Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interoperabilita v elektronickém zdravotnictví
Advertisements

Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
© 2004 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice Konference 80.let sociálního pojištění.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Elektronický identifikátor ve zdravotnictví ČR Ing. Radek Papp.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Elektronické služby VZP ČR
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
STANDARDIZACE V EOC inTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic)
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Pohled samosprávy na eHealth
Informační kulturní portál
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
INSPIRE Stav a výhled.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Kvalita v českém zdravotnictví
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Mezinárodní konference ICT Fórum PERSONALIS 2006 Procesní řízení informační bezpečnosti ve státní správě Ing. Jindřich KODL, CSc. Praha
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Zkušenosti z ověření EHIC / pro elektronické zdravotnictví Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk, Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk,
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Terapie pachatelů domácího násilí
Standardizace odborné zdravotní péče
REFORMA VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Tradiční metodiky vývoje softwaru
RNDr. Jiří Schlanger náměstek pro informatiku a mezinárodní věci
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Tradiční metody vývoje softwaru
Presentation Title 1st September 2002
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Zkušenosti z řízení a auditu rozsáhlého mezinárodního IS
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu

EI jako průkaz pojištěnce2 Východiska projektu Historie použití průkazů pojištěnce papírové (plastové) karty projekt Phare Mácha v Litoměřicích (od roku 1996) Doposud problémové oblasti identifikace pojištěnce (bezpečná, rychlá, spolehlivá) vedení elektronické dokumentace, akutní stavy komunikace mezi pojišťovnou, poskytovateli, plátci, pojištěnci pozitivní motivace v ekonomice systému (nadužívání péče, evidence a průkaznost péče) sdílení technických prostředků, nákladů

EI jako průkaz pojištěnce3 Projekt Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Výběr auditora projektu 2002, zadavatel VZP ČR společnost Deloitte & Touche Analytická část 2003, zadavatel VZP ČR sdružení společností Realizace 2004 – 2006 (?)

EI jako průkaz pojištěnce4 Řešitel analytické fáze projektu EI Bull, s.r.o.,Compaq Computer, s.r.o., Český Telecom, a.s.,Econsult, s.r.o., Hewlett-Packard s.r.o.,KPMG, s.r.o., Microsoft, s.r.o.,OKsystem, s.r.o., Stapro, s.r.o., Státní tiskárna cenin, s.p.

EI jako průkaz pojištěnce5 Etapy analýzy a jejich výstupy Projektový záměr Cíle: objasnit souvislosti projektu obchodní cíle vize řešení oblasti rizik Výstup - dokument Projektový záměr

EI jako průkaz pojištěnce6 Úvodní projekt Cíle: analýza požadavků a současného stavu specifikace základních funkcí analýza rizik analýza zahraničních standardů a doporučení ekonomická analýza základní procesní model analýza využití PKI Výstup - dokument Úvodní projekt Etapy analýzy a jejich výstupy

EI jako průkaz pojištěnce7 Prováděcí projekt Cíle: detailní popis návrhu řešení návrh architektury řešení definice standardů doporučení pro realizaci Výstup – dokument Prováděcí projekt Etapy analýzy a jejich výstupy

EI jako průkaz pojištěnce8 Projekt zavedení EI - cíle Zavést elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce Kvalitnější informovanost pojištěnce a bezpečná elektronické komunikace mezi pojištěncem a pojišťovnou Pravidla a standardy pro sdílení společné infrastruktury Zlepšit informovanost o zdravotním stavu pacienta Využít EI v rámci jiných agend veřejné správy (zdravotní a sociální oblasti) Návaznost EI na informační systémy VZP ČR Interoperabilita s podobnými projekty v rámci Evropy

EI jako průkaz pojištěnce9 Vize řešení

EI jako průkaz pojištěnce10 Strategie projektu EI Rozsáhlý projekt (nároky na zdroje, objem prací, dopady) Široká informovanost odborné i laické veřejnosti Jednání a spolupráce se zainteresovanými subjekty (poskytovatelé, plátci, pojištěnci, státní správa... ) Postupné kroky realizace Maximální využití existujících zkušeností a technologií Široká vazba s existujícími a připravovanými informačními systémy Multiaplikační využití využití EI

EI jako průkaz pojištěnce11 Vnější podmínky projektu EI EI v kontextu Evropské unie eEurope Smart Card EU Health Insurance Card (zavedení evropské karty pojištěnce zdravotního pojištění do roku 2005) Existující evropské projekty (Německo, Francie, Belgie, Rakousko, Slovinsko,......) Důraz na: Informační politiku státu Legislativu (stávající i připravovanou) Oborové normy a standardy