Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kudy vlastně putují peníze
Advertisements

Teď do Česka přišel crowdfunding. Princip crowdfundingu (skupinového financování) 1. Máte skvělý nápad, chybí vám ale peníze. Zaregistrujte.
Den Země. Den Země v datech  Roku 1970 poprvé slaven v Americe.  Rok poté začala Den Země slavit OSN.  Jakožto mezinárodní den se začal slavit roku.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“
Filip Benda G1. A 22. listopadu 2013 Bill Gates a Steve Jobs.
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
JBA V televizi CNBC proběhl hodinový rozhovor s Warrenem Buffetem, druhým nejbohatším mužem světa, který mimo jiné věnoval 31 miliard USD na charitu. Zde.
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
Bill Gates Vypracoval:Chrást, Kočí, Sittek
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Narozen: Houston, Texas, USA. Původ a počátky  Pochází z rodiny zubaře a burzovní makléřky => od malička styk s byznysem  S byznysem začal.
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Bohatství versus chudoba
Tržní hospodářství I. Petr Machala.
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Dobry Den ! Následuje ukázka toho, jak již dnes dokáže počítač ovládat Vaše myšlení Pohodlně se usaďte, zhluboka se nadechněte a klikněte myší, ať můžeme.
Vaše budoucnost s FM GROUP
Marie Cejnková 5.A. Microsoft Corporation Oficiální vznik: 4. dubna 1975 Zakladatelé: Bill Gates a Paul Allen Status společnosti: akciová národní společnost.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_16.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Trh Pavel Šuranský.
Specifický typ osobnosti
Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec.
Bill gates (William Henry Gates III.)
Odborný růst a celoživotní učení Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LEE IACOCCA AUTOR : Renata Petrušová
Ludvík Blažek Petra Kadlecová Petra Kačírková
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
HISTORIE POČÍTAČŮ III druhá a třetí generace počítačů
Lawrence Joseph Ellison
INFORMATIKA MS Excel - Historie.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zkušenosti české a slovenské veřejnosti se systemickými konstelacemi - výsledky pilotního průzkumu PhDr. Vojtěch Černý, Ph.D. Mgr. Kateřina Grofová.
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
INFORMATIKA Historie pc.
TRIALITY Holasovice 3. října 2015 Triality.cz
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Deset významných osobností ICT.
SVOBODA je vaše životní právo ( Z knihy: Sanaya Roman ŽÍT S RADOSTÍ )
Franchising VY_62_INOVACE_ ledna 2014
Základní podnikatelské koncepce 1. Výrobní podnikatelská koncepce „čím levnější výrobek, tím lépe se prodá“ představitelé: Henry Ford v USA.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
© Ing. Petr Kvíz 2012 IKT MS Excel - Historie. Tabulkový procesor Tabulkový procesor je program zpracovávající tabulku informací. V jednotlivých buňkách.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_11_MICROSOFT.
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Cenné papíry Naprosto bezpečná investice, prostá všech rizik,
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
1 © 2015 Ipsos. 1 ZKUŠENOSTI VÝZKUMNÉ AGENTURY V ČR I ZAHRANIČÍ JITKA ANDERSSONOVÁ MICHAL STRAKA Smart cities a udržitelný rozvoj 2016.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
1 Bill Gates technologie (75,8 mld. USD) 60 let 2 Amancio Ortega móda (64,5 mld. USD) 79 let 3 Warren Buffett investice (72,7 mld. USD) 85 let 4 Carlos.
Nejmocnější lidé planety
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Plánované rodičovství
Osobnosti: Bill Gates
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Prezentace obchodního plánu
Název společnosti Obchodní plán.
Kryptoměny: trendy a zajímavosti pro rok 2018
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš Bill Gates Nováková Kateřina Hromádková Kateřina Hudec Tomáš

Bill Gates narozen 28. října 1955 Seattle, Washington, USA William Henry Gates III spoluzakladatelem společnosti Microsoft

Životopis Lakeside School – první programování, minipočítač PDP-10 1972 – tvorba programu pro tvorbu školních rozvrhů, zisk 4200 dolarů - založení firmy Traf-O-Data Harvard – vytvoření programovacího jazyka Altair BASIC pro počítač Altair 8800 1975 – založení společnosti Micro-Soft 1981 – Operační systém MS-DOS uveden na trh

Životopis Operační systém MS-DOS Rozšíření společnosti Microsoft Windows  2000 předal Gates pozici generálního ředitele svému dlouholetému příteli Stevu Ballmerovi

Životopis-rodina 1994 svatba s Melindou Frenchovou Tři děti Jennifer Katharine Gates, Rory John Gates a Phoebe Adele Gates

Nadace Billa a Melindy Gatesových  poskytování peněz na: univerzitní stipendia pro zástupce menšin boj s nemocemi ohrožujícími země třetího světa prevenci AIDS

Přínosy obchodní strategie Microsoftu Microsoft se stal globální firmou marketingový tah ohledně nového operačním systému

Knihy napsané Gatesem Informační dálnice Byznys rychlostí myšlenky

Knihy a filmy o Billu Gatesovi Piráti ze Silicon Valley Bill Gates a byznys (Des Dearlove) Bill Gates a Microsoft (David Marshall)

Citáty Billa Gatese O úspěchu – „Úspěch je špatným učitelem. Dokáže ošálit chytré lidi, kteří si pak myslí, že nemůžou prohrát.“ Význam peněz – „Peníze za určitou částkou pro mě nemají žádné využití. Jediné jejich využití je vybudování organizace, která věnuje tyto peníze chudším částem světa.“ O růstu Microsoftu – „Když jsme zakládali Microsoft, zvolili jsme si jako motto „počítač pro každého pracovníka“ a „počítač v každé domácnosti“. Nedošlo nám ale, že k tomu je potřeba obrovská společnost. Pokaždé když jsem společnost zvětšoval, pomyslel jsem si: “Panebože, můžeme se vůbec ještě zvětšovat?”

Citáty Billa Gatese O nespokojených zákaznících – „Nejvíce nespokojení zákazníci jsou váš největší zdroj, ze kterého se můžete poučit.“ O soupeřích v byznyse – „Microsoft měl v minulosti mnoho soupeřů. Ale dnes je najdete pouze v muzeích.“ Škola a alkohol – „Škola je jako alkohol. Znásobí vaše schopnosti, které už máte.“ Život a peníze – „Životním úsilím každého člověka, pokud hovoříme o penězích, by mělo být, vydělat si kolik se dá, naspořit co můžete a pomoct ostatním, jak jen můžete.“ Nula – „Když jen klidně sedíte, hodnota toho, co máte, klesne dost rychle na nulu.“

Zajímavosti Domov na kopci u jezera Washington - velké množství elektronických systémů Milovník aut Na charitu věnoval už přes 28 miliard dolarů Většinu svého majetku nechce odkázat dětem, aby je „nezkazil“ Jediná věc, které lituje – nehovoří žádnými cizími jazyky Každý večer myje sám nádobí

Děkujeme za pozornost