Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

•Satelitní komunikace – řešení pro jednotky na cvičišti i na bojišti, nezávislé na terénu, přímé linky do štábů - bez přepojování. Záložní linky pro pozemní.
a Internetové dispečinky
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
HelpDesk – Celní správy ČR
Bezpečný a plnohodnotný život pro všechny !. Necítíte se bezpečně, když jste sami? Kdo Vám pomůže, když upadnete? Bojíte se někdy vyjít sami ven? Máte.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Útvar krizového řízení
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Společnost pro trvale udržitelný život – diskusní seminář Praha
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Integrovaný záchranný systém v Moravskoslezském kraji
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
Společnost Eurotel a Integrovaný záchranný systém.
Microsoft System Center Operations Manager
Miroslav Smyčka Portfolio činností.
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Celostátní informační podpora krizového řízení
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Miroslav Nečas.  Budoucnost nebude patřit těm, kteří informace vytváří nebo přenáší, ale těm, kteří ovládají nástroje na jejich filtrování, prohledávání.
Jan Křečan ISSS 2005 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
System Management.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Linka 800PRAHA1 nová kvalita komunikace úřadu s občany
GSM Lift Watch.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Informační podpora při krizovém řízení
GSM Lift Watch. Požadavky zákazníka – Snadná komunikace z kabiny výtahu – Bezdrátové spojení z kabiny výtahu – Dálkové nastavení a ovládání pomocí SMS.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Cisco Informační systém pro město a jeho organizace Mgr. Tomáš Lechner.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
ISSS 2006, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Technické řešení PostSignum QCA
29. března 2004ISSS 2004, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada,
Využití služby iMUNIS SMiS při jarních povodních 2006 Ing. Jiří Abrle, Město Poděbrady Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o. případová studie.
SOLVIT neformální systém řešení sporů na vnitřním trhu Setkání center na MPO
Internet široký a bystrozraký Petr Novák - Computer Help.
ISSS 2005, Hradec Králové1 iMUNIS SMiS – aplikace na OÚ Lety Jiří Hudeček, Obec Lety Ivana Melicharová, Obec Lety Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
T-Mobile Moje Info Možnosti využití SMS v komunikaci s občany.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o. XXI. Seminář STMOÚ, Ostrava května 2011 T-MAPY spol. s r.o.
Důvody vypsání výběrového řízení na připojení města k internetu 1) Firma Logicprim s.r.o. neplní dlouhodobě smluvní závazek na záložní bezdrátové připojení.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
MM – system s.r.o. MM - system s.r.o Prezentace společnosti.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Dotkněte se inovací OP VK 51 CZ.1.07/1.3.00/
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
2N® Omega Series 2N TELEKOMUNIKACE a.s..
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
AMDS Automatic Message Delivery System (Automatický systém odesílání hlasových zpráv) Systém pro svolávání JSDHO pomocí hlasových zpráv na mobilní telefony.
Strategie regionu, obce
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Výročná konferencia k Operačnému programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – listopad 2009, Bořetice.
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích T-Mobile SMS Connect Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích

Požadavky krizového řízení monitorování situace získání, zpracování a analýza dat rychlé a cílené doručení informací na státní orgány a občany

Výhody sítě GSM dostupnost na celém území vysoká stabilita v krizových situacích možnost rychlého a operativního vyřešení technických problémů

Využit mobilní komunikace při povodních přenos dat z monitorovacích zařízení informování zodpovědných osob informování ohrožených osob – povodňové plány komunikace situace mezi širokou veřejnost

Výhody SMS v případě krize rychlost jednoduchost dostupnost na celém území ČR i v zahraničí hromadná distribuce informací

T-Mobile SMS Connect profesionální nástroj pro rozesílání a příjem SMS hromadné rozesílání SMS jedno číslo pro zákazníky všech operátorů automatické zpracování příchozích SMS dle obsahu zprávy možnost napojení na interní systémy

T-Mobile SMS Connect připojení PC k SMS centru T-Mobile přes Internet virtuální číslo vysoká kapacita přenosu SW pro práci s SMS

Příklad využití v krizovém řízení Internet Síť T- Mobile pracovník krizového štábu Ostatní sítě monitorovací zařízení

Příklad využití v krizovém řízení klidový stav: přenos dat formou SMS z monitorovacího zařízení zpracování informací informování zodpovědného pracovníka zveřejnění aktuálního stavu např. na internetu

Příklad využití v krizovém řízení krizový stav: přenos dat formou SMS z monitorovacího zařízení zpracování informací informování zodpovědného pracovníka a členů krizového štábu svolání povodňového orgánu rozeslání SMS na ohrožené občany informování široké veřejnosti

Využití mobilní komunikace při krizových situacích Dotazy? více informací na www.t-mobile.cz