Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zlomky Krácení zlomků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zlomky Krácení zlomků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"— Transkript prezentace:

1 Zlomky Krácení zlomků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Zlomky Zopakuj si: Znaky dělitelnosti 2 3 4 5 9 10

3 Zlomky Krácení zlomků Zapiš zlomkem vybarvenou část: = = = =

4 Zlomky Zapiš si do sešitu:
Zlomek zkrátíme, když čitatele i jmenovatele zlomku vydělíme stejným přirozeným číslem, které je společným dělitelem čitatele i jmenovatele. krátíme Zlomek

5 Zlomky Zkrať tyto zlomky:

6 Zlomky Zkrať zlomek tak, aby v upraveném zlomku byly čitatel a jmenovatel nesoudělná čísla.

7 Zlomky Do sešitu: Zlomek v základním tvaru je zlomek, jehož čitatel a jmenovatel jsou nesoudělná čísla. Uveď další příklady.

8 Zlomky Zkrať na základní tvar:

9 Zlomky Uprav na zlomky se společným jmenovatelem, který je uveden v závorce:

10 Zlomky Uprav na zlomky se společným jmenovatelem, který je uveden v závorce:

11 Zlomky Do sešitu: Doplň:

12 Zlomky Do sešitu: Které zlomky se rovnají?

13 Zlomky Kolik minut je:

14 Zlomky Kolik metrů je:

15 Zlomky Zkrať daný zlomek 28 5 nebo 1 1

16 Zlomky Zkrať:

17 Zlomky Zkrať na základní tvar:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Zlomky Krácení zlomků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN:"

Podobné prezentace


Reklamy Google