TAIEX Technical Assistance Information EXchange Hana Hrazdirová Ministerstvo financí Národní kontaktní místo pro TAIEX.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Celostátní síť pro venkov
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
SIGMA společná iniciativa OECD a EU. Co je SIGMA program podpory v rámci IPA a ENPI podpora a posílení systému řízení v rámci veřejné správy podpora socio-ekonomického.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
KA 03/9 Metodická setkání „Vzdělávací tržiště“ Mgr.Jaroslava Vaverková.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
EHP a Norské fondy Využití Fondů pro bilaterální spolupráci na národní a programové úrovni Tomáš Tesař Ministerstvo financí.
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Charakteristika a nástroje
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Michal Šperling - EUREDIS
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Podpora žadatelů Alice Kovandová Ministerstvo pro místní rozvoj
INTERNÍ AUDIT PROCESU INVESTIC
Vítejte na třetí místní konferenci
Komunitární program PROGRESS
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

TAIEX Technical Assistance Information EXchange Hana Hrazdirová Ministerstvo financí Národní kontaktní místo pro TAIEX

TAIEX = výměna zkušeností a technická pomoc krátkodobá pomockrátkodobá pomoc doplněk k ostatním formám pomoci EUdoplněk k ostatním formám pomoci EU semináře / workshopysemináře / workshopy studijní cestystudijní cesty mise expertůmise expertů školení na regionální úrovniškolení na regionální úrovni Střednědobá pomoc (např. peer reviews)Střednědobá pomoc (např. peer reviews)

Oblasti pomoci sladění, aplikace a vymáhání legislativy EU -Justice a vnitro -Vnitřní trh -Zemědělství -Životní prostředí, doprava, telekomunikace -Podpora místních a regionálních samospráv -Regionální vzdělávací programy -Screening – Černá hora -Střednědobá pomoc – zejména Kosovo a Island.. -Poptávka po expertech !!!

Spolupráce Poskytovatelé EK – DG EnlargementEK – DG Enlargement (Institution Building Unit) - koordinace - administrace - financování Experti z členských zemí EUExperti z členských zemí EU (pouze administrativa) Národní kontaktní místaNárodní kontaktní místa Příjemci IPA - kandidátské země - potenciální kandidátské země ENPI - sousedské země Chorvatsko Turecko-kyperská komunita Národní kontaktní místa

Jak to funguje 1.on-line žádost posouzení a schválení 2.hledání vhodného odborníka (databáze, stock exchange, NKM) 3.realizace 4.vyhodnocení

Jak se zapojit Burza expertůBurza expertů Databáze expertůDatabáze expertů Výzva NKMVýzva NKM

Účast ČR

Problémy ? „ Dobry den, odborniku malo,prace hodne :), …“ Nízké povědomíNízké povědomí Personální kapacitaPersonální kapacita Nepřipravenost expertů a systémuNepřipravenost expertů a systému „Politická vůle“„Politická vůle“

Řešení? „….. zkusim to znovu.“ Úzká spolupráce NKM a resortních kontaktních místÚzká spolupráce NKM a resortních kontaktních míst Aktivní přístupAktivní přístup Identifikace konkrétních problémů a jejich následné řešeníIdentifikace konkrétních problémů a jejich následné řešení

Děkuji za pozornost ! Užitečné adresy:Užitečné adresy: taiex taiex Dotazy:Dotazy: