Zahraniční odborné stáže jako nástroj k implementaci ECVET Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha 10. 6. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONFERENCE ASOCIACE ŘEDITELŮ GYMNÁZIÍ ČR - PŘEROV.
Advertisements

ZKUŠENOSTI SOŠ a SOU V KRALUPECH NAD VLTAVOU SE SYSTÉMEM ECVET
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Představení zajímavých projektů OPVK
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Profil HR poradce a školitele
Cesta ke kvalitě v praxi
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Vzájemná hospitační činnost
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Pilotní projekt VQTS Ing. Miloš RATHOUSKÝ Mgr. Martina KAŇÁKOVÁ NÚOV, Oddělení mezinárodní spolupráce.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Implementace EQAVET v ČR
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
ROZVOJEM OSOBNOSTNÍCH A PROFESNÍCH KOMPETENCÍ UČITELŮ MŠ A ZŠ K VYŠŠÍ KVALITĚ VZDĚLÁVÁNÍ (CZ.1.07/1.3.00/ ) LUCIE CHALOUPKOVÁ PEDAGOGICKÁ FAKULTA.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Jednotky výsledků učení
Zkušenosti s využitím jednotek výsledků učení při výuce v domácím prostředí SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou.
Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha
ECVET pro TRAWI Hana Slámová ECVET expert. Výsledky analýzy p ř ihlášených materiál ů KA1 Ze 147 úspěšných přihlášek 63 deklarovalo ECVET 42,8 procent.
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
ECVET v projektech mobilit. Společné cíle politiky EU  zvýšit mobilitu a zaměstnatelnost žáků/pracovních sil v EU (6% žáků vyjíždějících na zahraniční.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Hlavní manažér SP Kvalita I
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

Zahraniční odborné stáže jako nástroj k implementaci ECVET Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha

 osmiletá zkušenost SPŠCH Pardubice s mobilitními programy v odborném vzdělávání: Leonardo da Vinci od 2014 Erasmus+, KA1  škola je vysílající organizací pro své vlastní žáky (obvykle realizováno 8 běhů)  škola je přijímající organizací pro zahraniční stážisty (obvykle 4 zahraniční partneři)

 instituce spolupracující na zavádění ECVET za sektor chemie  ověřování systému ECVET formou recipročních mobilit žáků  partnerské školy: SPŠCH Pardubice SOŠ chemická Bratislava SBG Drážďany IIS Scalcerle Padova

1 Procesy separace a směšování látek 2 Určování fyzikálních a materiálových konstant 3 Spektroskopická analýza 4a Volumetrická analýza 4b Gravimetrická analýza 5 Chromatografické separace 6 Příprava organických a anorganických látek 7 Pokročilé syntézy látek 8a Izolace buněk a mikroorganismů a jejich identifikace 8b Izolace látek z biologického materiálu a jejich určení

 Memorandum o porozumění  Smlouva o učení  Účastnická smlouva

 zadání profesně orientovaných úkolů  určení kompetenčního stupně, na kterém bude jednotka učení absolvována  popis výsledků učení-znalosti, dovednosti, kompetence  jasná a detailní kritéria hodnocení (pětibodová stupnice)  písemný záznam hodnocení účastníka mentorem (formulář Monitoring and Mentoring of the Participant)

 pracovní instrukce v angličtině  v závěru úlohy vždy zadán dodatečný úkol k vyřešení  zpracování zprávy do jednotného formuláře (Laboratory Report)

 potvrzení dosažených výsledků učení přijímající organizací  uznání výsledků učení vysílající organizací  vystavení Europassu Mobility vysílající organizací  převod hodnocení ULO do klasifikace daného předmětu

 vzájemné ověřování kvality poskytovaného vzdělání  výměna know-how v odborném vzdělávání  zavádění inovativních postupů do výuky  tvorba dalších jednotek učení  zdokonalování nástrojů ECVET  odborný, jazykový a pedagogický růst učitelů v rolích mentorů  zvyšování prestiže školy

 odborné znalosti a kompetence nové techniky, profesně orientované úkoly  jazykové znalosti a kompetence komunikační dovednosti, lexikální znalosti z oblasti odborné terminologie  klíčové kompetence řešení problému, týmová práce, pracovní návyky, sociální kompetence, matematické a IT kompetence, občanské a kulturní kompetence

Děkuji za pozornost Jana Šedová Střední průmyslová škola chemická Pardubice Poděbradská Pardubice