Conversation – In a restaurant Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grammar – Verb „to be“ Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_ANJ449 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník1. ročník.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal May 2011 TOWN AND VILLAGE LIFE & FOOD.
Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k procvičení tématu nakupování měny – nejpoužívanější měny a jejich označení čtení.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Suggestions VY_22_INOVACE_34 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Conversation – Talking in the office Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_76 NázevSome and any Téma hodinyUžití some and any ve větách PředmětAnglický.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Conversation – Talking on the telephone Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Objednávka v restauraci 2 Slovní zásoba Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-21-Jídlo a nápoje Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Tableware Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
QUESTION TAGS? (VĚTNÉ DOVĚTKY)
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
Second conditional – tvar a použití Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní škola Název školyStřední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350,
(a) little, (a) few málo, trochu vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_15. AT THE RESTAURANT Téma: At the restaurant Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Jídlo(Food, Meals) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina: ústní zkouška Datum vytvoření
Anotace – Food and drinks
IN A SANDWICH BAR FOOD.
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
VY_32_Inovace_ Will x Going to Project 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
INVITATION Pozvání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Kinds of shops Shopping dialogue Payment
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
British Typical Meals and Meal Times
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
Transkript prezentace:

Conversation – In a restaurant Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Čechová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /2 AutorIng. Alena Čechová Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-AJ/2-AJ-2/15 Název DUMConversation – In a restaurant Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP65-51-H/01 Obor vzděláváníKuchř-číšník pro pohostinství Vyučovací předmětAngličtina Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce konverzačních témat v kavárně a v restauraci Náplň: druhy restauračních zařízení, rozhovor v restauraci, slovní zásoba Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaAnglická gramatika, předkrm, hlavní chod, slovní zásoba k tématu Datum

Conversation – In a restaurant Contents 1. Druhy restauračních zařízení Definování a příklady stravování 2. Rozhovor v restauraci Praktické příklady konverzace 3. Slovní zásoba k tématu Vhodná slovní zásoba a praktické příklady 4. Praktická cvičení v konverzaci Praktické příklady a cvičení

Druhy restauračních zařízení Café – you can have a cup of tea or coffee and snack there (= something small to eat like a sandwich or cake) Restaurant – you go there for a full meal, more expensive than a café Fast-food restaurant – you can get a quick hot meal there, for example burger and chips Self-service restaurant – you take what you want, pay for it and carry it to your table Bar/pub – bars and pubs serve alkohol and soft drinks (=non-alkoholic drinks like fruit juice and lemonade)

Rozhovor v restauraci [1] Joe:This is a nice place, isn´t it? Jane:Yes. The waiter is friendly and restaurant looks very clean. Joe:What would you like to drink? Jane:I´d like some mineral water. Joe:Shall we have a bottle of wine? Jane:Not for me, thank you. I´ve got the car. Joe:Oh, all right. (To the waiter) Two mineral waters, please. Jane:Here´s our food. Enjoy your meal! Joe:This tastes delicious. How´s your fish? Jane:Very nice, thanks. The sauce is good. Would you like to taste it? Joe:Yes, please, I would. Oh, it´s very nice. Jane:Have we got a time for dessert? Joe:No, I don´t think so. I don´t want to be late for the concert. Shall we have a cup of coffee? Jane:Yes, good idea. The desserts look nice. I´d like to taste one. Joe:Well, we can come here again another day. Jane:Yes, we can.

Rozhovor v restauraci [1] Joe:This a good place for Czech food. Would you like to try „svíčková“? Jane:Oh, I don´t know. What´s it like? Joe:Well, it´s pieces of pork in a creamy vegetable sauce and it´s served with dumplings. It´s very taste. I think you´re going to enjoy it. Jane:That sounds good. I must try a beer, too! What are you having? Joe:I fancy the beef cutlet and salad, with a mineral water. (They order their meals) Jane:Mmm, this „svíčková“ is tasty. How´s your meal? Jo:Very nice, thanks. Please would you pass the salt? Jane:Here you are. Jo:Thanks. What are you having?Co si dáte? I fancy…Chtěl bych… Please, would you pass the salt?Podejte mi prosím sůl. Here you are.Prosím.

Ordering food Waiter:Are you ready to order? Customer:Ye, I´d like tomato soup and steak, please. Waiter:Would you like the steak with chips or new potatoes? And how would you like your steak – rare, medium or well- done? Customer:Rare, please. And with new potatoes. Waiter:And what would you like to drink? … Waiter:Is everything all right? Customer:Thank you, it´s very nice. Otázka: What don´t eat vegetarians? They don´t eat …………….

Slovní zásoba k tématu Starters:tomato soup, melon, orange juice… Main course:roast beef, green peas, carrots and roast potatoes chicken salad steak, mashed potatoes and mixed vegetables fish and chips cheese or ham omelette Dessert:ice cream, strawberries, fruit salad… Kinds of meat: beefhovězí vealtelecí porkvepřové chickenkuřecí lambjehněčí

Praktická cvičení v konverzaci 1. Uspořádetej do věty: the dog/eat/did/food/all/ the? 2. Přeložte:Podej mi prosím sůl. Chtěl bych ochutnat nějaké víno. 3. Which of the places would you go to if you… - want a romantic dinner for two? - have three small children with you? - are very thirsty? 4. Doplňte: You can have vegetable …………..to start.1. steak Would you like a cheese………….?2. potatoes Do you like your ………well-done?3. soup I´d like some roast ……………4. omelette

Praktická cvičení v konverzaci There are some mistakes in this dialogue. Correct the mistakes: Waiter:Are you ready for order? Customer:Yes, I like vegetable soup and steake, please. Waiter:What would you like your steak? Rare, medium or done good? Customer:Rare, please. Waiter:What you would like to drink? Customer:A orange juice, please. Uspořádejte rozhovor: [1] No, thanks, that´s all. Hello. Can I help you? Would you like something to drink? A small Coke, please, diet Coke. Yes, I´d like a cheesburger and chips. Here you are. Anything else?

Questions 1.What would you like to eat? 2.What would you like to drink? 3.Do you know „Enjoy your meal!“ and „Bon appetit!“?

Seznam obrázků: [1]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [2]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [3]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [4]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [5]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [6]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [7]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [8] anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office

Seznam použité literatury: [1] ] Kolektiv, STEP BY STEP 1, nakladatelství Fraus, 2007

Děkuji za pozornost