TEAM BUILDING Tým je skupina lidí pracujících za společným cílem. Team Building je proces umožňující, aby skupina lidí dosáhla svého cíle. Je to tudíž.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
DĚTSKÝ SVĚT LVÍČEK. KDO JSME Dětský svět Lvíček patří k nejmodernějším zábavným parkům v Evropě na ploše 1250 m2. Můžete u nás prožít nezapomenutelný.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Vlivy vnějšího a vnitřního prostředí
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Projekt empirického výzkumu
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Mentoring pro začínající vědkyně a vědce Kateřina Cidlinská Národní kontaktní centrum – ženy a věda Sociologický ústav AV ČR, v. v. i.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Firemní kultura - změna motivační strategie
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vnímání kompetencí pracovníků s dětmi a mládeží ze strany zaměstnavatelů a vzdělavatelů Mgr. Radek Hanuš, Ph.D. FTK UP Olomouc Fakulta tělesné kultury.
Marie Borecká, Kristina Ficencová 6. kruh, 1. ročník VSRR
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
1 Měření efektů manažerských vzdělávacích a rozvojových aktivit Štěpán Galbavý Partner Inventa,s. r. o.
Systém 360° zpětné vazby v Cabot Corp.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Úvod do managementu 1. seminář
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
Jazyková příprava Skupiny ČEZ
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Otázky a dilemata. Komu? Dítě, žák, pedagog, pracovníciDítě, rodiče, pečovatelé Kde? Škola, poradenská instituceDomácí prostředí Kdy? Chování je nefunkčníNastane.
LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Přibyslav Mgr. Marie Linhartová
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
ZÁKLADY DIDAKTIKY SPORTOVNÍCH HER OSP
Da Vinci robotic surgical system
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Přednáška č.1 Školský management Mgr. Jana Kratochvílová.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Trainee new life for waste. VIZE CÍLE VIZE VIZE HODNOTY CÍLE.
Assessment centrum.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
I. zasedání ŘV MAP Hlučínsko východ 25. Ledna 2016.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
. Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA – pro Magistrát města Frýdku-Místku Dolní Lomná zpracovala: Lucie Dužíková Manažerské dovednosti.
Klíčové faktory(zdrojevlivu):  formální: míra moci a postavení v hierarchii  neformální: množství konexí a neformální autorita Struktura organizace.
DIDAKTICKÁ SIMULAČNÍ HRA: OSTROV Autorka: Petra Vaňková.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Přednáška Akce: Přednášející: RNDr. Věra Palkovská | starostka | město Třinec| TFM Město Třinec a Facility Management.
Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů Ing. Miloš Krejčí
Zapojení a integrovaný multidisciplinární tým Jane Bruton Clinical Research Nurse.
Stanovisko SKAV k problémům kázně ve školách.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Million Leaders Mandate
Proč tým: (úvod) Podobenství o církvi
Assessment centrum.
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
České Budějovice, červen 2016
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Assessment centrum.
Organizace jako seskupení skupin – týmy
Doc. PhDr. Věra Linhartová, CSc.
Transkript prezentace:

TEAM BUILDING Tým je skupina lidí pracujících za společným cílem. Team Building je proces umožňující, aby skupina lidí dosáhla svého cíle. Je to tudíž manažerský problém. Nejúčinnější formou budování týmu je, když probíhá jako manažerská poradenská aktivita, tedy nejen jako záležitost čistě tréninková (ačkoliv je role tréninku součástí programu Team Building). Co je Team Building? T ogether (společně) E veryone (všichni) A ccomplishes (dosáhneme) M ore (více)

TEAM BUILDING Formy Team Building Rozsah Co se mění Individuální1 osobaIndividuální dovednosti a vnímavost Malý tým2-12 osobVztahy mezi osobami Týmové ostrovy2 nebo více týmůVztahy mezi týmy Organizace15 a více osobKultura organizace

TEAM BUILDING Kde se Team Building používá Team Building je opatření, které má pomoci skupině lidí stát se rychle efektivním týmem a efektivním zůstat. Může být použit ve všech projektech.

TEAM BUILDING Jak se Team Building používá Seznámení, orientace Výhled Pracovní pozice Plánování První krok A n a l ý z a v ý s l e d k ů