Veterinární asanace Veterinárními asanačními činnostmi jsou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Bezpečnost práce a základní znalosti z oblasti chemie
ředitel Krajské veterinární správy Státní veterinární správy
NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Registrace podniku – živočišné produkty.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
Nákazy a jejich zdolávání – povinnosti chovatelů skotu, ovcí, koz a prasat při tlumení některých chorob zvířat Prezentace byla připraveny pro přednášku.
Transmisivní spongiformní encefalopatie
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
ORGANIZACE STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY
Řádné zacházení se zvířaty
Stavební úřady Obecné stavební úřady
Potravinová bezpečnost z pohledu Státní veterinární správy
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
EXTERIÉR - zevnějšek zvířat
Stavba kostry člověka Kostra= osová kostra =páteř, žebra, hrudní kost, lebka + kostra končetin LEBKA: chrání mozek a smyslové orgány, tvoří ji mozková.
Kurz odborné přípravy k péči o kuřata chovaná na maso
Právní požadavky v ochraně životního prostředí Ing. Jiří Seger Ing. Alena Švarcová OZP-komplet.pptSdružení poradců A.Švarcová - J. Seger1 Sdružení poradců.
Zkušenosti a výsledky veterinárního dozoru v tržní síti
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
MVDr. Jana Houdková (SVS ČR)
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Odborná veterinární činnost
Dozor státní veterinární správy v zařízení stravovacích služeb
Navrhované změny legislativy ČR a EU v oblasti veterinární hygieny
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Právní režim nakládání s odpady
Ochrana hospodářských zvířat - úvod do legislativy
MEZINÁRODNĚPRÁVNÍ A EKONOMICKÉ POSTAVENÍ CIZINCŮ (V ČR A VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU) Z HLEDISKA DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE Ing. Mgr. Magda Uxová, DiS.
Informace o spalovacích pecích k likvidaci kadáverů MVDr. Marek Žižlavský, Ph.D. SEVARON.
Legislativní minimum veterinárního lékaře – specialisty na nemoci prasat P. Chloupek J. Bernardy 2010.
PRÁVA A POVINNOSTI VLASTNÍKA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ (dle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění)
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_576_ Jatečné zpracování zvířat 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Regionální potravina 2016 Činnost SVS Doc. MVDr. Milan Malena, Ph.D., MVDr. Milan Sehnal leden-březen 2016 Ústřední veterinární správa Státní veterinární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Proces komitologie Mgr. Ondřej Veselský Ředitel odboru Evropské unie a mezinárodního práva Ministerstvo vnitra.
Jan Katina, 24. listopadu 2016, Café Louvre, Praha
Ochrana hospodářských zvířat
Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) Vyhláška č. 289/2007 Sb., o.
MKA VZOM – mimořádná kontrolní akce „VZOrky Mléka“
Odborná veterinární činnost
Novela veterinárního zákona
ZVLÁŠTNÍ PRAVOMOCI STAVEBNÍHO ÚŘADU
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)
Předpisy EU Nařízení EP a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin.
Změna veterinární legislativy
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Veterinární hlediska dotace do ozdravení
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Národní legislativa Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon) Vyhláška č. 289/2007 Sb., o.
FARMÁŘSKÁ BURZA 6. ročník – 30. května 2018
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Budoucnost „data retention“
Transkript prezentace:

Veterinární asanace Veterinárními asanačními činnostmi jsou shromažďování (sběr), přeprava (svoz), neškodné odstraňování a další zpracovávání vedlejších živočišných produktů dezinfekce, deratizace, dezinsekce, popřípadě i dezodorizace odchyt toulavých a opuštěných zvířat a jejich umísťování do karantény nebo izolace Vykonávat pouze na základě povolení SVS

VŽP Chovatelé a osoby zacházející se živočišnými produkty jsou povinni hlásit neprodleně výskyt VŽP třídit, označovat, bezpečně ukládat a podle potřeby ošetřovat VŽP předávat VŽP oprávněné není-li znám chovatel, má ohlašovací povinnost ten, komu náleží nebo kdo spravuje místo nálezu kadáveru náklady na neškodného odstranění kadáveru hradí obec

