Pro-obchodní inovace v životním pojištění od března 2015

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z podkladů ČRDM upraveno pro potřeby SH ČMS
Advertisements

HLÁŠENÍ ÚRAZU POSTUP.
Pojištění firemní flotily
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Kam může směřovat další vývoj eGovernmentu v ČR? Ondřej Felix, VP SPISu Pavel Kalášek, VP SPISu eGovernment – , Praha.
Komerční a nekomerční pojištění
Zpracoval: Ing. Jiří Stonawský
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_32_14 NázevZajištění ve finančních produktech Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_14_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Právní aspekty podnikání pojišťoven
1 UNIQA slaví 15. výročí působení v ČR Slavíme narozeniny ! Ale dárky dostanete Vy a Vaši klienti !
Komerční pojišťovna.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Pojistné události.
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015 S platností od vám přinášíme další vlnu novinek Hypotéka pro cizince:  pro získání hypotečního úvěru u ČS pro cizince.
Spojujeme software, technologie a služby Shrnutí roku 2009 OKinfo Kamil Štanda Vedoucí konzultant
SEMINÁRNÍ PRÁCE Z PŘEDMĚTU POJIŠŤOVNICTVÍ TÉMA: PRODUKTY ŽIVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ-KAPITÁLOVÉ ŽIVOTNÍ A INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
Úrazové a další doplňkové pojištění v rámci pojištění osob Marián Belko Petr Slezák.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Bankopojištění (bank-assurance) Markéta Suchomelová.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Informace k novému SW, práce s elektronickou žádostí Michaela Hofštetrová Knotková.
Veřejná služba 2017.
Generali – BELLA VITA.
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Active Life Rychlé představení… Rizikové životní pojištění
PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ
Nemocenské a další sociální dávky v ČR
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Obsah prezentace Požadavky u kterých dochází ke změně v procesu
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Komerční pojišťovna.
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Distribuční portál (DIP)
HYPOTEČNÍ NOVINKY NA BŘEZEN 2015
DALŠÍ HYPOTEČNÍ NOVINKY NA ZÁŘÍ 2015 Pojištění nemovitosti
Jméno a příjmení dítěte:……………………………………………………………………………………………………….
Investiční životní pojištění novinky říjen 2017
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Jak počítá analyzátor - výdaje
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
PředOCEnění.
Transkript prezentace:

Pro-obchodní inovace v životním pojištění od března 2015 Tým Allianz Březen 2015

Shrnutí: Pojišťovna Allianz považuje životní pojištění za strategicky důležitou oblast a věnuje maximální pozornost při zavedení pro-obchodních změn s cílem zvýšit hodnotovou nabídku v životním pojištění pro všechny distribuční kanály. Od března 2015 dochází k 1. fázi implementace pro-klientských změn v klíčových oblastech: oceňování ŽP, likvidace ŽP, uživatelsky příjemnější proces sjednání a zavedení principů jednoduché komunikace klientům / získatelům. 2. fázi inovací v ŽP intenzivně připravujeme na květen 2015, kdy budou představeny i pro-obchodní úpravy v produktech, představíme aplikaci Allex pro jednoduché zadávání ŽP změn a mnohé další novinky na podporu ŽP. Obsah: 1. Allin - zjednodušení sjednání Slide 3-4 2. Oceňování - ŽP Slide 5 3. Likvidace - ŽP Slide 6-7 4. Kontakty na provoz Slide 8 5. Komunikace ŽP Slide 9-10 6. Aktivity na podporu ŽP v r. 2015 Slide 11

Allin: zjednodušení sjednání pojistky 3. Změna pořadí záložek: nejprve údaje pro výpočet pojistného, necenotvorné údaje (např. adresa, RČ, číslo OP, …) až následně 1. Analyzátor pro každou pojištěnou osobu vč. doporučení pojistných částek! 2. Použití analyzátoru je volitelné ! 4. Automatický přenos částek do nabídky pojištění! Spuštěno

Allin: zjednodušení sjednání pojistky 5. Zpřehlednění připojištění: rozdělení na Základní vs. Doplňková! 6. Nová záložka „Veřejné přísliby“: stručný popis + platnost „Rytmus 5.0_nový“: V případě, že máte rozpracovanou nabídku, otevře se Vám ještě ve starém designu. Spuštěno

Pro-klientské změny v oceňování ŽP Od března 2015 zavádíme nově pro-klientské změny při přijímání ŽP pojistek do pojištění. Mezi hlavní novinky patří: nebude vyžadována lékařská zpráva u klientů nad 60+, kteří mají čistý zdravotní dotazník. nebude vyžadována lékařská zpráva u smluv, kde je potřeba lékařská prohlídka, pokud se klient neléčí u odborného lékaře nebo není sledován pro nějaké onemocnění. nebudou uplatňovány výluky na loketní klouby a zánártní a záprstní kůstky, pokud nejsou trvalé následky nově bude v intervencích uveden důvod výpovědi připojištění / pojistné smlouvy rovnou z taxace bude přijímáno vyjmenovaných 22 zdrav. potíží (nemocí), pokud nebudou kombinované s dalšími zdrav. potížemi či vysokými poj. částkami pokud má klient hypotéku, bude benevolentnější posouzení finančního rizika u poj. částky na smrt. Tato informace musí být na od. oceňování sdělena - individuální řešení. u VIP klientů (vysoká propojištěnost klienta, ↓ŠP, ↑objem pojistného) bude možné individuální „přeposouzení“ např. některých výluk , přirážek či snížení poj. částek. Zatím je vždy na individuálním posouzení a jako v předchozím případě platí, že je potřeba info o „VIP“ zaslat na odd. oceňování. pokud bude zaslán dopis na klienta se žádostí o doložení nálezu, půjde vždy jako příloha intervence pro informaci pečovateli Spuštěno !

