Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Geotechnický průzkum Vít Černý.
Advertisements

Komplexní pozemková úprava
KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY Moravská Třebová - projekt odkanalizování Udánek, Sušic, Boršova a modernizace ČOV.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
MODELOVÁNÍ STAVEBNÍ VÝROBY
Diagnostika a zkušebnictví
Petr Doležal, Luděk Střítecký
Nástroje územního plánování
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
pro integrovaný projekt
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
DÚ I.1 Analýza podílu plošných a difúzních zdrojů na celkovém znečištění vod VÚV T.G.M, v.v.i, pobočka Ostrava, Ing. Martin Durčák.
Trasování lesních cest
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Mapování jarních povodní z r na řece Lužnici Mgr. Petr Horn GIS Krajského úřadu Jč. kraje.
Dopravní a liniové stavby
Trasování lesních cest
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Odborný workshop „Přípravné a průzkumné práce před zadáním a pořizováním návrhů pozemkových úprav.“ 5. února 2015, MENDELU pavilon Q, posluchárna Q 02.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
SUCHÁ NÁDRŽ DUBNICE – JEŠTĚDSKÝ POTOK PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE
zásady navrhování dopravních – železničních staveb
Dodavatelsko- odběratelské vztahy při realizaci stavby
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
ZAVÁDĚNÍ RETENČNÍCH A INFILTRAČNÍCH ADAPTAČNÍCH OPATŘENÍ V POVODÍ MORAVY KOMBINACE OPATŘENÍ VE SPOLEČNÉM POVODÍ Kolektiv autorů.
Propočet: stanovení orientační ceny stavebního objektu a stavby
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.
Ing. František Pavlík, Ph.D. Státní pozemkový úřad ČINNOST SPÚ V OCHRANĚ PŮDY.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno Ochrana přírody a krajiny, krajinotvorná opatření v rámci pozemkových.
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Společná realizovaná zařízení KPÚ pro Plzeňský kraj 1.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
ZAVÁDĚNÍ RETENČNÍCH A INFILTRAČNÍCH ADAPTAČNÍCH OPATŘENÍ V POVODÍ MORAVY URBANIZOVANÁ POVODÍ Kolektiv autorů.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
TLAKOVÁ KANALIZACE KLY – TUHAŇ HOŘENÍ VINICE
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Průzkumy území a staveb
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-13
Kanalizační Přípojky F-M
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Rehabilitace kanalizačních staveb na poddolovaném území
územního plánování na obcích v roce 2007
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Revitalizace území mokřadu v Klecanech
© 2014 Karel Vojtasík - Geotechnické stavby
Územně analytické podklady
ZMĚNY BĚHEM VÝSTAVBY SKUPINY
Rychlá spojení Příprava pilotních projektů
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora) KPÚ Plzeňský kraj V.A. Mazín

Proč toto téma? Po roce 2008 Snaha zpřesnění zadávací dokumentace KoPÚ (metodický návod MZe – ÚPÚ) Po roce 2012 Snížení víceprací a JŘBÚ především v průběhu staveb polních cest a vodohospodářských opatření (tlak dodavatelských firem na dodatečné sanace)

Časové a věcné úrovně KoPÚ z pohledu zadavatele Přípravná činnost pobočky KPÚ (shromáždění podkladů) Předprojektová studie a vyhledávací geologický průzkum (investiční záměr) Plán společných zařízení a předběžný geologický průzkum (podklad pro územní rozhodnutí) Projektová dokumentace stavby a podrobný inženýrsko-geologický průzkum (podklad pro stavební povolení)

Vyšší stupeň průzkumu přebírá výsledky předcházejícího IGP Zásada Vyšší stupeň průzkumu přebírá výsledky předcházejícího IGP

Přípravná činnost pobočky KPÚ před zadáním VZ (investiční záměr) Shromáždění veřejně dostupných informací a jejich vyhodnocení (analytická činnost, globální informace o území) Rozhodnutí, zda zadat předprojektovou studii nebo průzkum (rozhodnutí úředníka) …ale… V jaké podrobnosti a do jaké hloubky? A stačí jen laické posouzení?

Předprojektová studie proveditelnosti KoPÚ a vyhledávací geologický průzkum (Hejnák 2004) Postačí rešerše publikovaných a archivních materiálů (geologických hydrogeologických a pedologických) Orientační geologické mapování Pro účely přehradních profilů malých vodních nádrží – vyhledávací průzkum (morfologie, použitelnost zeminy a mělká sondáž-zarážené sondy)

Výsledek předprojektové studie proveditelnosti KoPÚ včetně (koncepce) Trasy hlavních a vedlejších cest navrhovaných k rekonstrukci nebo novostavbě Lokality v přehradních profilech navržené pro nádrže nebo průlehy případně revitalizace toků Obvod studie tvořící mikropovodí, nikoli jen KoPÚ Doporučená cena cca 400 Kč/ha

Předběžný inženýrsko-geologický průzkum pro PSZ (jako DÚR) Provádí se jen v trasách navrhovaných polních cest a vyhledaných lokalitách nádrží U polních cest je posouzena únosnost pláně a konstrukční vhodnost zeminy pro těleso komunikace (násyp) U nádrže je posouzena propustnost nádržního prostoru (zátopy)a podloží hráze, konstrukční vhodnost zeminy případně zemníku. Posouzení ekonomiky nádrže?

Zatřídění zemin (vizuálně, nebo laboratorně ?) Metoda IGP pro PSZ Orientační mělká sondáž (vpichovací sondy), nebo vrtané a kopané podle výsledků stidie (vyhledávacího IGP) Zatřídění zemin (vizuálně, nebo laboratorně ?) Propustnost zemin se měří v terénu nebo výjimečně z rozboru neporušeného vzorku (zrnitostní analýza) především u nádrží Pozor Vzorová smlouva SPÚ – měrná jednotka sondy,u PC do hl. 1m, u nádrží do hl. 3m, včetně labor. rozborů

Návrh proveditelnosti Předběžný inženýrsko-geologický průzkum pro PSZ (technický standard dokumentace PSZ – MZe – ÚPÚ 2012) Návrh proveditelnosti Stanovit podmínky proveditelnosti navrhovaných SZ polních cest a vodohospodářských staveb Zhodnotit lokality z hlediska celkové stability Stanovit zatřídění hornin (ČSN 73 1001, ČSN 75 2410) – možné subjektivně na základě zkušeností geologa, laboratorní rozbor Odhad hloubky hladiny podzemní vody Upozornit na antropogenní zásahy v terénu Cena podle vzorové smlouvy SPÚ : š x délka trasy, plocha lokality (1 ha → Kč?)

Měl by zadat SPÚ, nebo by mělo být součástí PD? Podrobný inženýrsko-geologický průzkum pro projektovou dokumentaci (stavba) Provádí se na lokalitách Vybraných předběžným IGP v PSZ Definitivně určených investorem …ale… Měl by zadat SPÚ, nebo by mělo být součástí PD?

Metoda Vždy kopané nebo vrtané sondy (průměr 12 cm) Vždy v ose liniových staveb nebo ose hráze V příčných profilech území stavby V místě předpokládaných objektů V místě předpokládaných zemníků

Děkuji za pozornost