Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podnebí v Evropě Za předpokladu použití přílohových map Podnebí, rostlinstvo a živočišstvo Evropy, mapy Evropy a psacích potřeb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podnebí v Evropě Za předpokladu použití přílohových map Podnebí, rostlinstvo a živočišstvo Evropy, mapy Evropy a psacích potřeb."— Transkript prezentace:

1 Podnebí v Evropě Za předpokladu použití přílohových map Podnebí, rostlinstvo a živočišstvo Evropy, mapy Evropy a psacích potřeb.

2 Podnebí Podle intenzity slunečního záření jsou na území Evropy 3 podnebné pásy. Napiš jejich názvy: Podle vzdálenosti od oceánu jsou v Evropě oblasti s trojím podnebím, napiš jejich názvy: Podle nadmořské výšky je ve vyšších polohách podnebí ________ než v nižších polohách.

3 Kam bys poslal turistu, který chce:
V létě lyžovat Strávit Vánoce na plážích teplého moře V červnu zažít sníh Pobývat v oblasti, kde zrají pomeranče Pozorovat medvědy Na nejvyšší horu Evropy Do Karpat Na ledovec do Alp Na Kanárské ostrovy Do Norska Na Mont Blanc Do jižní Itálie

4 Spoj podnebné pásy s rostlinami a živočichy
Citroník, olivovník, cypřiš Polární oblasti Žralok, racek, chobotnice Smrk, buk, pšenice Mírný pás Sob, tuleň, treska Tráva, mech Subtropický pás Veverka, zajíc, jelen

5 Soutěž V mapě Evropy vyhledej co nejrychleji 3 města, která leží v oblasti s podnebím 1)oceánským 2)vnitrozemským 3)přechodným


Stáhnout ppt "Podnebí v Evropě Za předpokladu použití přílohových map Podnebí, rostlinstvo a živočišstvo Evropy, mapy Evropy a psacích potřeb."

Podobné prezentace


Reklamy Google