RODINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Advertisements

(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VÝRAZ OBLIČEJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Zelenina a stín Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Rozklad mnohočlenů na součin
Příprava na lomené výrazy
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Řekni, proč se tomu směju?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VYBER, CO NA OBRÁZEK NEPATŘÍ. ŘEKNI PROČ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
JÍT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
RODINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sýr a myška Na snímcích 2, 3, 4 a 5 jsou kartičky určené k vystřižení a zalaminování. Dítě pracuje dle pokynů: Podej mi myšku, která je vedle sýra atd.
SVĚT KOLEM NÁS Pojmenuj jednotlivé obrázky, které jsou zobrazeny na každém snímku, a označ je obecným pojmem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Interaktivní třídění domovního odpadu.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
SLEPICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Konstrukce pravoúhlého trojúhelníku pomocí Thaletovy kružnice,
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
PRASE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Příprava na lomené výrazy
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Třídíme podle dvou kritérií
MEDVĚD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
KRÁLÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
Najdi dva stejné obrázky
Název učebního materiálu
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
VE MĚSTĚ Popiš, co vidíš na následujícím obrázku.
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Černý Petr 1−10 Pomůcka se skládá z 21 karet. Na deseti kartách jsou čísla od 1 do 10, na deseti kartách jsou odpovídající skupiny teček a na poslední.
Transkript prezentace:

RODINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

V rodině žijí jednotliví členové: dědeček s babičkou,tatínek s maminkoua jejich děti.

V domečku u lesa bydlí tato rodina. Dokážeš pojmenovat členy této rodiny? Proč tu není dědeček? Seřaď děti podle jejich věku. Kdo, kromě lidí, je ještě členem této rodiny? Kolik vnoučat má babička? Kolik členů má tvoje rodina?

V rodině si všichni pomáhají. Povídej, co dělají jednotliví členové této rodiny na obrázcích. Pomáháš doma svým rodičům?

Po dokončení domácích prací a povinností přichází čas na zábavu a odpočinek. Povídej, jak tráví volný čas lidé z této rodiny.

V rodinách nežijí pouze lidé, ale i zvířátka. Dospělí jedinci se starají o svá mláďata tak dlouho, než se osamostatní.

Pepíček se ztratil v lese. Pomůžeš mu najít cestu k rodičům?

Čí jsem Já jsem táty, já jsem mámy, To je dobře, že jsem s vámi. Vy jste moji, já jsem váš… Táto, tati, jak se máš? Mámo, mami, jak se máš? Zdroj textu: ŽÁČEK, Jiří; ZMATLÍKOVÁ, Helena. Slabikář. 6. vydání, rozšířené. Všeň : Alter, ISBN s. 122.

Citace obrazového a tištěného materiálu: Snímek 1 Strom[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Květina[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Slunce[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Tráva[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Rodinný dům[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Snímek 2 Prarodiče[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Tatínek[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Maminka[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Chlapec[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Mimino[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Dívka[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Snímek 3 Babička[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Maminka, dítě[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Tatínek[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Chlapec [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Díětě sedící[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Pes[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Snímek 4 Zahradničení[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Snímek 5 Vaření[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Snímek 6 Děti s míčem[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Dívka se psem[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Jezdící dívka[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Maminka[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Tatínek[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Snímek 7 Tučňáci[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Medvědi pol.[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:.

Snímek 8 Chlapec[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Stromy[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Maminka, dítě[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Tatínek, dítě[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Snímek 9 Chlapec[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Balonky[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:. Ornament[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW:.