Hl. m. Hl. m. Phnompenh.   Kambod ž ské království – Království Kambod ž a  Jihovýchodní Asie  Sousedí s Thajskem, Laosem a Vietnamem  Na jihozápad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Země lidově nazývána khmersky
Advertisements

Pol Pot -vlastním jménem Saloth Sar –
Lucie Zelinková Sexta B
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Konflikty v Belgii Valoni a Vlámové
Vietnam.
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Vlastivěda Ročník :
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_180 NázevVietnam Téma hodinyJihovýchodní.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE zahrnuje státy, které leží východně od Indie a jižně od Číny je geograficky rozdělená do dvou oblastí, jmenovitě Indochina a Malay souostroví.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE.
ASIJŠTÍ TYGŘI. Tyto státy se nacházejí v monzunové oblasti. Mají dobrou polohu na pobřeží Tichého oceánu. V posledních letech se velice rychle zlepšilo.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
RISK Náboženství.
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Úvod do učiva občanské výchovy
Světadíly Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Politický systém Itálie
ASIE Indonésie III2-Z7-II-19.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
KANADA Hlavní město: Ottawa -složena z deseti provincií a tří spolkových teritorií -úřední jazyk: francouzština a angličtina - z hlediska vládního uspořádání.
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
Turecko Eliška Novotná.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Ukrajina, Bělorusko, Moldavsko
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
Státy J a JV Asie III. III2-Z7-II-14
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
MOLDAVSKO.
VY_32_INOVACE_15 Asie - Jihovýchodní Asie - pracovní list
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Kambodža Marek Bešta OV-TE.
- Oblast poloostrova Zadní Indie a Malajského poloostrova
JAKÝ OCEÁN JE NA OBRÁZKU?
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Severní Afrika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Asie Jihovýchodní. Přírodní podmínky  Poloostrovy  Zadní Indie, Malajský X  Ostrovy  Sundy  Velké - Borneo, Sumatra, Jáva, Celebes,  Malé,  Filipíny.
Státy Jihovýchodní Asie. Indonésie - Jakarta  Ostrovní stát   Jáva, Borneo (Kalimanthan), Sumatra, Celebes  4. nejlidnatější stát  230 mil.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_JIHOVÝCHODNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Státní občanství.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Thajsko Zš Plaňany 1 1.
ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou.
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
BRNO Matěj Pilát
KAMBODŽA & LAOS Pavel Tvrdík, Oktáva 2008.
ŠABLONA III/2 KONEC KOLONIÁLNÍCH ŘÍŠÍ Mgr. Lucie Opltová – 1
Rwanda.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Digitální učební materiál:
Hádej, kdo jsem? NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Francie za Ludvíka IV.. Francie za Ludvíka IV.
Filipíny Ostrovní stát v jihovýchodní Asii Hlavním městem je Manila
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Poloostrovní státy Jihovýchodní Asie
Karel IV. OTEC VLASTI
Státy Evropy Švédsko Michal Man A (2018/19)
Kuvajt
Melanésie
Transkript prezentace:

Hl. m. Hl. m. Phnompenh

  Kambod ž ské království – Království Kambod ž a  Jihovýchodní Asie  Sousedí s Thajskem, Laosem a Vietnamem  Na jihozápad ě p ř ístup k Thajskému zálivu a Tichému oceánu  Pat ř í mezi nejchudší v regionu  Smutný v ě hlas získala zejména díky ř ád ě ní Rudých Khmer ů Něco o ní…

  Po č et  Nábo ž enství – 90% buddhisté, 2% muslimové, 8% ostatní  Jazyk – khmerština (úřední), francouzština  M ě na – riel (KHR) – 1000KHR/6,354 K č  Konstitu č ní monarchie - král: Norodom Sihamoni p ř edseda vlády: Hun Sen  Vznik – nezávislost na Francii  Kambod ž ský stát - duben zá ř í 1993 Norodom SihamoniNorodom SihamoniObyvatelstvo…

  Rudí Khmerové – 1975 – obsadili hl. město  Poprava vládních činitelů a významných osobností na stadionu  Několikaletá krutovláda vrátila zemi o několik století zpátky a připravila o život miliony lidí. Historie…

  Norodom Sihamoni - hovoří plynně česky - dlouhá léta žil v Československu a studoval v Praze, roku čestné občanství ČR  Norodom - doktorát z AMU  Vysoká úmrtnost na AIDS Zajímavosti…

  Chrám ležící Angkoru v provincii - Siem Reap v Kambodži  Byl postaven ve 12. století pro krále Súrjavarmana II.  Největší a nejzachovalejší chrám v této oblasti, symbol země  Jako jediný zůstal významným náboženským centrem pro hinduistické a poté buddhistické náboženství  Dědictví UNESCO, turistická atrakce Angkor Vat…

 Chrám - Angkor Vat

  Jaký název měl slide, ve kterém jsem se zmiňoval o Rudých Khmerech??  Historie A,  Kolik let žil Norodom Sihamoni v Československu??  13 B,  Jaký jste viděli obrázek na stránce Zajímavosti?? C,  B Otázky…

 Děkuji všem za pozornost Michal Kuška třída 7. A 17. ZŠ a MŠ Plzeň Malická 1 Plzeň