1 Budoucnost komunitních služeb v ČR 23. 4. 2015 Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Transformace pobytových zařízení sociálních služeb v České republice Hradec Králové 28. února 2011.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Reforma psychiatrické péče
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: Dětské domovy pro děti do 3 let věku a dětská centra 2007–2016 NZIS REPORT č. K/33 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékárenská péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/30 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: gastroenterologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/2 (08/2017)
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Česká republika územní členění.
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Transkript prezentace:

1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku

2 Co jsou to komunitní sociální služby? podporují člověka v životě v běžném prostředí, s běžnými rolemi a rovným přístupem s ohledem na jeho schopnosti a individuální potřeby tzn. zejména: individuální přístup dle schopností, potřeb a přání každého z uživatelů společenské začleňování uživatele využívání běžných služeb a zdrojů v místě

3 Formy komunitních sociálních služeb Terénní Ambulantní Pobytové služby

4 Vznik komunitních sociálních služeb podněty z komunity identifikace při plánování sociálních služeb transformace pobytové sociální služby

5 Přínosy komunitní sociální služby větší začlenění osob v jejich přirozeném prostředí větší prostor pro realizaci jejich základních lidských práv a svobod míra podpory více odpovídá konkrétnímu uživateli snížení míry potřebné podpory u mnoha uživatelů zvýšení kompetencí jednotlivých uživatelů zlepšení podmínek pro život osob s postižením

6 Přínosy komunitní sociální služby zapojení do komunity, osoby s postižením žijí v běžném prostředí, chodí k lékaři, do školy, na místní akce (například plesy, kulturní a sportovní akce) místní obyvatele a komunita se setkává s osobami s postižením, které byly v předešlých obdobích spíše segregovány do ústavních zařízení využití služeb (praní, nakupování) v běžném prostředí, tj. i podpora běžných místních služeb

7 Investiční podpora z IOP dle krajů – vybrané služby Kraj/kapacita služeb vybudovaná z IOP Kapacita chráněného bydlení Kapacita domovů pro osoby se zdravotním postižením Kapacita ostatních typů služeb (ambulantních, terénních, DZR, OS) Finanční prostředky dle současného rozhodnutí o poskytnutí dotace Jihočeský kraj ,00 Kč Jihomoravský kraj ,00 Kč Karlovarský kraj ,22 Kč Královéhradecký kraj ,00 Kč Liberecký kraj ,00 Kč Moravskoslezský kraj ,95 Kč Olomoucký kraj ,00 Kč Pardubický kraj ,51 Kč Plzeňský kraj ,00 Kč Středočeský kraj ,00 Kč Kraj Vysočina ,17 Kč Ústecký kraj ,00 Kč Zlínský kraj ,00 Kč

8 Změny ve službách podpořených v projektech MPSV - DOZP

9 Změny ve službách podpořených v projektech MPSV - CHB

10 Problémy zajištění péče v přirozeném prostředí omezená nabídka sociálních služeb v místě omezený přístup i k jiným veřejným službám (bariérovost, nedostatečná znalost možností a schopností lidí s postižením či seniorů, nezájem či protesty některých lidí z komunity) provázanost zejména sociální a zdravotní péče nedostatečná podpora pečujících osob u transformujících se zařízení přechod ústavních prvků do komunitních služeb

11 Podpora komunitních služeb Operační program zaměstnanost – příprava a realizace transformace, nově vzniklé komunitní služby, zkvalitňování služeb Integrovaný regionální operační program – podpora nových služeb vzniklých na základě transformace zařízení, podpora komunitních služeb (výstavba, nákupy, vybavení) priority MPSV v oblasti financování provozních nákladů systémová podpora individuálním projektem MPSV „Život jako každý jiný“

12 Děkuji za pozornost