Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje
Rehabilitační a kompenzační pomůcky
Hristo Trajkovski – VerbaVoice GmbH Komunikační podpora pro neslyšící a nedoslýchavé lidi Přepis na mobilu – Přepis mluvené řeči – Živé.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Zavedení uživatelky do komplexní domácí péče případová práce Příklad dobré praxe Městská charita Plzeň Bc. Alice Průchová.
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje
Posouzení nepříznivé sociální situace
Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
HOME Service Naše nabídka Provedené práce Kde nás najdete Informace o firmě Objednávky - dotazy Komplexní servis Komplexní servis a opravy v domácnosti.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE se sídlem v Českých Budějovicích, Staroměstská 2608.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Projekt „Půjčovny kompenzačních pomůcek Svazu tělesně postižených v České republice, o.s.“ Představení projektu Tisková konference 26. srpna 2010.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Bezpečné nemocniční lůžko
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Ergoterapie u CMT V. Ježková Bc., H. Hlochová Bc. Ergoterapie Klinika rehabilitace FN MOTOL.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Sociálně terapeutické dílny
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Týdenní stacionáře.
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
David Vohanka 3.B a Tereza Prousová 3.A
DISKRIMINACE Z POHLEDU PEČUJÍCÍ RODINY
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Bolestivé stavy pohybového aparátu
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek Tisková konference projektu Půjčovny kompenzačních pomůcek Svazu tělesně postižených v České republice, o.s. 26. srpna 2010

Kompenzační pomůcky Pomáhají lidem s tělesným postižením zmírnit jejich handicap a překonávat obtíže běžného denního života. Pomůcky (např. vozíky, chodítka, polohovací postele) umožňují lidem s tělesným postižením zejména: volný pohyb překonávání bariér přizpůsobení domácnosti, pracoviště a dalších prostor pro užívání Bez kompenzačních pomůcek jsou lidé s tělesným postižením také vystaveni často úplné izolaci od svého okolí, což má závažné dopady na kvalitu jejich života a případný vznik dalších zdravotních komplikací.

Smysl půjčoven kompenzačních pomůcek Půjčovny kompenzačních pomůcek jsou místa, kde si klienti mohou zapůjčit nebo vyzkoušet kompenzační pomůcku, kterou potřebují. Smyslem půjčoven je doplnit stávající systém zdravotnických a sociálních služeb, které nabízejí: akutní, poúrazovou péči plnou nebo částečnou úhradu některých pomůcek sociální příspěvky na pořízení kompenzačních pomůcek. Půjčovny pomáhají v případech, kdy postižený nemá dočasně pomůcku k dispozici, nebo si drahou pomůcku nemůže pořídit na vlastní náklady. Půjčovny nabízejí pomůcky v situacích, kdy je klienti nejvíc potřebují, ale z různých důvodů k nim nemají přístup.

Systém půjčování kompenzačních pomůcek Klienti využívají půjčovny zejména v případech: než si obstarají vlastní pomůcku do trvalého užívání během doby, kdy mají vlastní pomůcku v opravě kdy jde o rychlou pomoc při akutních zraněních kdy si chtějí zapůjčit či vyzkoušet specifické, doplňující či pro klienta dosud neznámé pomůcky. Klientem může být každý, bez ohledu na typ a rozsah tělesného postižení, věk, členství v organizaci. Pomůcka je poskytnuta na nezbytně dlouhou dobu dle požadavku klienta.

Postup zapůjčení pomůcky Klient kontaktuje půjčovnu, zda je konkrétní kompenzační pomůcka k dispozici, je seznámen s podmínkami zapůjčení kompenzační pomůcky Osobní vyzvednutí pomůcky Sepsání smlouvy a seznámení s půjčovním řádem. Instruktáž o manipulaci a vhodnosti použití vzhledem k postižení klienta a jeho zdravotnímu stavu a poučení o tom, jak s kompenzační pomůckou zacházet

Kde najdete naše půjčovny 22 půjčoven kompenzačních pomůcek v těchto městech a obcích: Beroun, Blansko, Brno, Červené Janovice, Děčín, Hořovice, Kadaň, Kyjov, Louny, Náchod, Ostrava, Poděbrady, Prostějov, Přerov, Příbram, Tábor, Traplice, Ústí nad Labem, Vsetín, Zlín, Znojmo.

V rámci projektu bylo do 22 půjčoven zakoupeno 489 nových pomůcek Mechanické vozíky (81) Elektrické vozíky (22) Elektrické vozíky s možnou přestavbou na lůžko (9) Chodítka (čtyřkolová nebo pevná) (91) Elektrické skútry (14) Schodolezy (5) Nájezdové rampy (41) Polohovací postele (42) Stolky k lůžku (pojízdné) (28) Toaletní židle (pojízdné nebo pevné) (52) Antidekubitní matrace (48), sedačky - podložky (54), polštáře (2)

Některé z těchto pomůcek si můžete prohlédnout nebo i vyzkoušet během dalšího programu naší tiskové konference. Děkuji za pozornost. Irena Břečková