Metodický a supervizní seminář k praxi IV. 15. února 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Metodický a supervizní seminář k praxi III. 6. září 2011.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI 7. února 2013.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Sociální práce s rodinou 3
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
Sociální patologie SCPT SCPA
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
Struktura zápisu porady
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Praxe ve Věznici Karviná
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 2. září 2014.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Denní stacionáře.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Praxe v Německu – Rotenburg –
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Doksy 21. – 22. září 2017.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení Harrachov
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Městská knihovna jevišovice
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
PSB_999 Seminář studentské psychologické organizace
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Novinky v předškolním vzdělávání
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Dobrovolnické programy
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Transkript prezentace:

Metodický a supervizní seminář k praxi IV. 15. února 2011

Program 1. Organizační záležitosti Výběr praxe (cílové skupiny + úřad) Průběh praxe (kontakt s pracovištěm, individuální plán praxe, docházka, hodnocení) Zpráva z praxe 2. Společný závěrečný seminář

VÝBĚR PRAXE 5 CÍLOVÝCH SKUPIN 1. děti 2. mládež 3. dospělí 4. senioři 5. handicap + ÚŘAD úřady městských částí sociální odbory OSPOD oddělení sociální prevence asistent pro činnost národnostních menšin při výběru číst pozorně informace v kartě zařízení

PRŮBĚH PRAXE PŘED PRAXÍ: Po uzavření balíku zkontaktovat pracoviště Domluvit se na: pracovní době individuálním plánu praxe specifických požadavcích pracoviště

PRŮBĚH PRAXE NA PRACOVIŠTI: Ideálně vše domluvit na začátku praxe. Počet odpracovaných hodin + pracovní doba Individuální plán praxe Hodnocení NOVĚ: HODNOCENÍ SE POVINNĚ ODEVZDÁVÁ Minimálně s potvrzením odpracovaných hodin

PRŮBĚH PRA XE: co dělat když... ONEMOCNÍM Pokud jsou odpracované alespoň 3 dny, je možné zbylé hodiny odpracovat v náhradním termínu Pokud jsou odpracované méně než 3 dny, je třeba opakovat praxi celou Ihned kontaktovat koordinátora na pracovišti i ve škole ????????????????????????????????????????? KOMUNIKOVAT

ZPRÁVA Z PRAXE Informace o organizaci – pozor na její správné zařazení Formulovat, zda byly splněny cíle praxe (porovnat s individuálním plánem praxe) Sebereflexe Brát si ponaučení z komentářů vyučujících ZPRÁVU ODEVZDAT DO 14 DNŮ

ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 31. května v Aule Každá skupina program v délce 50 minut. Přesné znění programu spolu s požadavky na technické zázemí předat do konce března skupině A.

ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Lidé na okraji společnosti Skupina A Marie Vorlové Téma: Ženy bez domova Zajištění: Organizace konference Koordinátoři: T. Matějovská, T.Jirková Skupina B Ivany Čihánkové Téma: Prevence sociálního vyloučení u multiproblémových rodin Zajištění: Prostory a technika Koordinátoři: H. Esterlová, V. Houška Skupina C Radka Kuchaře Téma: Sociální vyloučení v důsledku náhlé životní krize Zajištění: Občerstvení Koordinátoři:V.Hrdličková,T.Provazníková Skupina D Lucie Hubertové Téma: Začlenění do společnosti lidí s duševním onemocněním -schizofrenie Zajištění: Propagace Koordinátoři:D.Molnárová,R.Kapalínová

Děkujeme za pozornost