Motýli sešity koně autobusy domy míče strojvedoucí přátelé skákaly jezdily poletovali stávkovali se rozdávaly se bavili dupali se stavěly K daným podstatným.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ve větách vyhledej několikanásobný podmět a barevně ho označ:
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_596_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
KDE JSOU MÍČE – NA, POD, ZA, PŘED aktivita
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYBER SPRÁVNOU VĚTU K DANÉMU OBRÁZKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu.
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: jablka auta kuřata rajčata kola srdce světla polena bila dozrávala hořela troubila padala pípala.
Skloňování podstatných jmen rodu mužského
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Konstrukce trojúhelníku podle věty sss vytvořená v Zoneru Callisto Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné.
Dělení lomených výrazů
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: váhy babičky kočky budky kopretiny košile žáby vázy rostly visely kvákaly vážily si povídaly se.
Přiřaď k podstatnému jménu správný pád: k tatínkovi pod listím u stromu vedle domu na návsi přes švihadlo Jirko! za dveřmi balónky odlétly na dopis na.
Čj mluvnice ‒ VII. třída PODMĚT a PŘÍSUDEK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického.
KŮŇ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Podstatná jména procvičujeme pád číslo rod vzor.
Začínáme s podstatnými jmény I
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
VZORY PODSTATNÝCH JMEN
Český jazyk – Skloňování podstatných jmen
Konstrukce trojúhelníku
Interaktivní procvičování barev a paměti na tvary těles.
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá:
HODINY − pexeso Pexeso je navržené tak, aby si každý dle potřeby vytiskl ty snímky, které je třeba procvičit. Ať už celé hodiny, minuty nebo ve tvarech.
VZORY PODSTATNÝCH JMEN
Příprava na lomené výrazy
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
KRÁLÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
ZELENÁ BARVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ROČNÍ OBDOBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Barvy a tvary logické řady
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Rozklad mnohočlenů na součin
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Anglické výrazy a věty si můžeš poslechnout kliknutím na .
Hyperoskulační kružnice hyperboly
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Žáci si zopakují problematiku shody přísudku s podmětem.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Zlomky Krácení zlomků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Na které písmenko začíná obrázek?
Desetinná čísla (1) Základní pojmy
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Převody jednotek času – 2. část
WHAT IS RED? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
WHAT IS ORANGE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Transkript prezentace:

motýli sešity koně autobusy domy míče strojvedoucí přátelé skákaly jezdily poletovali stávkovali se rozdávaly se bavili dupali se stavěly K daným podstatným jménům doplň vhodná příčestí minulá: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Doplň koncovky: autobusy přijížděl_ keře se rozrůstal_ hrady chátral_ uhodil_ mrazy ohně plápolal_ nosy jim zrudl_ mrazem duby na podzim zlátl_ drahokamy zářil_ zachránci pomáhal_ diváci byl_ zklamáni trpaslíci hlídal_ své poklady malíři restauroval_ obrazy poslanci uzavřel_ dohodu čápi odlétal_ kuchaři vařil_ bratři se domluvil_ y y y y y y y y i i i i i i i i

Na stěnách visel_ obrazy. Stroje pracoval_ na plný výkon. Nad střechami kroužil_ holuby. Naši sportovci se stal_ vítězi. Lidé se probudil_ do krásného dne. Na pouti se sešl_ davy lidí. S přáteli jsme jel_ na výlet. Doplň ve větách koncovky příčestí minulého: y y i i i y i

Na zahradě stál úl. Pytel obilí byl připraven k naložení. Pod domem byl velký sklep. Pes vyl na rozzářený měsíc. Pěstitel zeleniny prohlížel svůj skleník. Chlapec kreslil motýla. Přepiš věty v množném čísle: Na zahradách stály úly. Pytle obilí byly připraveny k naložení. Pod domy byly velké sklepy. Psi vyli na rozzářený měsíc. Pěstitelé zeleniny prohlíželi své skleníky. Chlapci kreslili motýly.

Nad městem (zvedat se)..………… mraky. Počítače nám (usnadnit) …………… práci. Knedlíky na stole úplně (vychladnout) …………. Tatínkové (nést) ……….. děti na zádech. Na plátně (ukázat se) ………….. dinosauři. Kluci (zabalit) …………… dárek pro maminku. Zapiš slovesa v závorkách ve správných tvarech čísla množného, času minulého: se zvedaly usnadnily vychladly nesli se ukázali zabalili

Psi rozkvetl_. Hadi se rozléhal_. Motýli štěkal_. Traktory poletoval_. Keře syčel_. Hlasy vyjel_. Oprav popletené věty a doplň koncovky příčestí minulého: Psi štěkali. Hadi syčeli. Motýli poletovali. Traktory vyjely. Keře rozkvetly. Hlasy se rozléhaly.

(jeřáby-vozíky-jestřábi-stroje) se zvedali. (hrady-lvi-kamzíci-chlapci) stály. (muži-kuchaři-stroje-zedníci) pracovaly. (plechy-stromy-dědečkové-děti) se ohýbali. (kluci-kosi-kohouti-míče) skákaly. (vrány-havrani-kachny-sýkorky) letěli. Vyber ze závorky slovo, které patří k uvedenému slovesnému tvaru:

Správné řešení: (jeřáby-vozíky-jestřábi-stroje) se zvedali. (hrady-lvi-kamzíci-chlapci) stály. (muži-kuchaři-stroje-zedníci) pracovaly. (plechy-stromy-dědečkové-děti) se ohýbali. (kluci-kosi-kohouti-míče) skákaly. (vrány-havrani-kachny-sýkorky) letěli.