Příprava programového období 2014 - 2020 Ministerstvo pro místní rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Advertisements

Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Daniel Braun 22. listopadu 2012, Praha
Program rozvoje venkova na období
Obsah Aktuální stav příprav 1. draft OPŽP
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
I. jednání Pracovní skupiny k rozpracování programů
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
ministryně pro místní rozvoj
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Operační program Praha – pól růstu ČR
Pracovní skupina k rozpracování programů března 2013, 11:00 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
© Berman Group. Ex-ante hodnocení NRP Presentace na jednání ŘKV 18. října 2005.
Podpora venkova po roce 2013 z pohledu Olomouckého kraje Seminář MAS 10. května 2013, Olomouc.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Příprava programového období ČR úroveň 13. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území , Barokní refektář.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Posouzení vlivů Národního rozvojového plánu pro programové období 2007 – 2013 na životní prostředí Regionální environmentální centrum ČR Praha,
Příprava Kohezní politiky EU – ČR úroveň Mgr. Miroslav Daněk, MMR Odbor přípravy programového období , Oddělení přípravy Dohody o partnerství.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Daniel Braun Konference „Moravskoslezsko “, Ostrava Příprava budoucího programového období
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní plán inkluze + OP VVV
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktuality z oblasti kohezní politiky
Příprava programového období 2014 – 2020
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj

Neformální dialog s EK

2. jednání s EK Témata jednání –Návrh Dohody o Partnerství a územní dimenze –Stav přípravy programů a předběžné podmínky Hlavní závěry: –EK pozitivně vnímá přepracovanou analytickou část DoP a identifikaci potřeb v oblasti rozvoje venkova a rybářství. –V rámci analytické části DoP EK požaduje identifikovat, jak jednotlivé fondy kombinovány pro dosažení stanovených cílů a intervencí u jednotlivých problémových oblastí. –Dopracovat pojetí nastavení územní dimenze v programech a zapojení integrovaných přístupů (v rámci jakých fondů, jakých programů). Datum: Místo jednání: Brusel

3. jednání s EK Témata jednání –Návrh Dohody o partnerství –Předběžné podmínky pro ESF část Hlavní závěry: –EK pozitivně vnímá debatu ohledně DoP jako celku. –EK vítá dialog ke konkrétním předběžným podmínkám v oblasti ESF, nabídla ČR takto postupovat v neformálním předběžném zhodnocení i nadále. –ČR připraví stručnější verzi DoP s větším zaměřením na specifika ČR. –Příspěvek jednotlivých fondů a vazby mezi nimi budou vysvětleny v rámci zvláštní kapitoly DoP. Datum: Místo jednání: Praha

Příprava Dohody o partnerství 2014–2020

Koncept Dohody o partnerství

Analytická část Na základě doporučení EK upravena na „problémové oblasti“ – vycházejí z národních rozvojových priorit (NRP) –Konkurenceschopnost ekonomiky –Infrastruktura –Kvalita a efektivita veřejné správy –Sociální začleňování, boj s chudobou a systém péče o zdraví –Životní prostředí Původní NRP Integrovaný rozvoj území chápána jako horizontální – témata, která je potřeba řešit ve vazbě na území Nutno respektovat vazby a vztahy dle šablony Dohody (26.2.) –specifická doporučení Rady, vztah k EU cíle, vztah k NPR, SMK, SSR (Příloha 1), zkušenosti z období , vztah k jiným národním, regionální a makro-regionálním strategiím Postup prací na Dohodě o partnerství

Další části Vyplněno dle aktuálního stavu vyjednávání a rozpracování pokynů ze strany EK a stavu národní přípravy (programy) Vstupy (verifikace) od ŘO či dalších partnerů –MF – adicionalita –Resorty – vztah ke komunitárním programům, k EIB apod. Ex-ante hodnocení (DoP i programů) –informace o postupu Zvolené tematické cíle Naplňování principu partnerství – popis dosavadního stavu Horizontální priority – stručná informace, další z programů –Vstupy z resortů (MPSV, MŠMT, MŽP) Postup prací na Dohodě o partnerství

Pravidla řízení a koordinace Dohody o partnerství

Nastavení jednotného metodického prostředí Naplňování cílů a milníků DoP a hodnocení výkonnostního rámce Naplňování synergií na úrovni DoP Předběžné podmínky Územní dimenze Monitoring a vyhodnocování rizik Finanční nástroje Zajištění informovanosti o ESI fondech Jednotný monitorovací systém a další Oblasti řízení a koordinace Dohody o partnerství

Příprava programů 2014–2020

MMR obdrželo návrhy programů spolufinancovaných ze SF/FS (dle UV 867/2012) a aktualizované teorie změny na úrovni SC. Ze strany MZe a programů cíle Evropské územní spolupráce podána informace o pokroku v přípravě programů. Probíhá hodnocení programů ze strany MMR. –Hlavní podklady: o Šablona EK o Metodický pokyn pro přípravu programových dokumentů o Vypořádání připomínek MMR k teoriím změn o Checklisty zpracované MMR pro hodnocení programů Aktuální stav - 1. fáze zpracování přípravy programů

Další postup termínaktivita Do konce dubna Předloženy MMR aktualizované teorie změny za programy spolufinancované z EZFRV a ENRF. MMR provede vyhodnocení předložených programů a připraví informaci na vládu ČR. Do konce května MMR předloží i nformaci vládě ČR o stavu přípravy programů spolufinancovaných z EFRR, ESF, FS, EZFRV a ENRF. Připraveny první návrhy programů spolufinancovaných z EZFRV a ENRF a předloženy vládě ČR. Do konce června Na úrovni programů budou: - Upřesněna strategická část programu a prioritních os s ohledem na přidělenou alokaci (prioritizace). - Předloženy návrhy hodnot indikátorů na úrovni SC. - Rozpracována impl. struktura programu do úrovně ZS/ nositelů IR/ GG a typů příjemců. - Upřesněny hraniční oblast (nedořešené překryvy a synergické oblasti v rámci programů a mezi programy). - Zpracována analýza absorpční kapacity na úrovni SC.

Děkujeme za pozornost.