E PUSA http://obce.kr-vysocina.cz (elektronický portál územních samospráv) http://obce.kr-vysocina.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Advertisements

Nástroje územního plánování
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Plzeňský kraj Hlavní cíle: 1.pro potřeby komunikace mezi subjekty veřejné správy a občany vytvořit a provozovat vždy aktuální registr obcí 2.pomoci obcím.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Organizace sociální správy
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Ministerstvo vnitra Dosáhli jsme cíle? Máme efektivní veřejnou správu? Máme dostatek financí na vše co děláme? Odpověď zní: „bohužel NE!!“  Proto.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Seminární práce z předmětu SIPOL
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Základní registry.
Vnitřní správa M. Horáková 1..
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Vztah Komise pro informatiku AKČR a obce Ing. Rostislav Babarík
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Odborná příprava starostů obcí Královéhradeckého kraje.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Telekomunikační a informační infrastruktura
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
územního plánování na obcích v roce 2007
Informace pro externí administrátory
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Transkript prezentace:

E PUSA http://obce.kr-vysocina.cz (elektronický portál územních samospráv) http://obce.kr-vysocina.cz

Hlavní cíle pro potřeby komunikace mezi subjekty veřejné správy a občany vytvořit a provozovat vždy aktuální registr obcí pomoci obcím naplnit zákon 106/1999 Sb. O svobodném přístupu k informacím

Specifické cíle Využít informace pro potřeby krizového řízení a IZS Rozšířit databázi obcí o další údaje o dané obci, jako např. jméno starosty, telefon na obecní úřad, e-mail, webová adresa… Zajistit aktuálnost takto vzniklé databáze a distribucí zodpovědnosti za údaje o sobě přímo jednotlivým obcím Zamezit duplicitnímu opětovnému zjišťování údajů o obcích při styku s ostatnímu subjekty veřejné správy Rozšíření o popis správního a územního členění obcí, např. spádovost k matrice, stavebnímu úřadu, kontaktnímu místu SSP atd.

Specifické cíle Navázat další agendy, u kterých se shodné údaje pořizují znovu a tím zamezit duplicitnímu pořizování dat (Registr rozvojových ploch, Památek, školských zařízení, zdravotnických zařízení atd.) Zpřístupnit tuto databázi pomocí technologií umožňující provádět vzdálené dotazy ze sítě internet (XML). Pro obce v rámci jejich územní působnosti umožnit dávkové převzetí obsahu této databáze pro použití v jejich IS v dohodnutém formátu

Krajský úřad Jediná garantovaná a aktuální databáze o obcích v kraji na úřadě. Vnitřní příkaz, který ukládá, že jakékoliv informace o obcích v kraji se zjišťují pouze z E PUSY! Korespondence s obcemi na základě dat z E PUSY.

Záměry krajského úřadu vůči pověřeným obcím Vyplnění všech údajů o pověřené obci a pravidelná aktualizace dat Převzetí zodpovědnosti za data o obcích v pověřeném území. Aktualizace dat za obce které nejsou ochotné nebo schopné aktualizovat data o sobě

Sytémové nároky na straně obcí Připojení k internetu Internetový prohlížeč

Kontakty Metodika Administrace Ing. Táňa Mrázková mrazkova.t@kr-vysocina.cz tel.: +420 56 4602 104 Administrace Petr Cop cop.p@kr-vysocina.cz tel: +420 56 4602 108 Ing. Petr Pavlinec pavlinec.p@kr-vysocina.cz +420 56 4602 114