Zkušenosti s využitím jednotek výsledků učení při výuce v domácím prostředí SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ZKUŠENOSTI SOŠ a SOU V KRALUPECH NAD VLTAVOU SE SYSTÉMEM ECVET
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
ECVET v Programu celoživotního učení
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Didaktické prostředky
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Evropská komise - GŘ pro vzdělávání a kulturu – odd. A3 Michel Aribaud
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„Vzdělávejte se pro růst
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Hodnocení průběhu a výsledků pedagogického procesu ve škole změny vyplývající z RVP RNDr. Jiří Kuhn Gymnázium Nymburk.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Michala Čičváková Národní centrum Europass ČR Portfolio dokumentů Europass.
EVROPSKÝ SYSTÉM KREDITŮ PRO ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ A PŘÍPRAVU (ECVET) Ostrava,
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Jednotky výsledků učení
Zahraniční odborné stáže jako nástroj k implementaci ECVET Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha
Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha
ECVET pro TRAWI Hana Slámová ECVET expert. Výsledky analýzy p ř ihlášených materiál ů KA1 Ze 147 úspěšných přihlášek 63 deklarovalo ECVET 42,8 procent.
Evropské nástroje na podporu mobility žáků Michala Čičváková.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Personální plán pro podnikatelský plán
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
ECVET v projektech mobilit. Společné cíle politiky EU  zvýšit mobilitu a zaměstnatelnost žáků/pracovních sil v EU (6% žáků vyjíždějících na zahraniční.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Bakalářská práce Vedoucí práce: Autor práce: Mgr. Petra Kadlecová Ludmila Pokorná Mgr. Petra Kadlecová Ludmila Pokorná Významn é faktory v hodnocen í osobnosti.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Didaktické prostředky
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
České Budějovice, červen 2016
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Zkušenosti s využitím jednotek výsledků učení při výuce v domácím prostředí SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou

ECVET – jak se na něj dívat? E – efektivní - účelný, účinný C – cílený – pro skupinu studentů i výsledek V – vklad E – edukační - výchovný; vzdělávací T – transparentnosti - průhlednost, průsvitnost; dostatečně jasný, zřejmý, zřetelný

Základem ECVET JEDNOTKY UČENÍ PŘIJÍMAJÍCÍ ORGANIZACE VYSÍLAJÍCÍ ORGANIZACE STUDIJNÍ SMLOUVA MONITORING AND MENTORING EUROPASS CERTIFIKÁT MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ

JVU Název JVU Délka trvání JVU Očekávaný výsledek učení Způsob ověření výsledků učení Vyhodnocení, závěr ZnalostiDovednostiKompetence

KDO?? 1) VYSÍLAJÍCÍ ORGANIZACE před odjezdem žáků připraví (napíše) JVU, jako požadavek, co očekává od zahraniční stáže. Určí délku JVU, popíše postup, kompetence, dovednosti, znalosti, způsob kontroly a hodnocení. Přijímající organizace JVU akceptuje a s účastníky ji zrealizuje

Výhody, nevýhody Výhody – vysílající organizace určuje postup, podmínky, úlohy, hodnocení,… Nevýhody – přijímající organizace nemusí JVU („nařízení“) akceptovat, v průběhu stáže provede změny Vysílající organizace nemusí správně odhadnout materiální možnosti svého partnera

KDO?? 2) PŘIJÍMAJÍCÍ ORGANIZACE – připraví (napíše) JVU, obsahují postup práce, popsané kompetence, dovednosti, znalosti, délku trvání, způsob kontroly, Způsob hodnocení a uznání dosažených výsledků doplní vysílající organizace. ZAHRANIČNÍ STÁŽ SE STÁVÁ EFEKTIVNÍ – jak pro přijímající tak pro vysílající organizaci

Výhody – JVU je napsaná tak, že respektuje materiální možnosti přijímající organizace a taktéž i lidské zdroje. Přijímající organizace nabídne takto připravenou JVU svým potenciálním partnerům před podáním žádosti o grant, ti si vyberou optimální JVU, doplní způsob hodnocení, případně další kritéria. Nevýhody – nenašla jsem žádné

3) Podnik (organizace, škola) připraví (navrhne) práce pro studenty – specifikuje dovednosti – škola návrh zpracuje do jednotky výsledků učení – práce studenta v podniku je efektivní, transparentní a zkvalitní vzdělávání. SYNTHOS a.s, + SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou

Kde JVU použít?? A) významný nástroj pro organizaci zahraniční stáže B) v odborném výcviku - práce studenta realizovaná pomocí JVU ve školních laboratořích je efektivní a transparentní. Pomáhá vedoucímu cvičení i studentům JVU je přidanou hodnotou ke vzdělání - nadstandardem který vede ke zkvalitnění vzdělání.

C) V případě, že se škola podílí na rekvalifikacích pro podnik nebo Úřad práce – JVU předem určí rozsah dovedností, znalostí, a kompetencí pro účastníky rekvalifikačního kurzu. Určí způsob ověření získaných vědomostí a způsob hodnocení

Významným nástrojem k JVU je záznam o hodnocení

Děkuji za pozornost Kováčiková