Vytvořte funkci (m-file) jménem vypocet, kde jako vstupní parametry budou vektory x a y a výstupním parametrem funkce bude Z. V těle funkce spočtěte funkci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lukáš Bocan Štěpán Turek Viera Bejdová Eliška Kyzlíková
Advertisements

Vlastní skript může být umístěn: v hlavičce stránky v těle stránky
MATLAB® ( speciální 2D grafy polar, compass, feather,
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB cvičení 1
Programování funkcí v Excelu (pole)
F U N K C E II Funkce 5 Mocninná funkce 3 Čihák Plzeň 2013, 2014.
Elipsa chyb a Helmertova křivka
GRAFY SLOŽENÝCH GONIOMETRICKÝCH FUNKCÍ
( Vyhledání nulových hodnot funkcí )
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB - SIMULINK
MATLAB.
Algoritmizace a programování Podprogramy v Delphi - 10
Příklady z Matlabu (6) Příklady na 2D-grafy.
Databázové systémy 1 Cvičení č. 8 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Databázové systémy 1 Cvičení č. 3 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
Algoritmy I Cvičení č. 4.
Modelování v Matlabu procvičení katedra elektrotechniky a automatizace
MATEMATICKÉ MODELOVÁNÍ POHYBU KOČIČÍ HRAČKY. Cíl semestrální práce  Dynamické procesy:  Lagrangeovy rovnosti - zobecnění Newtonova zákona  Zjednodušení:
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
Vektorové a maticové operace, soustava lineárních rovnic
MATLAB® ( Funkce v Matlabu ).
Textový editor 11 Styly.
Základy teorie řízení Frekvenční charakteristika
Procedury a funkce Základní charakteristika a použití v programu.
MATLAB LEKCE 5.
PHP – zasílání dat z formuláře
TMF045 letní semestr 2005/2006 II Časová propagace vlnové funkce na mřížce I. (práce s momentovou reprezentací) (Lekce II)
( Numerická integrace )
MATLAB LEKCE 6.
Str. 1 TMF045 letní semestr 2006 IV Časová propagace vlnové funkce na mřížce III. (propagační metody) (Lekce IV)
5. Procedury a funkce Procedura je samostatně odladěný algoritmus, v programu může být volána vícekrát. Dvojí terminologie - rozlišujeme procedury a funkce.
OPAKOVÁNÍ VYPOČÍTEJTE IMPEDANCI SERIOVÉHO SPOJENÍ REZISTORU O ODPORU R= 10 Ω, INDUKTORU O VLASTNÍ INDUKČNOSTI L= 200 mh A KAPACITORU O KAPACITĚ C=220.
Matematické metody v ekonomice a řízení II 4. Metoda PERT
Databázové systémy I Cvičení č. 10 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Napište program v C pro výpočet plochy obdélníka se stranami A=3 a B=2. Výsledek vytiskněte s patřičným komentářem na obrazovku formátovým příkazem printf.
MATLAB® ( část 6).
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB Katedra elektroenergetiky, Fakulta elektrotechniky ČVUT, Technická 2, Praha 6 Ing. Zbyněk Brettschneider.
MATLAB® ( část 3 – 2D grafy).
Str. 1 TMF045 letní semestr 2006 III Časová propagace vlnové funkce na mřížce II. (propagační metody) (Lekce III)
Diferenciální geometrie křivek
Informatika GIMP – zajímavé nadpisy
Počítače a programování 2 pro obor EST KPC2E TUTORIÁL 4
Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_148 Jméno autora: Mgr. Tomáš FULÍN Třída/ročník: PS2 / 2.ročník Datum vytvoření: Vzdělávací oblast:Matematika.
Grafy funkcí Podešva Petr.
Grafy funkcí Podešva Petr. Obsah Zadání Tvorba tabulky Tvorba grafu Vzhled grafu Závěr.
Aplikační počítačové prostředky X15APP MATLAB cvičení 3 Ing. Ladislav Prskavec
VÍCE OBRÁZKŮ V JEDNOM GRAFICKÉM OKNĚ PŘÍKAZ SUBPLOT(a,b,c) a – POČET OBRÁZKŮ VODOROVNĚ b - POČET OBRÁZKŮ SVISLE c - URČENÍ POZICE KTERÝ OBRÁZEK V MATICI.
C – procedury Mgr. Lenka Švancarová.
Napište funkci – jmenuje se „prubehy“ (M-file), která spočte průběhy 2 funkcí y1 = cos x y2 = (cos x + sin 2x ) / 2 Funkce bude mít vstupní parametr x.
Vícerozměrná pole (1) Jazyk C povoluje, aby pole mělo více rozměrů (dimenzí) než jeden Z vícerozměrných polí bývá nejčastěji použí-váno pole dvourozměrné.
Podprogramy (subroutines) Pojmenované kousky programu, které –tvoří logicky ucelené části –se v programu opakují Jsou zapsány na jednom místě a v případě.
Počítače a programování 2 pro obor EST BPC2E PŘEDNÁŠKA 11
Práce pro profesionály Cvičíme se v MATLABu © Leonard Walletzký, ESF MU, 2003.
Programování v MATLABu © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
Neuronové sítě.
Grafické možnosti MATLABu © Leonard Walletzký, 2003
Obecná deformační metoda Řešení nosníků - závěr. Analýza prutové soustavy Matice tuhosti K (opakování) Zatěžovací vektor F Řešení soustavy rovnic.
Než začneme programovat Co lze v MALATBu dělat, aniž musíme napsat program. © Leonard Walletzký, ESF MU, 2000.
Náhodná veličina. Nechť (, , P) je pravděpodobnostní prostor:
Vlastnosti funkcí sin x a cos x Goniometrie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Mastíková. Dostupné z Metodického.
Vícerozměrná pole (1) Jazyk C povoluje, aby pole mělo více rozměrů (dimenzí) než jeden Z vícerozměrných polí bývá nejčastěji použí-váno pole dvourozměrné.
Graf a vlastnosti funkce
Přiřazovací příkaz cyklus For
Neuronové sítě.
Posun grafu funkce sin x a cos x ve směru osy x
Obecná deformační metoda
Změna periody u funkcí sin x a cos s
Posun grafu funkce tangens a kotangens po ose y
Posun grafu funkcí sin x a cos x po ose y
Změna oboru hodnot u funkcí sin x a cos x
Transkript prezentace:

