„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro : žáky ZŠ, 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Křesťanství Křesťanství je soustředěno kolem života a učení Ježíše z Nazaretu. Křesťanství vzniklo z židovství na území Palestiny, kde Ježíš působil.
Advertisements

Průlet liturgickým rokem
Vypracoval: Michal Klaus
Krátký film TRUTNOV a.s. Uvádí.
REFORMACE A NĚMECKÁ SELSKÁ VÁLKA
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Názor na svět: věřící, bez vyznání a ateisté
Křesťanství vznik a podstata.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KŘESŤANSTVÍ V RANÉM STŘEDOVĚKU
Křesťanství.
Křesťanství.
Světová náboženství.
Obyvatelstvo – struktura národnostní a náboženská
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Světová náboženství.
KŘESŤANSTVÍ.
VY_32_INOVACE_02_SVP_083_Bel
Anotace: Seznámit žáky s počátky filozofického myšlení v Evropě
Co se ti vybaví?. 16. století Hnutí, které usilovalo o reformu (nápravu) církve.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Křesťanství Kratochvilová Adéla.
Náboženství - křesťanství
Průlet liturgickým rokem
Vypracoval: Jakub Moravec
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ - KŘESŤANSTVÍ
Reformace v Německu a její šíření v Evropě
KŘESŤANSTVÍ.
Ježíš MICHAELA CHLUMSKÁ, C4A. Život  Mezi 7 a 1 p.n.l. – mezi 29 a 36 n.l.  Josef a Marie  Ježíš Nazaretský  Rok 28, oblast dnešního Izraele a západního.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Syropalestina.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Křesťanství autor VM:Ondřej Vojáček.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Filozofie Číslo materiálu:EU Název: Reformace Autor: Mgr. Šárka Rambousková Ročník: osmý osmiletého.
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
Tradice Velikonoc.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
KŘESŤANSTVÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol
Jméno autora: Jitka Hegerová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): říjen 2012 Ročník: sedmý Tematická oblast: Dějepis - středověk Téma: První středověké.
VY_32_INOVACE_Lul_III_13 Vznik křesťanství v Římě Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
KŘESŤANSKÉ NÁBOŽENSTVÍ Lucie Tvrdíková C4B. OBSAH: KŘESŤANSTVÍ KATOLICKÁ CÍRKEV PROTESTANTSKÁ CÍRKEV ROZDÍLY.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.1.5 Křesťanská církev Název sady: Raný a vrcholný středověk.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
Jsem katolík. Jak a čím se liším od ostatních?
Křesťanství – církevní dějiny
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Křesťanství B. Trojanová.
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
KŘESŤANSTVÍ ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_OBN_3_17
polovina 1. století našeho letopočtu
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Křesťanství Jedno z nejrozšířenějších světových náboženství Prorokem je Ježíš Kristus Abrahámovské náboženství Monoteistické náboženství Křesťanství vzniklo.
Křesťanství – pojmy, VY_32_INOVACE_
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Transkript prezentace:

„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2. stupeň Sekce: základní Předmět : zeměpis Téma / kapitola : Křesťanství

Křesťanství Patří k evropské (Západní) kulturní tradici. Jedná se o monoteistické (1 bůh) náboženství. Křesťanské větve: katolictví protestantství pravoslavní Křesťanství vzniklo ze sekty (skupiny lidí) tzv. křtěnců kolem Jana Křtitele (starověk; byl popraven, pokřtil Ježíše) Zakladatel je Ježíš Kristus (Nazaretský)

Ježíš (*asi r.4, † ukřižováním r.33) Jeho skutky popisují evangelia (=dobré zprávy) Kázal lásku a sliboval spravedlivé království po smrti Vstal z mrtvých Křesťané věří ve Svatou trojici.

Bible Pro křesťany je Bible sbírka slova Božího. Obsahuje: Starý zákon (spisy Hebrejské Bible) Nový zákon (dvacet sedm knih. Jejich obsahem je působení a kázání Ježíše z Nazareta a počátky křesťanství jakožto víry v Ježíše Krista. Byly sepsány v letech 50 – 150 našeho letopočtu.

Svátky a obřady Dva hlavní křesťanské svátky připomínají narození Ježíše (Vánoce, 25. prosince, jimž předchází Advent) a vzkříšení (Velikonoce, první neděle po prvním jarním úplňku, jimž předchází půst) Ostatní svátky Nanebevstoupení (koná se vždy ve čtvrtek). Připomíná zázračné vstoupení Ježíše do nebe čtyřicet dní po zmrtvýchvstání. Hod Boží svatodušní (vždycky v neděli, sedmé po Velikonocích)..

Vánoce a Velikonoce

Katolíci Katolická církev se považuje za legitimní dědičku tradice převzaté přímo od apoštolů. Katolictví, katolicismus je dnes nejrozšířenější skupinou v křesťanství. Principy katolicismu Věří dogmatům. ( Dogma je názor, který je přesně formulován a nepřipouští žádné další námitky)

Protestanté Protestantství shromažďuje všechny církve vzešlé z reformace v 16. století. Jejich společným bodem je, že hlásají nezbytnost neustálé reformy církví. Protestantství se objevilo v 16. století. Reformátoři (Martin Luther v Německu, Ulrich Zwingli ve Švýcarsku, Jan Kalvín ve Francii) začali reagovat proti zneužívání církve. Termín „protestant“ se odvolává na protesty vedené tehdy německými knížaty. Bible se liší od katolické bible - nezahrnuje spisy Starého zákona

Pravoslaví, pravoslavná církev či ortodoxní církev je křesťanská církev složená z vícero územních církví, které dohromady tvoří pravoslavné společenství. Pravoslavné církve mají své počátky ve východní části římské říše, proto bývají někdy označovány též jako východní církev.

radunkapunky.blog.cz