Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783. TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Advertisements

Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Grafický editor GIMP (5) použití režimu vrstev Součet „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
X EXEL.
Grafický editor GIMP (13)
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Grafický editor GIMP (3)
Grafický editor GIMP (13)
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
Grafický editor GIMP (10) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a.
Návod na složení jména z písmenkových log
Lupa Tlačítko Lupa umožňuje zvětšit část obrázku. Klepněte na tlačítko Lupa a vyberte úroveň přiblížení pod panelem nástrojů. V obrázku se lze pohybovat.
Inovace bez legrace CZ / /01
GIMP – úpravy fotografií
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Ing. Bohuslava Vitekerová
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… „Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Grafický editor GIMP (6)
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Informatika GIMP – zajímavé nadpisy
Grafický editor GIMP (2)
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Grafický editor GIMP (2)
OŘEZ VY_32_INOVACE_GR_796. Oříznutí obrázku Oříznutí snímku provádíme nejčastěji pří použití nástrojů Rotace a Perspektiva nebo chceme-li změnit poměr.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Přemístění části obrázku klonováním VY_32_INOVACE_GR_797.
Vyrovnání horizontu VY_32_INOVACE_GR_794. Vyrovnání horizontu obrázku Pokud se nám při expozici snímku nepodařilo srovnat fotoaparát s vodorovnou linií.
Změna velikosti obrázku
Barvy VY_32_INOVACE_GR_788. BARVY Barva popředí a pozadí - jejich nastavení Barva popředí a pozadí slouží k nastavení barev nástrojů, které ji používají.
Kreslicí nástroje VY_32_INOVACE_GR_786. KRESLICÍ NÁSTROJE 1. Plechovka - slouží k vyplňování výběru barvou nebo vzorkem. Nastavení: Režim - standardně.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Grafický editor GIMP (5) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
VY_32_INOVACE_GR_789 CD- OBAL. Zadání: vytvořte obal na CD použijte 5 fotografií (každou v samostatné vrstvě) vložené obrázky upravte pomocí nástrojů.
Grafický editor GIMP (12) Reliéf pomocí mapy vyvýšení, logo… Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Perspektiva VY_32_INOVACE_GR_790.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
- Výběry VY_32_INOVACE_GR_782. VÝBĚRY Vytvořením výběru rozdělíme obrázek na dvě části: aktivní = výběr = ta část, na které budeme provádět úpravy neaktivní.
Grafický editor GIMP (6) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Obrázky po stole VY_32_INOVACE_GR_790. OBRÁZKY ROZHÁZENÉ PO STOLE Zadání: Uspořádejte obrázky tak, aby působily jako náhodně rozházené po stole. Obrázkům.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Práce s grafickým programem GIMP
Grafický editor GIMP (2)
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (3)
Grafický editor GIMP (12)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Grafický editor GIMP (10)
Rastrová grafika Základy práce s rastrovým editorem – program Gimp, ukázka č. 1 – „Hvězdné nebe s planetou“
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Grafický editor GIMP (5)
Odstranění drátů VY_32_INOVACE_GR_793.
Grafický editor GIMP (6)
Digitální učební materiál
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
(nabídka kreslících nástrojů)
Grafický editor GIMP (5)
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Grafický editor GIMP (6)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Úloha - tlačítko VY_32_INOVACE_GR_783

TLAČÍTKO Zadání - vytvořte obrázek tlačítka GIMP: Postup: 1. Vytvoříme nový soubor o velikosti 88 x 31 pixelů, s průhledným pozadím

3. Zobrazení  Nový pohled Zobrazení  vypneme Zobrazení výběru 2. Potvrdíme volbu Budiž a pomocí lupy obrázek zvětšíme:

4. Vytvoříme obdélníkový výběr, jehož hranice budou 2 pixely od okrajů obrázku (tj. velikost výběru 83 x 27 pixelů) Začneme v levém horním rohu; pozici kurzoru (2,2) ukazuje stavový řádek: 5. Výběr vybarvíme černou barvou pomocí nástroje Plechovka

6. Teď výběr zmenšíme pomocí příkazu Vybrat  Zmenšit o 1 pixel 7. Delete  vymažeme výběr

8. Plechovka  Vyplnit barvou pozadí (bílá) 9. Upravíme okraje tlačítka tak, abychom vytvořili stín Vybrat  Vše Tužka  Stopa - na kreslení linky použijeme stopu o šířce 1 pixel - např. Circle Okno  Připojitelné dialogy  Palety - zobrazí se okno s nabídkou barev

11. Vybereme paletu Grays Tužkou vytvoříme linky - podél levého a horního okraje barvou Gray 90

13. Podél pravého a spodního okraje vytvoříme linku tmavou barvou - Gray Vybereme oblast uvnitř tlačítka a vyplníme ji lineárním barevným přechodem - Mísení

Barevný přechod uděláme např. z barvy Gray 31 do bílé barvy; přitom táhneme kurzorem zdola nahoru:

16. Otevřeme panel vrstev (Ctrl+L) a posuneme vrstvu Pozadí výše: 15. Do aktuálního souboru vložíme obrázek, který je v přiloženém souboru: Soubor  Otevřít jako vrstvy.... tlacitko vlozit.xcf Posunutí vrstvy: vybereme příslušnou vrstvu (je podbarvená) pomocí šipek ji přemístíme

Hotové tlačítko vypadá takto:

PRACOVNÍ LIST - úkol 1.Vytvořte tlačítko podle uvedeného postupu.

Literatura: VYBÍRAL Josef: GIMP uživatelská příručka, Computer Press, Brno, 2004 MODR Vlastimil: 333 tipů a triků pro GIMP, Computer Press, a. s., Brno, 2010