Návrh metodiky pro tvorbu spádových obvodů školských zařízení s využitím geoinformační podpory Zpracovala: Lucie Tomášová Vedoucí diplomové práce: Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití Open Source GIS nástrojů ve výuce zeměpisu na střední škole
Advertisements

ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Mapy a geografické informační systémy
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
vedoucí oddělení IT, Digis, spol. s r. o.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Roman Hynčica Skupina: G562
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Marek Mihola fast10.vsb.cz/mihola/vyuka_is.htm
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Informační systém domů a bytů Havířova Prezentace Bakalářské práce Řešitel:Igor IVAN Vedoucí projektu: doc. Dr. Ing. Jiří Horák.
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Autor: Kateřina Konečná Vedoucí: Ing. Igor Ivan, Ph.D.
Vedoucí diplomové práce: Ing.Tomáš Peňáz Ph.D.
Analýza rozmístění prodejen a služeb na vybraném území
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
MALOOBCHOD 1. Maloobchod – podstata, vývoj, úloha
Vnímání nebezpečných oblastí obyvateli Ostravy
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Analýza nabídky využití volného času ve školských zařízeních MSK Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel: Ludmila Adamcová Skupina: G 562 Diplomová.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
Autor: Lukáš Kalousek Vedoucí projektu: Dr. Ing. Bronislava Horáková
Geoinformatika Presentace diplomové práce Využití mapového serveru ArcIMS pro dynamické generování statistických map v prostředí WWW Vedoucí práce : Ing.
Diplomová práce Autor: Ondřej Renner
Využití registru sčítacích obvodů ČSÚ pro lokalizaci subjektů na úřadech práce Vedoucí projektu: doc.Dr.Ing. Jiří Horák Konzultant projektu: Ing. Libor.
Webová mapová aplikace pro odbor školství MSK Bc. Michal Samiec Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava.
Kartografie v ArcGIS.
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Vysoká škola báňská-Technická universita Ostrava Fakulta hornicko-geologická Institut ekonomiky a systémů řízení Diplomová práce GIS Vliv dopravní dostupnosti.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Analýza dojížďky studentů na VŠB – TU Ostrava
Prostorová databáze lázní v České republice
Mgr. Michal LOUTHAN Katedra geoinformatiky, UP Olomouc
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
Bezbariérovost občanské vybavenosti centra města Ostravy Ing. Jakub ŠVRČEK Ing. Marek MIHOLA katedra Městského inženýrství FAST VŠB TU OSTRAVA GIS Ostrava.
Vzdělávací politika.
Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Prezentace ročníkového projektu Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Autor: Petr BALA Vedoucí: Dr.Ing.
Tvorba informačního systému cyklotras Královéhradeckého kraje Zadavatel: Krajský úřad Královéhradeckého kraje Vypracovala: Alice Joštová, G562 Vedoucí.
Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Ústav dopravní telematiky Geografické informační systémy Doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D.
Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek vedoucí projektu DRG Restart.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Institut Celoživotního Vzdělávání
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Autor: Bc. Lucie Nechvátalová Vedoucí: Ing. Ondrej Stopka, PhD.
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Geografické informační systémy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Návrh metodiky pro tvorbu spádových obvodů školských zařízení s využitím geoinformační podpory Zpracovala: Lucie Tomášová Vedoucí diplomové práce: Ing. Tomáš Peňáz, Ph.D.

Úkoly 1 1. Seznámit se s teoretickými východisky úlohy síťové analýzy alokace zdrojů a dále rovněž s dostupnými implementacemi nástrojů pro její řešení. Shromáždit informace o využití těchto nástrojů pro návrh a následnou optimalizaci spádových obvodů školských zařízení.

Úkoly 2 2. Na základě platné legislativy a struktury existujících dat, spravovaných institucemi veřejné správy, navrhnout metodiku pro stanovení spádových obvodů škol. Při návrhu metodiky se zaměřit na obce s několika základními školami. 3. Navrženou metodiku ověřit pro školy konkrétní obce nebo jejího městského obvodu či městské části. Návrh spádových obvodů a ověření jejich vhodnosti dokumentovat v práci.

u Tematická vrstva uliční sítě v digitálním tvaru u Tematická vrstva budov v digitálním tvaru u Databáze adres žáků žijících v Ostravě - Porubě u Databáze adres žáků navštěvujících základní školy v Ostravě - Porubě u Tematická vrstva základních škol v Ostravě - Porubě Zdroje dat

Informace o projektu Výsledky stanovení spádových obvodů základních škol jsou určeny pro potřeby úřadu městského obvodu Ostrava–Poruba. Na území městského obvodu Poruba je 14 základních škol.

Metodika u nauka o metodě (postupu) vyučování v určitém oboru u nauka o metodě vědecké práce u pracovní postup

Zákon §14 obst. 1 zákona č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění zákona č. 139/1995 Sb.

Alokace zdrojů u Obecná metoda pro řešení síťových analýz u Vyhledává příslušné části dopravní sítě, které jsou dostupné v určitých časových, vzdálenostních či jiných intervalech z daného centra

Stanovení spádových obvodů 1 u Ohodnocení úseků ulic dobou chůze a určení bydliště žáka (geokodování) u Tvorba vektorových vrstev znázorňujících oblast dostupnou z jednotlivých základních škol (alokace zdrojů)

Stanovení spádových obvodů 2 u Rasterizace u Reklasifikace u Překryvné operace s využitím funkce minimum

Stanovení spádových obvodů 3 u Interpolace u Opakování celého procesu u Konečné určení spádových obvodů

Vytvoření kartodiagramu u Vygenerování souřadnic středů budov u Přiřazení souřadnic adresám bydlišť u Vytvoření souboru obsahujícího souřadnice bydliště a základní školy u Vytvoření kartodiagramu vektorového dosahového jednoduchého

u ArcView 3.2 u ArcGIS 8.1 (ARC/INFO, ArcMap) Použité programové prostředky

Použité informace u Møller-Jensen, L.: Data consideration for lacation- allocation modelling of public school districts in Copenhagen u Renner, O.: Geoinformační podpora návrhu hasebních obvodů v Moravskoslezském kraji u Nápověda k programu ArcGIS 8.1 u Zákon č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění zákona č. 139/1995 Sb.

Děkuji za pozornost