informační centrum u sedmi jelenů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekosystémy v ČR.
Advertisements

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
Tajga.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Chráněná zvířata a rostliny.
EVROPA SE PŘEDSTAVUJE Poloha:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Česká republika Horopis I.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
ŠUMAVSKÁ SUBPROVINCIE
Národní park Šumava.
VODSTVO ČR.
ORGANICKÉ USAZENÉ HORNINY
Ledovce Jan Dušek.
Opakování – přírodní poměry ČR
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Šumava je rozsáhlé pohoří na hranici Česka, Rakouska a Německa.
ŠUMAVA Nikola Ambrožová 9.A
Podnebí v Evropě Za předpokladu použití přílohových map Podnebí, rostlinstvo a živočišstvo Evropy, mapy Evropy a psacích potřeb.
Česká republika Geologický vývoj
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Geologický Vývoj Karpat
AMERIKA poloha, rozloha, členění
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Zeměpisná síť III. Jan Dušek.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Česká Republika a její kraje
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátova Třída/ročník:
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
1. Šumavská soustava Pozůstatky horského ledovce.
Les Půjdeme na výlet do lesa, našlapujte tiše, abychom viděli co nejvíce jeho obyvatel. Pouze ten, kdo se umí dívat, zažije dobrodružství.
RAKOUSKO Martin VRZALA.
Příroda naší republiky
Šumavská subprovincie
Island – země ohně a ledu
RISKUJ!.
NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
ZVÍŘÁTKA V ZIMĚ Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Povrch ČR Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_44_Novohradské hory Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_10_Pohoří ČR- Šumava TÉMATICKÝ.
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_45_Šumava
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Chráněná krajinná oblast
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_VLASTIVĚDA
Česká republika - pohoří
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Ekosystém les Živočichové
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Dana Motyčková Číslo
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_ Pohoří ČR –Jizerské hory.
Pozůstatky horského ledovce - jezera
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Spolková republika Německo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
ŠABLONA III/2 CHRÁNĚNÍ ŽIVOČICHOVÉ
Škola:. Základní škola Kladruby
Transkript prezentace:

informační centrum u sedmi jelenů I.C. U Sedmi Jelenů informační centrum u sedmi jelenů

www.jelenu.webgarden.cz - zde najdete informace o Šumavě a okolí - najdete různé obrázky Šumavy - kam na výlet s celou rodinou - chráněné rostliny a živočichové - zajímavosti - kontakty

Šumava - Pohořím prochází hlavní evropské rozvodí mezi Severním a Černým mořem. - Jižní strana pohoří je podstatně příkřejší než severní, česká. - Šumava je jedním z nejstarších pohoří Evropy, tvoří ji horniny předprvohorního až prvohorního původu. - Geologicky patří Šumava spolu s Novohradskými horami a svými podhůřími moldanubiku, a to jeho šumavské větvi.

Víte kde leží Šumava ?

Chráněné rostliny Např.: Dřípatka horská – má ráda vyšší polohy a stín Tučnice obecná – je jedna z mála masožravých rostlin Vratička měsíční – magická rostlina o které se věřilo, že má léčivé účinky Mařinka vonná – je známá také jako „dětský dech“

Chránění živočichové Např.: Rys ostrovid – nejaktivnější je v noci, kdy jde na lov Netopýr ušatý – žije v dutinách starých stromů Puštík bělavý – nejraději bydlí v dutinách starých buků

Těšíme se na Vás... Falberová R. , Krčmářová T., Matejzelová J., Mišáková J., Pešlová M., Zíbarová K.