Pro-klientské změny v likvidaci ŽP V rámci likvidace ŽP se nově „změkčují“ a zjednodušují pravidla ve prospěch klienta. Změny jdou napříč celou metodikou, mezi ty nejdůležitější patří: U PŘIPOJIŠTĚNÍ DENNÍHO ODŠKODNÉHO: a) Povinností pojištěného je: Bezodkladné nahlášení škody a to nejpozději 1 měsíc po ukončení léčení. Vyhledání lékaře do 10 dní od úrazu Porušení povinnosti opravňuje likvidaci ke snížení pojistného plnění. NOVĚ : Snížení pojistného plnění nebude plošně uplatňováno, klient bude na porušení povinnosti pouze upozorněn v závěrečném dopise. b) Produkty cca do r. 2005 (např. Program Budoucnost, Mladá rodina) Podmínkou vzniku nároku na pojistné plnění za úraz je vystavení pracovní neschopnosti. NOVĚ : Doklad o pracovní neschopnosti nebude vyžadován. c) Výpis ze zdravotní pojišťovny NOVĚ : Bude vyžadován pouze u úrazů měkkých tkání kolene (ne zlomeniny) v prvním roce trvání pojištění. d) Sjednání denní dávky u dětí nad limit 500,- Kč  U 1 škody dítěte bude plnění vyplaceno v plné výši dle sjednané denní dávky. V závěrečném dopise informace o úpravě denní dávky. 1. Spuštěno !

Pro-klientské změny v likvidaci ŽP e) Doložení lékařských zpráv k úrazům: Povinnosti pojištěného je prokázat minimální 8 denní dobu léčení, a to doložením zprávy z prvního a následného ošetřeni / kontroly. NOVĚ: u oceňovacích položek nad 29 dní je požadovaná pouze zpráva z prvního ošetření úrazu k tomu, aby mohlo být vyplaceno plnění dle příslušné oceňovací tabulky ‎u oceňovacích položek nižších jak 29 dní je nutné i nadále doložit zprávu z prvního i následného ošetřeni f) Sjednocení degrese na 28 dnů: Dosud odlišná degrese u jednotlivých produktů 35 nebo 28 dní v prvním roce nebo po celou dobu pojištěni NOVĚ: Jednotná degrese 28 dní pouze v prvním roce pojištění u všech produktů, kterých se degrese historicky týkala. PŘIPOJIŠTĚNÍ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI: a) Povinností pojištěného je nahlášení škody a to nejpozději 3 dny po uplynutí odkladné doby Porušení povinnosti opravňuje likvidaci k pojistnému plnění až po dni nahlášení škody. NOVĚ : Toto omezení nebude plošně uplatňováno, klient bude na porušení povinnosti pouze upozorněn v závěrečném dopise. b) Výpis ze zdravotní pojišťovny NOVĚ : Nebude plošně vyžadován. Pouze u škod s podezřením na pojistný podvod či účelové sjednání. ! Pozn. Vše výše uvedené neplatí, pokud bude podepření na pojistný podvod, případně účelové sjednání smlouvy! 2. Spuštěno !

Důležité kontakty na provoz ŽP 1. Oceňování ŽP: E-mail: ocenovani@allianz.cz - odpověď do 24 hodin ve všední dny Tel.: 224 405 841 - přímá plovoucí linka Taxace a změny ŽP: E-mail: zivot@allianz.cz - předán ke zpracování do 24 hodin Tel. taxace: 224 405 401 - přímá plovoucí linka Tel. změny: 224 405 152 - přímá plovoucí linka Likvidace pojištění osob: Škoda s již přiděleným likvidátorem: na E-mail likvidátora: jméno.přijmení@allianz.cz Škoda bez přiděleného likvidátora: E-mail: likvidacezivot@allianz.cz Tel.: 224 405 489 - vedoucí týmu likvidace pojištění osob Tel.: 224 405 828 - manažera likvidace pojištění osob Likvidace zodpovídá dotazy pouze k existujícím škodám. Dotazy k výkladu pojistných podmínek prosíme směrovat na produktové oddělení. 2. 3.

Zjednodušení ŽP komunikace U hlavních ŽP rizik jsme připravili „obchodní pomůcku“ ve formě karet pro obch. zástupce a trenéry. Cílem je vysvětlit každé riziko max. ve 3 větách. Distribuce do obchodu v průběhu března 2015. 1. Spuštěno

Zjednodušení ŽP komunikace 2. 7 největších výhod ŽP Spuštěno

Důležité aktivity na podporu ŽP v r. 2015 Aktivita Termín Odpovídá Zpracování restantu ve správě smluv ŽP 3 / 2015 Jaroslav Bezus 1. Pro-obchodní změny v ŽP produktech od 6 / 2015 Martin Podávka 2. Allex: 1 místo pro realizaci změn ŽP / NŽP, do konce roku 80% on-line změn do 12 / 2015 Jaroslav Bezus 3. Pro-klientská likvidace ŽP od 2 / 2015 Hana Páleníková 4. Pro-klientské oceňování ŽP od 8 / 2015 Jaroslav Bezus 5. Dynamické tisky ŽP / tisk jen potřebných polí, úspora papíru / od 10 / 2015 Martin Podávka 6.

VÁŽÍME SI VAŠEHO OBCHODNÍHO PŘÍNOSU PRO ALLIANZ !