Vytvořte funkci (m-file) jménem vypocet, kde jako vstupní parametry budou vektory x a y a výstupním parametrem funkce bude Z. V těle funkce spočtěte funkci a předtím nezapomeňte vhodně „vyrobit“ (pomocí mesgrid) matice X a Y, tak aby bylo možno vykreslit 3D graf. ( Pozor na malé x a y (vektory) a velké X a Y (matice). ) Poté napište skript, který : nadefinuje vektory x a y (každý od -5 do 5 s krokem 0.25) vyvolá napsanou funkci vypocet s příslušnými skutečnými výstupními a vstupními parametry vykreslí 3D graf pomocí funkce mesh

Napište funkci jménem priklad1, která má 2 vstupní parametry x a y. V těle funkce vykonejte: spočítání mřížky pomocí funkce meshgrid spočítání funkce z1 = cos(X  Y) vykreslení funkce pomocí mesh a surf v jediném okně 2 grafy nad sebou (subplot) Poté napište skript, který: - naplní vektory x a y na intervalu od -  do  s intervalem  /100 - vyvolá výše uvedenou funkci priklad1 s příslušnými skutečnými vstupními parametry

Napište funkci – jmenuje se „prubehy“ (M-file), která spočte průběhy 2 funkcí y1 = cos x y2 = (cos x + sin 2x ) / 2 Funkce bude mít vstupní parametr x a výstupní parametry y1 a y2. Poté napište skript, který definuje vektor x1 v intervalu [ 0;2π] s krokem π /20, poté vyvolá výše uvedenou funkci s patřičnými skutečnými výstupním a vstupními parametry a nakonec vykreslí 2 grafy do jediného okna pod sebe (subplot).

Napište funkci jménem gonio, která bude mít 1 vstupní parametr x a 2 výstupní parametry y1 a y2. V těle funkce spočte následující vztahy: y1 = f1(x) = sinh(x) y2 = f2(x) = cosh(x) Poté napište volající skript, který : vytvoří vektor x v intervalu rozděleném na 20 dílů vyvolá výše uvedenou funkci se skutečnými parametry nakreslí do jediného okna grafy, jejichž funkční hodnoty byly spočteny ve výše uvedené funkci

Vytvořte uživatelskou funkci vracející hodnotu y = x·sin(x)-10/x pro vstupní parametr x, který může být i vektor. V příkazovém okně pak nakreslete jejím vyvoláním graf pro x z intervalu.

Vytvořte uživatelskou funkci fce1 vracející hodnotu y = x·(e x - e -x ) pro vstupní parametr x, který může být i vektor. V příkazovém okně pak nakreslete jejím vyvoláním graf pro x z intervalu.

Vytvořte uživatelskou funkci fce2 vracející x·e x /(x-1) pro vstupní parametr x, který může být i vektor. V příkazovém okně pak nakreslete jejím vyvoláním graf pro x z intervalu.