Nerozhodla-li SVS z nákazových důvodů jinak, může chovatel sám na vlastním pozemku neškodně odstranit kadáver zvířete v zájmovém chovu, pokud tento kadáver nepochází ze zvířete náležejícího mezi přežvýkavce nebo prasata, anebo ze zvířete nemocného nebezpečnou nákazou nebo podezřelého z této nákazy. Neškodným odstraněním se v tomto případě rozumí zahrabání na místě vhodném z hlediska ochrany zdraví lidí a zvířat a ochrany životního prostředí, a to do hloubky nejméně 80 cm s použitím dezinfekčních prostředků. Kadáver koně v zájmovém chovu může chovatel neškodně odstranit sám na vlastním pozemku jen se souhlasem KVS a za podmínek jí stanovených; chovatel je dále povinen místo zahrabání kadáveru koně označit způsobem stanoveným prováděcím právním předpisem a toto označení zachovávat po dobu 10 let.

Vyhláška č. 94/2010 Sb. o některých veterinárních a hygienických požadavcích na přepravu a zpracování vedlejších živočišných produktů kategorie 1 – barva černá kategorie 2 – barva žlutá kategorie 3 – barva zelená barva s vysokým obsahem modré

Nařízení EP a Rady č. 1069/2009, o hygienických pravidlech pro vedlejší produkty živočišného původu a získané produkty, které nejsou určeny k lidské spotřebě, a o zrušení nařízení (ES) č. 1774/2002 (nařízení o vedlejších produktech živočišného původu) Nařízení Komise č. 142/2011, kterým se provádí nařízení EP a Rady (ES) č. 1069/2009 o hygienických pravidlech pro vedlejší produkty živočišného původu a získané produkty, které nejsou určeny k lidské spotřebě, a provádí směrnice Rady 97/78/ES, pokud jde o určité vzorky a předměty osvobozené od veterinárních kontrol na hranici podle uvedené směrnice Nařízení EP a Rady č. 999/2001 o stanovení pravidel pro prevenci, tlumení a eradikaci některých přenosných spongiformních encefalopatií

Nařízení EP a Rady č. 1069/2009 oblast působnosti materiál kategorie 1 – 3 neškodné odstranění zvláštní krmné účely

Působnost volně žijící zvířata odpad ze stravovacího zařízení syrová krmiva výkaly a moč

Materiál kategorie 1 kadávery SRM TSE zájmových zvířat ZOO, cirkusových zvířat SRM odpad ze stravovacích zařízení - mezinárodní přeprava směsi

SRM a) pokud jde o skot: b) pokud jde o ovce a kozy, lebka kromě dolní čelisti, ale včetně mozku a očí, a mícha zvířat starších než 12 měsíců páteř kromě ocasních obratlů, trnových a příčných výběžků krčních, hrudních a bederních obratlů a středového hřebene křížové kosti a křídel křížové kosti, avšak včetně míšních nervových uzlin zvířat starších 30 měsíců mandle, střeva od dvanácterníku ke konečníku a okruží zvířat jakéhokoli stáří b) pokud jde o ovce a kozy, lebka včetně mozku a očí, mandle a mícha zvířat, která jsou starší než 12 měsíců nebo která mají v dásních prořezaný trvalý řezák slezina a ileum zvířat jakéhokoli stáří

Vyšetřování skotu na BSE Nařízení EP a Rady č. 999/2001 o stanovení pravidel pro prevenci, tlumení a eradikaci některých přenosných spongiformních encefalopatií Rozhodnutí Komise č. 709/2009, kterým se některým členským státům povoluje přezkoumat jejich roční programy sledování BSE Vyhláška č. 309/2011 Sb., o stanovení podmínek vyšetřování skotu na bovinní spongiformní encefalopatii v rámci prohlídky jatečných zvířat a masa

Materiál kategorie 2 hnůj, obsah TT uhynulá zvířata směsi VŽP jiné než MK1 a MK3

Materiál kategorie 3 nepoživatelné z prohlédnutého

LIKVIDACE VŽP materiál kategorie 1 materiál kategorie 2