národní soutěžní přehlídka 18. a 19. 6. 2010 v libereckém iQparku dvacet jedna finalistů odborná porota hodnotila i projev v angličtině přístupné veřejnosti finalisté: ubytování v Babylonu, prohlídka iQparku Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

SonS 2011 – Mezinárodní festival ČR reprezentoval tým devíti učitelů podzim 2010 – jaro 2011 se několikrát sešli v Praze plánování pomůcek, spolupráce, prezentací, dopravy, … O náš tým byl velký zájem ostatních účastníků Např. Zdeňkovi Polákovi ukazovalo několik zahraničních učitelů pokusy založené na tom, co ukazoval na předchozích ročnících Náš tým slavil úspěchy brouky a hejblata Katky Lipertové natáčelo několik televizních štábů video divadelní spolek ÚDiF získal za své pódiové vystoupení See the sound jednu z hlavních cen festivalu video Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage SonS 2011 – Oficiální videa To nejlepší z festivalu Katka Lipertová v dánské TV ÚDIF Více na: http://science-on-stage.tv/ Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Budoucnost Vědy na scéně SonS 3: Posouvání hranic ve výuce přírodovědných předmětů 25.-28.4.2013 Collegium Polonicum, Słubice/Frankfurt(Oder) očekává se >350 učitelů z 27 zemí BUĎTE PŘI TOM! Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage Budoucnost Vědy na scéně České finále proběhne na jaře 2012 Přihlášky do 12.2.2012 přihláška Mezinárodní festival se bude konat v dubnu 2013 Podrobné informace naleznete na http://www.science-on-stage.cz Kontakt: scienceonstage@seznam.cz Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Věda na scéně - Science on Stage Budoucnost Vědy na scéně Prosím, řekněte o Vědě na scéně svým kolegům, i chemikům a biologikářům! Leták Děkuji. Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage

Děkuji za pozornost Těším se na vaši účast v dalším ročníku Vědy na scéně – Science on Stage! jitka.houfkova@gmail.com scienceonstage@seznam.cz www.science-on-stage.cz Vlachovice, 14.10.2011 Věda na scéně - Science on Stage Videa: Katka ÚDIF To nejlepší