Úvod do psychologie 22.11.2010. Kučera Jan De Waal: Dobráci od přírody.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Advertisements

Mosty mezi pedagogickou a psychologickou diagnostikou
Diagnostika SPU.
Rozvoj a metodická podpora poradenských služeb RAMPS - VIP III
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Martina Pastuchová klinický psycholog a terapeut, supervizor
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Pedagogicko-psychologická poradna Olomouckého kraje
Diagnostika SPU u studentů vysokých škol
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Přiznávání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
OBECNÁ PSYCHOLOGIE VYUŽITÍ PSYCHOLOGIE V PRAXI
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
PSY 414 Praxe a stáže (manželství a rodina) Garant: Milan Pilát Asistentka: Kristína Kicková Katedra psychologie FSS MU 2014/2015.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Aplikovaná psychologie
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
OBORY PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
Úvod do psychologie
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Úvod do psychologie PhDr. David Kuneš, Ph.D.
Úvod do psychologie
Úvod do psychologie
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Soňa Váňová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Psychologické disciplíny II. Část Aplikované. Jedná se o obory, které zkoumají určitou konkrétní oblast lidské činnosti z psychologických aspektů Jedná.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (psychologie práce)
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úvod do psychologie Výzkumy Jak nás ovlivňuje hlas, nemáme-li přímý kontakt s mluvčím? Jak ovlivňuje grafické zpracování mapy vnímání a rozhodování.
Úvod do psychologie Prezentace Barbora Čechová – Labeling Příště (4.11.): Barbora Palatová – Vězeňský experiment Barbora Skoumalová – Teorie.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
HORIZONT ZLÍN Workshop
Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
KATEDRA SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKY Bakalářské STUDIUM
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Psychoterapie MUDr. Pavel Theiner, Ph.D..
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Speciálně pedagogická diagnostika
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
Úvod do psychologie
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Úvod do psychologie

Kučera Jan De Waal: Dobráci od přírody

Horáková Petra Yalom: Lži na pohovce

Hanišová Karina Plzák, Souček: Smutek všedního dne a smutek jako nemoc

Náplň práce psychologa/-žky Diagnostika Vedení, edukace Terapie, léčba

Psycholog ve zdravotnictví (klinický psycholog) Vzdělání: 1.magisterské studium psychologie (jednooborové) 2.Kurz pracovníka ve zdravotnictví 3.Atestace 4.(pro samostatnou činnost) 10 let praxe

Psycholog ve zdravotnictví (klinický psycholog) Náplň práce: 1.Diagnostika (anamnestický rozhovor, testové baterie) 2.Terapie, podpůrná činnost 3.Konsiliární činnost 4.Práce s personálem – edukace, prevence syndromu vyhoření, …

Poradenský psycholog Vzdělání: Obvykle postačuje magisterské psychologické vzdělání Práce 1 – 3 roky pod supervizí Po 1(3) letech možná samostatná poradenská praxe

Poradenský psycholog Náplň práce: -dětské poradenství, manželské a rodinné poradenství 1.Diagnostika (testové baterie) – vyšetření školní zralosti, poruchy učení, diagnostika vztahů 2.vzdělávání, podpůrná terapie

Psycholog ve velkých firmách (Pracovní ps. nebo ps. práce) Na typu vzdělání příliš nezáleží Náplň práce: Výběr zaměstnanců(diagnostika – testy, assessment centra) Edukace, vedení pracovníků (koučing) Mediace Práce na tvorbě firemní kultuře Projekty, psychologie reklamy, statistické reporty …

Psycholog v ozbrojených a záchranných složkách Vzdělání: Obvykle postačuje magisterské psychologické vzdělání Další podmínky si určují samy konkrétní organizace armáda, policie, hasiči, vězeňství …

Psycholog v ozbrojených a záchranných složkách Náplň práce: 1.Diagnostika (testové baterie) – výběr zaměstnanců podle kritérií; profily pachatelů trestných činů (přímá spolupráce s vyšetřovateli) 2.Mediace - vyjednávání 3.Vzdělávání, školení, kurzy 4.Terapie – práce se zaměstnanci (Speciální kategorie – soudní psycholog)

Školní psycholog Náplň práce: Diagnostika – inteligence, poruchy učení, vztahy Práce s jednotlivcem i s celým třídním kolektivem

Další možnosti … Výuka na SŠ - pedagogické minimum Samostatný psychoterapeut Reklamní psycholog Dopravní psycholog …

Zach Petr Jaffé: Vzpomínky, sny, myšlenky C.G. Junga