Digital Earth Jan Čech, Jakub Gamrát. úvod ► Virtuální třírozměrný model planety Země s multimediální prezentací informací o uživatelem zvolené lokalitě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití cloudových služeb ve školství
Advertisements

Webové rozhraní pro datové úložiště
Připojení k internetu.
1IT PVY Klasifikace programového vybavení Ing. Jiří Šilhán.
Autoři: Jan Makovec Jana Vichrová Tomáš Zika Univerzita Hradec Králové Fakulta informatiky a managementu 2009/2010.
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Historie a princip INTERNET.
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Tvorba webových aplikací
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Povodňový informační systém Ing
Inovativní produkty a technologie SCSISpokojenost zákazníka zákazníka Profesinální klientský servis v oblasti kontaktních center Samsung Value System.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Internet.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Programové vybavení počítače
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Internetový prohlížeč
Služby internetu internet nabízí několik standardních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace k používání jednotlivých.
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Realizační tým ICZ duben 2005
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Mapové služby v životním prostředí, indikátory životního prostředí Ing. Kamila Vokřálová Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10,
Vytvoření 3D modelu vybrané výletní trasy po turistických zajímavostech Moravskoslezského kraje zpracovává : Petr Vavroš Vedoucí projektu : Mgr. Ivana.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Nové technologie pro webové aplikace v cestovním ruchu Nové technologie pro webové aplikace v cestovním ruchu Pavel Čech Unverzita Hradec Králové.
GIS - úvod Cvičebnice GIS – viz. adresář CviGIS.exe Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
Sdílení dat nejen v prostředí Sémantického webu Roman Špánek Výjezdní seminář projektu SemWeb
GIS - úvod Rozcestník internetových stránek s GIS problematikou
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
GLOBÁLNÍ PROSTOROVÉ DATOVÉ PROJEKTY Prof. RNDr. Milan KONEČNÝ, CSc.
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Informace a informační technologie v současné společnosti
MIDAS – krátké představení Jan Růžička Institut ekonomiky a systémů řízení, odd. GIS Hornicko – geologická fakulta, VŠB-TU Ostrava 17.listopadu,
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice e-Education Andrea Barešová Account.
NaturNet Plus Počítačem podporované vzdělávání na ochranu životního prostředí REGEO ICT ŘŠENÍ PRO VENKOVSKÝ TURISMUS.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Zajímavé novinky v produktech Open Stanislav Nisler Moravská Třebová
Nástroje podpory uživatelů
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Kabinet informačních studií a knihovnictví Brno FF MU
Podpora adaptivní navigace
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Digital Earth Jan Čech, Jakub Gamrát

úvod ► Virtuální třírozměrný model planety Země s multimediální prezentací informací o uživatelem zvolené lokalitě ► Komunikace prostřednictvím WWW (world wide web) ► Možnost posunu do historie ► Zahrnuje mimo jiné data z oblastí geologie, geografie a demografie

Digitální zdroje (Digital resources)  Syrové materiály projektu Digital Earth  Měřena ve všech lokalitách  Měřená data se týkají lidských aktivit

Interoperabilita ► Data jsou seřazeny na základě předem smluvených standardů ► Podle těchto standardů se děje i následná prezentace těchto dat ► Různé digitální zdroje mohou být kombinovány nebo zobrazeny ve standardním webovém prohlížeči

Nástroje a technologie ► Slouží ke zpracování a následné vizualizaci dat ► Těmito nástroji jsou například Web Maping, interaktivní 3-D vizualizace ► Umožňují poskytnout varovná hlášení v případě přírodní katastrofy

Aplikace ► Demonstrace ‘ceny‘ projektu Digital Earth. například využitím ve školství či v bezpečnostně varovných systémech ► Umožňují se dotazovat na informace z různých vrstev, přecházet z globálního na lokální měřítko

Trocha historie ► iniciativa Digital Earth se rozvíjí z podnětu USA při spolupráci s NASA ► 1998 – Počátek projektu z iniciativy A.Gora, tehdejšího víceprezidenta USA ► Založena tradice sympozií s tématikou Digital Earth  Beijing (China)  Fredericton (Canada)

(téměř) aktuální stav (téměř) aktuální stav ► 2001 – projekt se měl rozběhnout, ale z nedostatku financí se tak nestalo. ► Brněnská konference v roce 2003 ► Podobným projektem jako Digital Earth je WORLD WIND ( Wind/ _ html)zaštítěn také NASA Wind/ _ htmlhttp:// Wind/ _ html ► Gogole Earth(

Závěrem výhody a nevýhody + Ucelený rámec informací + Přehledné uživatelské prostředí + Poskytuje informace na globální i lokální úrovni - Špatná dostupnost informací pro individuálního uživatele - Nedostatek informací v jaké fázi se projekt nachází