Planetky ve vesmíru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Planetky, měsíce planet
Advertisements

Sluneční soustava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.12
Sluneční soustava Slunce
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Pluto - trpaslík sluneční soustavy
Registrační číslo projektu
Fyzika 2. ročník učebních oborů
Sluneční soustava 5. ročník
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Sluneční Soustava Autor Hrát.
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Sluneční soustava – 5. ročník
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Vypracovala:Klára Utišilová
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
Planetky, měsíce, komety, meteory
Vesmír (Space).
Název : Sluneční soustava Oblast : Zeměpis 6. . ročník
Vesmír a sluneční soustava
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_355
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
Máš tu křížovku tu vylušti a zapamatuj si jaká je odpověď. Vyjmenuj 1. planetu sluneční soustavy? A)Venuše B) MarsC)Merkur Písmenka znamenají:A =G B=T.
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Tajemství deváté planety. Historie ● 1929 Lowell – poruchy v draze Uranu ● Tombaugh – objev Pluta ● 1999 zařazeno Pluto mezi planety ●
Sluneční soustava.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhAstronomie TémaMalá.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 15.
VESMÍR Projekt pro výuku fyziky v 9.ročníku Vypracoval: Bc.P.Martínek.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
VESMÍR.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 19.
Sluneční soustava.
EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím.
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Eduard Šram Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_V.NP13 Vytvořeno:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.9.Vl. 13_Sluneční_soustava.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Hv ě zdy a vesmírná t ě lesa Eliška Navrátilová, Lenka Dohnalová a Jana Březinová.
ZEMĚPIS. VESMÍR - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty VESMÍR.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Fyzika 2. ročník učebních oborů
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
VESMÍR SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Sluneční soustava.
Komety, meteority a jiná vesmírné tělesa
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
Sluneční soustava 4. ročník/oktáva.
GRAVITACE. GRAVITACE Jak se gravitace projevuje tělesa puštěná z výšky nad zemí padají dolů kolem naší Země obíhá Měsíc a nikam neodletí planety naší.
Vesmír → galaxie → sluneční soustava → Země
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Anotace Materiál slouží k seznámení se základy o sluneční soustavě.
Sluneční soustava.
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

Planetky ve vesmíru

Planetky Planetky jsou malá tělesa obíhající kolem Slunce nebo jiné hvězdy. Protože mají nízkou hmotnost, jejich gravitační síla je tak malá, že nedokáže zformovat tvar planetky do kulovitého tvaru a má tedy nepravidelný tvar. Ve Sluneční soustavě se taková tělesa nacházejí zejména v prostoru mezi Marsem a Jupiterem

Pluto Pluto je trpasličí planetka ve sluneční soustavě ,která byla objevena roku 1930 ale mezi planetky byla zařazena až roku 2006. Kolem pluta obíhá i měsíc jménem Charon. Na plutu není možný život,protože je Pluto daleko od slunce a panuje tam extrémní zima.

Pluto

Ceres Ceres je prvním objeveným objektem obíhajícím mezi drahami Marzu a Jupiteru. Ceres má téměř kulovitý tvar s mírným polárním zploštěním. Vědci zjistili že jeho 17 až 27% hmotnosti tvoří voda.

Ceres

Eris Trpasličí planetka Eris byla objevena roku 2003. Planetka Eris je větší než Pluto a proto se dlouho uvažovalo o tom, že bude zařazena mezi planety.