1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1. Současnost a budoucnost podpory VaVaI Miroslav Janeček člen předsednictva Praha 2. dubna 2015.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
O PTIMALIZACE PROCESŮ ÚOOÚ Projekt je financován z prostředků strukturálních fondů Evropských společenství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Závěrečná konference projektu
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

1

Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře Research Forum, Vysoké Tatry 22. dubna 2015

TA ČR základní informace Organizační složka státu s vlastní rozpočtovou kapitolou Zřízena v roce 2009 ze zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu, experimentálního vývoje a inovací jako nástroj reformy systému VaVaI Hlavní činnosti – Podpora aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací – Podpora spolupráce a komunikace mezi VO a aplikačním sektorem – Snížení roztříštěnosti účelové podpory v ČR – Přispívat ke zvyšování konkurenceschopnosti a hospodářskému růstu ČR Rozpočet na rok 2015: CZK

Výzvy pramenící z činnosti TA ČR Dynamicky rostoucí agentura = nutnost nastavení procesů, řízení lidských zdrojů, systému fungování Výběr projektů = zefektivňování systému výběru projektů a jejich kontroly při realizaci Znalosti prostředí = nutnost analytických podkladů, mapování inovační kapacity a dalších aktivit vedoucí ke zefektivnění aktivity TA ČR a celého systému VaVaI

Kde najít prostředky pro tyto výzvy? Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Prioritní osa 4 – Veřejná správa a veřejné služby – Financování aktivit vedoucí ke zefektivnění činností státních organizací – Zkvalitňování tvorby a implementace politik – Nastavování lepšího fungování státních úřadů ve smyslu Smart Administration TA ČR v roli příjemce, nikoliv pouze poskytovatele

3 projekty v realizaci Projekt Rozvoj – Zvýšení výkonnosti a kvality prováděných věcných agend TA ČR – 18 měsíců ( – ) – Kč Projekt Sektorové služby - Zefektivnit a zkvalitnit činnosti TA ČR jako subjektu veřejné správy v oblasti podpory VaVaI – 14 měsíců ( – ) – Kč Projekt Zefektivnění – 16 měsíců ( – ) – Kč

Projekt Rozvoj Nastavení procesního řízení TA ČR Nastavení systému přijímání a dalšího rozvoje lidských zdrojů, včetně vzdělávání a odborných školení Nastavení vnitřní dokumentace (směrnice, pokyny) Nastavení procesu pro tvorbu strategických dokumentů, včetně tvorby strategie TA ČR = Efektivnější řízení agentury, jasné rozdělení rolí a odpovědnosti

Projekt Sektorové služby Přiblížení se modelu agentur typu TEKES či MATIMOP – vytvoření systému interních hodnotitelů Pilotní ověřování interních hodnotitelů (6 odborníků) během hodnocení projektů a jejich realizace Budování odborné kapacity uvnitř TA ČR = Úspora nákladů na odborné komise, eliminace rizika střetu zájmů, značné snížení časových prodlev

Projekt Zefektivnění Zmapování a posouzení významu VaVaI ve strategických dokumentech veřejné správy Nastavení nového rámce pro odbornou podporu státní správy Nastavení a založení analytických služeb v rámci TA ČR Zefektivnění spolupráce s externími experty TA ČR Vytvoření a ověření platformy pro inovační politiky Zefektivnění poradenských služeb v rámci TA ČR Zvýšení informovanosti veřejné správy o inovacích a nastavení systému vzdělávání zaměstnanců organizací veřejné správy v oblasti VaVaI = Lepší fungování činností v rámci TA ČR, ale i příspěvek k efektivnějšímu nastavení systému řízení VaV v ČR

Zkušenosti ke sdílení TA ČR je otevřena o svých zkušenostech mluvit a předávat je. Například se jedná o: Zkušenosti agentur v rámci TAFTIE jako součást zpracovaných analýz Procesní model, model řízení lidských zdrojů, model připravovaného informačního systému Vytváření strategických dokumentů a jejich provázanosti, včetně EU úrovně

Děkuji za pozornost! Web: Facebook: LinkedIN: Twitter TA ČR: YouTube: Google+: